Stage auto Curacao | Waarom een auto echt noodzakelijk is

Stage auto Curacao | Waarom een auto echt noodzakelijk is

Stage auto Curacao

Tijdens je stage op Curacao is het huren van een auto noodzakelijk. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen. Mogelijk vraag jij je ondertussen af waarom een stage auto op Curacao echt nodig is.

Er zijn meerdere redenen om een auto te huren tijdens je stage. Toch heeft het voornamelijk met jouw eigen veiligheid te maken. We leggen in dit artikel uit waarom dat zo is.

Is een stage auto op Curacao echt nodig?

Curacao is niet zo gevaarlijk als soms wordt gesuggereerd. Toch moet je blijven oppassen. Het hebben van een auto draagt in grote mate bij aan jouw veiligheid op het eiland.

Naast de auto zijn er natuurlijk nog meer vervoersmiddelen, maar plat gezegd is dit allemaal een stuk minder veilig. Zo heb je er misschien ook wel aan zitten denken om een scooter te huren in plaats van een auto. Dit kan uiteraard, maar je kan zelf nagaan dat een auto veiliger is dan een scooter.

Fietsen, lopen of met het openbaar vervoer zouden normaal gesproken ook een optie zijn, maar ook hierbij geldt dat deze op Curacao niet erg veilig zijn. Een stage auto huren op Curacao is dan ook echt een must!

Gewoon fietsen of met de scooter

Denk je als Nederlander “ik ga gewoon fietsen”? Dit is absoluut af te raden! Fietsen op Curacao is veel te gevaarlijk. Niet alleen zijn er geen fietspaden, maar het overige verkeer houdt geen rekening met je. Daarnaast is het geen goed idee om op bepaalde tijden, zoals ’s avonds, zo openlijk naar buiten te gaan.

Ditzelfde geldt ook voor een scooter. Het huren van een scooter is vaak wel iets goedkoper dan het huren van een auto, maar dit weegt zeker niet op tegen het risico dat je loopt. Je bent misschien wel sneller dan wanneer je op de fiets zit, maar je bent veel veiliger in een auto. Mocht je toch kiezen voor een scooter, let dan in de avonden extra goed op!

Met de benenwagen

Misschien is jouw stagehuis zo centraal gelegen dat je eigenlijk alles wel kan lopen. Een paar blokjes om is ook de moeite niet.

Lopen is echter geen goed idee! Sowieso is er altijd een kans dat je toch grote afstanden moet gaan afleggen, en dat wil je gewoon niet dagelijks met de voet doen. Toch is de grootste reden om niet te gaan lopen dat je lopend heel erg kwetsbaar bent.

Je bent nou eenmaal jong, onervaren en internationaal, en we weten vrijwel zeker dat jij één van de nieuwste iPhone’s of Samsungs bij je hebt. Je wordt dan al snel gezien als een makkelijke prooi.

Het openbaar vervoer

openbaar vervoer op Curacao onbetrouwbaarMogelijk zit er een bushalte vlak voor de deur van jouw stagewoning. Je zou dus zeggen dat je makkelijk met de bus naar stage kan gaan. Het openbaar vervoer is echter totaal niet betrouwbaar.

Vaak zijn de busjes te laat. Soms stoppen ze zelfs niet eens! Daarnaast rijden ze altijd door wanneer ze vol zitten. Je weet dus nooit of er daadwerkelijk wel een bus langs komt die je zou kunnen pakken.

Je wil niet in onzekerheid gaan wachten op een bus, met de vraag of je wel op tijd op je stage aan zal komen. Daarnaast wil je ook niet voor lange tijd bij een bushalte zitten te wachten.

Een studentenauto huren is echt nodig

Het huren van een auto is echt een stuk beter voor je eigen veiligheid. Met een auto hoef je niet langs de weg te wachten, waardoor je niet zo kwetsbaar bent. Ook kan je in een auto gewoon je ramen dicht doen en de deuren sluiten. Wanneer je dan in een vervelende situatie terecht komt kan je veel gemakkelijker wegrijden.

Daarnaast zijn er ook andere redenen waarom een stageauto nodig is op Curacao. Zo wil je ook kunnen genieten van het eiland. Met een auto kan je er in je vrije tijd daadwerkelijk op uit om te ervaren wat Dushi Korsou met haar parelwitte stranden wel niet allemaal te bieden heeft!

Een stage auto huren

Stage auto huren CuracaoJe kan dus echt niet zonder een auto op Curacao. Het is veel veiliger en verstandiger, en daarnaast ook veel betrouwbaarder, dan alle andere vervoersmiddelen. Het antwoord op de vraag of een stage auto huren op Curacao echt nodig is, is dan ook volmondig “ja! 100%”

De markt van de stageautoverhuur op Curacao is groot. Om je te helpen met het uitzoeken van een huurauto hebben wij de betrouwbare autoverhuurders voor jou bij elkaar gezocht en gebracht. Alle auto’s zijn gratis te reserveren! Er zijn dus geen boekingskosten van toepassing.

Vind je het lastig om zelf op zoek te gaan naar een goede stageauto? Dan kan je ook gratis advies aanvragen. Stuur mij je wensen, eisen en je vragen zodat we samen kunnen gaan kijken naar de beste stageauto voor jou!

Ja, ik ontvang graag GRATIS vervoer advies voor mijn stage op Curacao!

 

Wil je meer weten over de veiligheid op Curacao, lees dan dit artikel. Ook interessant zijn de 10 onmisbare tips voor je stage op Curacao en de 10 do’s en don’ts voor je stage.

Als jij zelf nog tips hebt over de veiligheid of auto nodig op Curacao horen wij die natuurlijk ook graag, dus laat vooral een reactie achter!

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Stage auto Curacao | Waarom een auto echt noodzakelijk is”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!