Huisvesting Stage Curacao | Dit zijn je 3 mogelijkheden

Huisvesting Stage Curacao | Dit zijn je 3 mogelijkheden

Huisvesting stage Curacao

Wanneer je voor je stage naar Curacao gaat betekent dit ook dat je in deze periode op het eiland zal gaan wonen. Eén van de dingen die je dan ook moet gaan regelen voor je vertrek is de huisvesting tijdens je stage op Curacao.

Er zijn verschillende accommodatiemogelijkheden te vinden op het eiland. Zo kan je een kamer huren in een studentenhuis en de keuken en badkamer met andere studenten delen, maar je kan ook kiezen voor een eigen appartement. We leggen hier voor jou de verschillende mogelijkheden uit.

Huisvesting stage Curacao: wat zijn de mogelijkheden?

Voor je huisvesting op Curacao heb je meerdere mogelijkheden. Zo kan je een kamer huren, voor een studio kiezen of een appartement huren. Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen de 3 mogelijkheden en wat kan je verwachten?

Op kamers

 • Eigen slaapkamer
 • Gedeelde badkamer
 • Gedeelde keuken

Wanneer je een kamer gaat huren krijg je eigenlijk alleen een slaapkamer. Hierin vind je dan wel vaak alle essentiële benodigdheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bed, een kast, en een bureau met stoel. Vaak heb je daarnaast ook nog een nachtkastje en een spiegel in je kamer. In sommige gevallen heb je zelfs je eigen wastafel.

Als je een kamer huurt zal je de rest van het huis met je medestudenten delen. Dit betreft vaak een woonkamer, een keuken, en 1 of meerdere badkamers met douche en toilet. Alleen je eigen slaapkamer is dan dus een privéruimte.

Een studio

 • Huisvesting stage CuracaoEigen slaapkamer
 • Eigen badkamer
 • Eigen kitchenette

Een studio is eigenlijk 1 grote kamer, met bed, badkamer, kitchenette en soms een woonkamer(tje). Je hebt in een studio dus naast een bed, bureau en kast vaak ook een bank of wat extra stoelen en een (eet)tafel.

In een studio is in elk geval ook de basis voor een keuken aanwezig. Vaak gaat het dan om een koelkast en een kookplaat. Wanneer je voor een studio kiest hoef je in principe dus niks te delen met anders stagiairs. Je hebt dus veel privacy!

Eigen appartement

 • Eigen slaapkamer
 • Eigen badkamer
 • Eigen keuken

Huur je een appartement, dan heb je naast een slaapkamer ook een woonkamer en een keuken. In tegenstelling tot een studio heeft een appartement echter 2 of meerdere aparte ruimtes. Je hebt dus een aparte slaapkamer en woonkamer. De keuken maakt hierbij vaak deel uit van de woonkamer.

Natuurlijk heb je in een appartement ook je eigen badkamer met een toilet en een douche. Een appartement is dan ook eigenlijk weer net een stapje luxer dan een studio. In het appartement zit alles wat je nodig hebt.

Eigenlijk is bij een appartement het enige wat je nog zou delen met anderen in dezelfde studentenwoning de buitenruimte. Daarnaast deel je altijd de wasruimte, wanneer deze aanwezig is in het complex.

Weet je nog niet helemaal wat je wil, of wil je gewoon wat advies inwinnen? Stuur een appje:

Help! Geef mij GRATIS huisvesting advies voor mijn stage op Curacao!

Kosten huisvesting stage Curacao

Van de 3 opties is een kamer het goedkoopst, doordat je dus terecht komt in 1 van de studentenhuizen van Curacao. Daar deel je vervolgens de woonkamer, keuken en badkamer met je huisgenoten. Gemiddeld zal hier zo’n 750,- ANG per maand voor gevraagd worden.

Een studio is een slag duurder, omdat je in een studio dus je eigen keukenruimte en badkamer hebt. Daar betaal je rond de 850,- ANG per maand voor.

Een appartement is natuurlijk het duurst. Je hebt verschillende ruimtes tot je beschikking en je hebt daardoor meer ruimte dan bij een studio. Wel zou je vaak een appartement met zijn tweeën of drieën kunnen delen, waardoor de prijs per persoon omlaag gaat. De prijzen voor een appartement liggen best uit elkaar, maar je zal daar vaak minstens 950,- ANG per maand voor neer moeten leggen.

Voor- en nadelen van de mogelijkheden

De verschillen tussen de 3 mogelijkheden zorgen er ook voor dat de ene optie andere voor- en nadelen heeft dan de andere. We zetten even alles voor je op een rijtje.

Kamer

Huisgenoten stage CuracaoPro’s:

 • Je woont gezellig samen met anderen.
 • Je kan samen koken, een spelletje doen, etc.

Con’s:

 • Je moet rekening houden met anderen.
 • Je hebt minder privacy.

Wanneer je kiest om een kamer te huren moet je er rekening mee houden dat je dus de woonkamer, keuken en badkamer met anderen moet delen. Het aantal huisgenoten verschilt per huisvesting, maar dit ligt vaak tussen de 3 en de 5 anderen. Dit kan echter ook 8 of 10 zijn. Als je dit een belangrijk punt vindt, moet je altijd even nagaan hoeveel badkamers er in een huis zijn. Vaak zijn er namelijk meerdere badkamers en toiletten aanwezig.

Delen kan natuurlijk heel gezellig zijn. Misschien vind je gelijk levenslange vrienden tussen je huisgenoten met wie jouw stage op Curacao helemaal een fantastische periode wordt.

Aan de andere kant moet je ook in je achterhoofd houden dat niet iedereen in studentenhuizen hetzelfde leeft als jij. Jij kan bijvoorbeeld heel netjes zijn en alles gelijk opruimen, maar in een gezamenlijke woning zal het zeker wel eens rommelig worden.

Daarentegen heb je weer dat als je zelf juist heel rommelig bent dit vervelend kan zijn voor anderen zonder dat jij het zelf door hebt. Ook met harde muziek en laat thuiskomen moet je dan dus rekening houden met je huisgenoten.

Studio of appartement

Pro’s:

 • Je hoeft niks te delen met anderen.
 • Je hoeft geen rekening te houden met anderen.

Con’s:

 • Je hebt minder snel contact met andere bewoners.

Een studio of appartement vind je soms in hetzelfde gebouw als waar kamers worden verhuurd. Toch is het dan het geval dat ook al wonen er anderen naast je of boven/onder je, je hoeft niets te delen met anderen en hebt eigenlijk alle essentials gewoon binnen handbereik. Als je een appartement deelt hoef je alleen rekening te houden met de enkele andere personen met wie je de ruimtes deelt.

Een studio is doorgaans voor 1 enkele persoon, maar in een appartement kan je ook met 2 of 3 mensen wonen. In enkele gevallen kan er in de woonkamer ook nog een slaapbank of iets dergelijks te vinden zijn. In dit geval zou 1 van de huurders zijn of haar persoonlijke ruimte dus ook moeten delen met de anderen. Dit is zeker niet altijd het geval, en vaak heb je dus ook gewoon je eigen slaapkamer.

Een eigen studio of appartement kan dan ook erg fijn zijn als je liever je eigen plek hebt en deze niet graag deelt met anderen. Aan de andere kant heb je hierdoor misschien wel weer minder aanspraak met anderen, zoals je dat bij het huren van een kamer zou hebben.

Jouw perfecte huisvesting

studentenkamer huren CuracaoUiteindelijk is het eigenlijk een keuze van wat jij liever zou hebben: minder maandelijkse kosten en meer huisgenoten, of iets meer per maand neer moeten leggen voor je eigen keuken en badkamer en geen of weinig huisgenoten.

Alle drie de opties hebben dus voor- en nadelen, dus die zou je voor jezelf even tegenover elkaar moeten zetten. Wat weegt voor jou het zwaarst: privacy of gezelligheid? Misschien wil jij juist wel allebei.

Heb je een idee van wat voor huisvesting je wilt, dan kan je hier gemakkelijk je huisvesting regelen. Op de website staan uitsluitend betrouwbare verhuurders. What you see is what you get! Zo weet je zeker dat je goed terecht komt, en kan je zonder zorgen van je stage op Curacao genieten!

We hebben ook een aantal leuke studentenwoningen voor je op een rijtje gezet en vergeleken. Zo kan je gemakkelijk zien welke huisvesting perfect zou kunnen zijn voor jou.

Heb jij meer moeite met het kiezen van de beste huisvesting? Geen zorgen! Ik kan jou helpen om de juiste huisvesting keuze te maken. Stuur mij jouw wensen en eisen door en ik zal je de beste opties laten zien. Neem direct contact met mij op, en je krijgt vandaag nog een reactie.

Heb je nog vragen die in dit artikel ‘Huisvesting Stage Curacao | Dit zijn je 3 mogelijkheden’ niet beantwoord zijn, of wil je je eigen ervaringen delen? Laat vooral een reactie achter!

Tags:

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Huisvesting Stage Curacao | Dit zijn je 3 mogelijkheden”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!