Stage auto huren Curacao | 7 tips die je moet weten vóórdat je huurt

Stage auto huren Curacao | 7 tips die je moet weten vóórdat je huurt

stage auto huren Curacao Ben jij op zoek naar een goede auto voor jouw stageperiode? Bij een stage auto huren op Curacao komt heel veel kijken. Er zijn dan ook een aantal zaken die je moet weten om ervoor te zorgen dat je de juiste auto huurt.

Daarom hebben we voor jou 7 tips op een rijtje gezet die je moet weten vóórdat je huurt. Zo wordt het maken van de juiste keuze een stuk makkelijker.

Stage auto huren op Curacao? Dit is wat je moet weten voor je gaat huren!

  1. Prijs zegt niet alles!

Op Curacao liggen de prijzen voor de studentenauto’s tussen de 650 ANG en 1000 ANG. Dat is een behoorlijk verschil. De meeste stagiairs denken vaak ‘hoe hoger de prijs hoe beter de huurauto’. Dit hoeft echter niet het geval te zijn. Er worden regelmatig auto’s aangeboden die voor hoge prijzen verhuurd worden maar die helemaal niet meer in zo’n goede staat zijn.

Daarentegen zijn er ook auto’s die heel goedkoop zijn en motorisch helemaal in orde. Je zou kunnen denken dat er van alles mis zal moeten zijn aan de auto, want waarom zou hij anders zou goedkoop te huur worden gezet?

Goedkoop hoeft echter niet te betekenen dat de auto van slechte kwaliteit is. Mogelijk dat er inderdaad wat krassen en deuken aan de buitenkant van de huurauto zitten als deze goedkoop wordt aangeboden, maar de motor kan desondanks nog perfect werken.

Bij het huren van een stage auto op Curacao gaat het er natuurlijk vooral om dat jij van je studentenhuis naar je stageplek kan rijden en terug. Daarnaast plan je nog wat leuke uitjes naar het strand en bekijk je leuke bezienswaardigheden.

Een mooie, krasvrije auto is dan ook helemaal niet nodig. Je hebt vooral een auto nodig die zonder problemen blijft rijden. Check hier het aanbod van verzekerde auto’s van betrouwbare verhuurders. Kom je er niet helemaal uit, neem even contact op per WhatsApp. Stel je vragen aan ons en wij adviseren je met de juiste keuze voor een stageautoverhuur bedrijf op Curacao.

  1. Zorg voor een goede verzekering

Autoverzekeringen Curacao

Natuurlijk wil je ervan uitgaan dat alles tijdens het huren van een stage auto op Curacao perfect gaat. Helaas gebeurt er toch vaker wat dan je denkt. Een ongeluk ligt nou eenmaal in een klein hoekje.

In de afgelopen jaren heb ik vele honderden studenten mogen helpen aan een stage auto. Helaas merk ik dat een ongeluk(je) vaker voorkomt dan dat je denkt. Van kleine krasjes tot auto’s volledig total-loss. Het hebben van een goede begripvolle verhuurder en een goede verzekering is noodzaak.

Zorg daarom dat je altijd zorgt dat je goed verzekerd bent. Kijk altijd na wat de verzekeringspolis is die bij de huurauto zit inbegrepen.

In sommige gevallen zal de auto alleen met een WA-autoverzekering komen. Dit is de Wettelijke Aansprakelijkheid. Hierbij is alleen de schade verzekerd die jij toebrengt aan anderen.

Met een allriskverzekering wordt echter ook de eventuele schade aan de huurauto vergoed. Hiermee ben je dus, zoals de naam al zegt, in zijn geheel verzekerd.

Hoewel een allriskverzekering in principe alle schade dekt is er altijd een eigen risico van toepassing. Dit is het bedrag dat jijzelf maximaal zou moeten betalen als er iets gebeurt. Rij je de auto total-loss dan zal je het eigen risico volledig moeten voldoen. Gaat het om een klein krasje dan zal je minder hoeven te betalen aan eigen risico.

Wanneer je een stageauto op Curacao met een allriskverzekering huurt ben je vaak meer geld kwijt dan wanneer je alleen een WA-verzekering hebt. Je moet echter maar denken dat wanneer er iets gebeurt jij met een allriskverzekering minder hoeft te betalen dan wanneer je een WA-verzekering hebt.

Het is absoluut aan te raden om voor een allriskverzekering te gaan. Hierbij hoef je je verder geen zorgen te maken over eventuele bijkomende kosten bij een ongeluk.

  1. Deel met maximaal 2 bestuurders

Stage auto delenHet is aantrekkelijk om de huurauto met andere stagiairs te delen. Zo komen de kosten van het huren per persoon lager te liggen, en bespaar je toch weer wat geld voor het uitgaan!

Het delen van een auto is echter niet altijd even verstandig. Je moet goede regels met elkaar opstellen en rekening met elkaar houden. Je wil nou niet dat een medestagiair met de auto naar het strand is terwijl jij naar je stage moet.

Wanneer je de auto deelt met anderen doe dit dan met maximaal 2 bestuurders. Een derde persoon maakt het al snel een stuk moeilijker, terwijl je met 2 personen veel sneller een overeenkomend schema kan hebben.

Zorg ervoor dat degene met wie je de auto deelt eenzelfde schema heeft als jij. Het liefst werken jullie voor hetzelfde stagebedrijf en moeten jullie rond dezelfde tijd aanwezig zijn. Zo kan je makkelijk met elkaar meerijden en zal je nooit last hebben dat de ander de auto heeft terwijl jij hem nodig hebt.

Soms gaat het delen met 3 personen goed, maar helaas is dat vaker de uitzondering.

  1. Weet waar je huurt

Het is belangrijk dat je bij het huren van een stage auto op Curacao bewust bent van de betrouwbaarheid van de verhuurders. Het gebeurt helaas regelmatig dat stagiairs een mooie auto gevonden denken te hebben die vervolgens helemaal niet zo goed werkt of zelfs helemaal niet bestaat! Ze moeten grote bedragen aanbetalen, waarna ze er op Curacao achter komen te zijn opgelicht.

Wanneer je het internet afspeurt op zoek naar een huurauto is het soms lastig te zeggen of een verhuurder te vertrouwen is of niet. Daarom hebben wij je vast een handje geholpen en de beste verhuurders voor je opgezocht. We hebben dan ook een mooi aanbod aan huurauto’s. Alle stage auto’s die je hier kunt vinden zijn 100% betrouwbaar.

  1. Zorg dat je wat huurt

Dit klinkt misschien erg logisch, want je bent nou eenmaal op zoek naar een huurauto, maar het is toch van belang om te zeggen. Zorg echt dat je iets huurt. Zonder auto ben je namelijk helemaal nergens op Curacao!

Het openbaar vervoer is niet erg betrouwbaar op het eiland en fietsen en lopen is niet veilig. We hebben een aparte blog geschreven over waarom het echt noodzakelijk is om een auto te huren op Curacao.

Het is mogelijk dat je geen geschikte auto kan vinden, wat aan al jouw wensen voldoet. Zorg toch dat je wat huurt, ook al heeft de auto misschien wat meer deukjes dan je zou willen, of is het niet het soort auto waar je gewend bent in te rijden.

Daarnaast is een auto een stuk beter dan een scooter. Een auto is namelijk velen malen veiliger dan een scooter!

  1. Zoek en boek ruim van tevoren

Stage auto huren CuracaoOm te zorgen dat je niet alleen een auto hebt tegen de tijd dat je stage op Curacao begint, maar dat je ook een auto hebt die aan jouw wensen voldoet, is het aan te raden om zo vroeg mogelijk te beginnen met het zoeken van een stageauto.

Er gaan elk jaar zo’n 1200 stagiairs naar Curacao. Daarnaast komen er ook veel toeristen voor een heerlijke zonvakantie naar het eiland. Er is dus veel vraag naar huurauto’s, en je moet er snel bij zijn.

Wanneer je last minute pas gaat kijken naar een auto zal je merken dat er al veel vergeven zijn en heb je veel minder keuze. Wees dus op tijd!

  1. Weet je niet helemaal zeker wat je wil? Neem contact op!

Natuurlijk kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet.  Het is ook lastig om een goede stage auto te huren op Curacao. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen.

Wanneer je moeite hebt met het kiezen van de juiste stage auto kan je contact met mij opnemen. Aan de hand van jouw budget, wensen en eisen kan ik vervolgens kijken naar de perfecte auto voor jou.

Ja, ik ontvang graag GRATIS vervoer advies voor mijn stage op Curacao!
Tags:, ,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Stage auto huren Curacao | 7 tips die je moet weten vóórdat je huurt”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!