Budget- en bespaartips stage Curacao | 9 tips om meer uit je geld te halen

Budget- en bespaartips stage Curacao | 9 tips om meer uit je geld te halen

stage Curaçao

Een stage op Curacao is niet heel goedkoop. Er komen allemaal kosten bij kijken, bijvoorbeeld voor je kamer, je huurauto, de boodschappen en het uitgaan. Gelukkig kan je met wat budget- en bespaartips voor je stage op Curacao ook wat geld besparen, zodat het uiteindelijk helemaal niet zo duur hoeft te zijn.

In deze blog hebben we 9 budget- en bespaartips voor je stage op Curacao op een rijtje gezet. Zo kan je nog meer uit je tijd op het eiland halen!

9 budget- en bespaartips voor je stage op Curacao

  1. Maak een begroting

Budget- en bespaartips stage CuracaoVoor je stage is het handig om vast een begroting te maken met de kosten die je verwacht te maken op Curacao. Het is handig om dit op tijd te doen, bijvoorbeeld al wanneer je na begint te denken over je stagemogelijkheden. Het is namelijk nooit vroeg genoeg om te beginnen met sparen!

Door een begroting te maken heb je vast een idee wat je straks kan verwachten. Om je hiermee een handje te helpen hebben we vast een artikel voor je geschreven met de kosten die je zeker tijdens je stage op Curacao kan verwachten.

Natuurlijk wil je naast alle vaste kosten ook geld hebben om het eiland te leren kennen. Neem ook dit mee in je begroting. Bedenk vast wat je eventueel op het eiland zou willen doen en maak een budget aan de hand van deze activiteiten.

  1. Zorg voor extra spaarpotjes

Nu je een begroting hebt weet je ongeveer hoeveel geld je nodig zal hebben voor je stage op Curacao. Er kunnen echter altijd extra kosten bij komen. Misschien dat je ter plekke nog achter een activiteit of excursie komt die je eigenlijk wel zou willen doen, of besluit je laptopstekker het tijdens je stage te begeven.

Zorg daarom voor extra spaarpotjes. Maak er bijvoorbeeld eentje voor leuke excursies en activiteiten. Zorg sowieso dat je geld achter de hand hebt voor onverwachte kosten. Het is nooit leuk om het geld dat bedoeld was voor leuke uitjes uit te geven aan het vervangen van je telefoon. Door hier een extra spaarpotje voor te hebben heb je altijd iets om op terug te vallen.

Vraag eventueel ook je familie of zij bereid zouden zijn om je tijdelijk wat geld te lenen als je onverwachte kosten krijgt op Curacao. Het is altijd fijn om te weten dat je wat achter de hand hebt als dit nodig zou zijn.

  1. Verhuur je kamer

Kamer huren stage CuracaoWoon je in Nederland al op kamers en wil je jouw kamer eigenlijk wel behouden? Kijk dan of je jouw kamer kan onderverhuren! Al verhuur je jouw kamer maar voor 2 of 3 maanden aan iemand anders, de vaste kosten komen tijdelijk toch even niet bij jou te liggen. Bovendien maak jij iemand anders blij met jouw tijdelijke kamer. Dus eigenlijk is het een win-win situatie.

Kijk wel goed in jouw huurcontract of je jouw kamer wel mag onderverhuren! Je wil niet dat je tijdelijk jouw kamer aan iemand anders verhuurt terwijl dit niet mag, en je vervolgens een dikke boete moet betalen.

  1. Kijk naar beurzen en vergoedingen

Er zijn een aantal beurzen en vergoedingen waar jij als stagiair in het buitenland gebruik van kan maken. Zorg er dan ook voor dat je dit regelt. Zo kan je een stagebeurs aanvragen en je studentenreisproduct omzetten in een vergoeding.

Een stagebeurs kan je soms makkelijk regelen via de onderwijsinstelling. Bieden zij niks aan, dan betekent dat echter niet dat jij niks kan krijgen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Erasmus+ beurs.

Ook kan je jouw studentenreisproduct omwisselen voor een vergoeding op het moment dat je in het buitenland zit. Die kaart gebruik je op dat moment toch niet, dus dat kleine beetje extra geld kan je goed gebruiken! Lees in onze blog over de ov-vergoeding hoe je dit aanvraagt.

  1. Doe je was samen met je huisgenoten

Eenmaal op Curacao zijn er ook een aantal zaken die je kunnen helpen met het besparen. Zo zal je op het eiland hoogstwaarschijnlijk in een studentenwoning verblijven. Hier woon je altijd met andere studenten en stagiairs samen. Doe hier je voordeel mee en doe veel met de anderen.

Een ding dat je bijvoorbeeld kunt doen is samen de was doen. Als je een wasmachine tot je beschikking hebt in het complex kan het al schelen om je was bij elkaar te gooien. Als er geen wasmachine is en je naar een wasserette moet is samen de was doen misschien ook nog wel gezelliger!

Ook is het aan te raden om af en toe een handwasje te doen. Als je was hebt die niet erg stinkt en/of vies is kan dit gemakkelijk. Ook hoef je je was niet altijd in de droger te doen. Mogelijk is er een droogrek aanwezig, en anders hoef je alleen een touwtje te spannen om je was op te kunnen hangen. Je was is zo droog in de warme zon!

  1. Kook gezellig samen

Eten CuracaoOok in andere opzichten kan je samen met je medestagiairs geld besparen. Zo kan je gezamenlijk boodschappen doen en de kosten splitsen. Vervolgens zou je ook met meerdere personen kunnen koken. Het is veel gemakkelijker en goedkoper om voor 2 of meerdere personen te koken dan voor 1 persoon.

Als je toch voor 1 persoon kookt, probeer dan toch gelijk 2 of meerdere porties te koken. Dit kan je in de koelkast doen en de dag erna opeten of invriezen voor later. Dat scheelt jouw later in de week weer geld, maar ook tijd.

Als je maar 1 portie kookt en toch over hebt kan je het ook best bewaren. Zo zou je op een dag alle restjes van de afgelopen dagen op kunnen eten of er zelfs iets anders van maken. Het is zonde om weg te gooien.

  1. Neem je eigen lunch mee

Nog een goede manier om geld te besparen tijdens je stage is om altijd je eigen lunch mee te nemen. Waarschijnlijk is er de mogelijkheid om gebruik te maken van een kantine of gaan collega’s tijdens de lunch naar dat ene cafeetje tegenover je stageplek. Een gekochte lunch is echter over het algemeen duurder dan een meegebrachte lunch.

Haal tijdens het boodschappen doen ook genoeg in huis voor de lunch. Vergeet ook geen tussendoortjes mee te nemen! Je kan heel makkelijk zelf een lekkere lunch in elkaar draaien. Of neem de restjes van gisteren eens mee als lunch. Misschien is het ook wel lekker koud, en anders kan je in veel gevallen een magnetron in de kantine vinden.

  1. Happy Hour!

Happy Hour CuracaoEen goede tip voor wanneer je uit wilt gaan of gewoon even een drankje wilt doen met collega’s of vrienden: maak gebruik van de happy hours! Bijna overal zijn er wel bepaalde tijden waarin je voordeliger kan drinken.

Sommige locaties hebben dagelijks een happy hour. Dit is dan vaak tussen 17:00 en 18:00. Soms loopt het zelfs door tot 19:00. Andere plekken hebben 1 keer in de week een happy hour, bijvoorbeeld op de zaterdagmiddag of -avond.

Ook kan het verschillen wat happy hour precies inhoudt. Soms kan je drankjes voor de helft van de prijs krijgen. Het kan ook wel eens dat je gedurende happy hour steeds je beker bij mag laten vullen. Ook kan je acties met 2 dezelfde drankjes voor de prijs van 1 vinden. Hoe dan ook, je bespaart behoorlijk met happy hours, dus doe er je voordeel mee!

  1. Deel de auto

Als laatste tip willen we nog meegeven dat je zou kunnen overwegen om de auto die je huurt met anderen te delen. Hier zitten een aantal voordelen aan, maar ook nadelen. Als je een auto deelt kan dit vooral goedkoper voor jou en de persoon met wie je het deelt uitkomen. Je kan nou eenmaal de huurkosten en brandstofkosten verdelen. Dit is dus bijvoorbeeld erg handig als jullie op dezelfde plek of vlak bij de ander stage lopen.

Het nadeel van een auto delen is echter dat je met de anderen rekening moet houden. Het zou namelijk voor kunnen komen dat jij de auto wilt gebruiken terwijl iemand anders er al mee weg is. Als je overweegt om te delen, dan is het overigens noodzaak dat je dezelfde werktijden hebt. Een auto is immers noodzakelijk! Lopen op Curacao gaat niet.

Meer tips?

Hopelijk heb je wat aan deze budget- en bespaartips voor je stage op Curacao. Zo kan jij voluit gaan genieten van een geweldige stagetijd op een prachtig eiland! Heb jij zelf nog tips die je in dit artikel mist?  Laat dan een reactie achter!

Wil je nog meer tips voor jouw stage op Curacao? We hebben een handig gratis PDF met tips die je kunnen helpen om van jouw periode op het eiland een geweldige tijd te maken. Neem direct contact op en ontvang nog meer tips!

Ja, ik ontvang graag de GRATIS PDF met meer tips voor mijn stage op Curacao!
Tags:, ,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Budget- en bespaartips stage Curacao | 9 tips om meer uit je geld te halen”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!