Studentenautoverhuur Curacao | In 5 stappen jouw stageauto kiezen!

Studentenautoverhuur Curacao | In 5 stappen jouw stageauto kiezen!

studentenautoverhuur Curacao

Weet jij niet waar je moet beginnen met zoeken naar een stageauto? Het aanbod van de studentenautoverhuur op Curacao is erg groot. Hoe kies je dan de perfecte huurauto?

We hebben voor jou een plan gemaakt om je te helpen een keuze te maken. Met deze 5 stappen moet het zeker lukken om dé perfecte studentenauto te kiezen voor jouw stage op Curacao.

Hoe kies je studentenautoverhuur op Curacao? In 5 stappen een stageauto!

  1. De prijsklasse

De eerste beslissing die je moet maken is hoeveel geld je maximaal uit wilt geven aan het huren van een stageauto. De prijzen voor de studentenautoverhuur op Curacao liggen tussen de 650 ANG en de 1000 ANG. Dat is best wel een verschil. Gelukkig betekent dat wel dat er voor elk budget een auto te vinden is.

Wanneer je maar een klein budget hebt is de keuze minder groot. In de lagere prijsklasse vind je voornamelijk oudere auto’s met blikschade. Qua uiterlijk zijn ze niet meer zo mooi. Toch betekent dit niet dat het geen goede auto’s zijn. Ook de goedkopere stageauto’s die je hier kan vinden brengen je zonder veel problemen van A naar B.

De auto’s in hogere prijsklassen zijn voornamelijk jonger. Het uiterlijk van deze auto’s is wat moderner. De auto’s hebben over het algemeen minder schade, maar ook deze studentenauto’s kunnen her en der een krasje hebben. Waarschijnlijk zal je minder autopech hebben met een ietwat duurdere stageauto.

Een lagere prijsklasse betekent niet per definitie een minder goede auto. Baseer de prijsklasse dan ook gewoon op jouw beschikbare budget.

  1. Allrisk of WA-verzekering?

Autoverzekeringen stage Curacao

Bij het huren van een auto moet je ook goed rekening houden met de beschikbare verzekering. In principe zijn er 2 mogelijkheden:

  • WA-verzekering
  • Allriskverzekering

In sommige gevallen komt de auto standaard met een allriskverzekering, in andere gevallen heb je de keuze tussen de 2 verzekeringen.

De WA-verzekering

De WA-verzekering is de Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit is de standaard verzekering die een auto moet hebben. Hierbij is alleen de schade verzekerd die jij bij botsingen of andere ongevallen aan anderen toebrengt. Alle andere kosten komen voor eigen rekening.

Ook zal je te maken hebben met een eigen risico. Dat is het maximale bedrag wat jij moet betalen aan de verzekeringsmaatschappij om de schade van de tegenpartij te dekken.

De allriskverzekering

Met een allriskverzekering daarentegen, zoals de naam al zegt, is alle schade verzekert. Ook bij deze verzekering is een eigen risico van toepassing. Heb je een eigen risico van 700 ANG maar heeft jouw auto schade voor 1500 ANG, dan hoef je alleen die eerste 700 ANG te betalen. De andere 800 ANG wordt door de verzekering geregeld.

Een allriskverzekering is over het algemeen duurder dan alleen een WA-verzekering. Bij het huren van een stageauto ben je vaak dan ook iets meer kwijt wanneer je voor een allriskverzekering kiest. Bij een ongeluk hoef je echter minder te betalen dan met een WA-verzekering. In bovenstaand voorbeeld zou je met een WA-verzekering de gehele 1500 ANG zelf moeten betalen.

Een tijdje geleden heb ik een tweetal studenten geholpen. Ze wilden graag de beste auto voor de laagste prijs. Ze hebben een jonge auto gehuurd, maar met alleen een WA-verzekering. Nadat ze ongeveer 1,5 week op Curacao waren hebben ze helaas een ongeluk gehad waarbij de gehuurde auto total-loss is verklaard. Zij moesten samen 9000 ANG ophoesten.

Dat wens je natuurlijk niemand! Ik raad de studenten altijd aan om een allriskverzekering te boeken. Ik merk namelijk dat een ongeluk snel gemaakt is, zeker op Curacao! Met een allriskverzekering ben je vaak goedkoper uit dan met een WA-verzekering.

  1. Airconditioning of niet?

Curacao kent een tropisch klimaat met constante temperaturen rond de 30 graden. Je kan je dan ook wel voorstellen dat wanneer je in de auto zit, met de volle zon op het dak, dat het binnen in die auto erg warm kan worden! Daarom moet je bij het huren van een stageauto ook zeker goed nadenken of je wel of niet airconditioning wil.

Veel huurauto’s komen met airconditioning. Dit is op Curacao ook erg fijn en zeker niet overbodig. Wordt het te warm in de auto, dan hoef je alleen maar het knopje voor de airco in te drukken. Zo blijft het aangenaam in de auto. Heb je geen airco dan kan je natuurlijk altijd de ramen openzetten. Met 30 graden buiten is dit echter niet de verkoeling die je zou willen.

Over het algemeen zijn auto’s met airconditioning ietsjes duurder. Je praat bij de studentenautoverhuur op Curacao dan over 25 tot 50 ANG per maand extra ten opzichte van auto’s zonder airco.

  1. Kosten voor een extra bestuurder

stage auto Curacao delenHet is aantrekkelijk om met een ander persoon een auto te delen, zeker wanneer je een vergelijkbaar werkschema hebt. De prijs komt zo per persoon natuurlijk lager te liggen, wat betekent dat je geld kan besparen.

De studentenautoverhuur op Curacao gaat in principe van 1 bestuurder uit. Een tweede bestuurder betekent voor de verhuurder extra risico, waardoor het toevoegen van een bestuurder in veel gevallen meer kost. De tarieven hiervan verschillen. Tegenwoordig zijn er echter ook veel verhuurders die een tweede bestuurder gratis laten toevoegen.

Een derde bestuurder is vaak ook mogelijk, maar bijna altijd moet je hier extra voor betalen. Denk dan aan bedragen tussen de 50 en 200 ANG per bestuurder per maand.

Kijk goed naar de voorwaarden voor een extra bestuurder voordat je gaat huren. Je wil er niet ter plekke achter komen dat je meer moet betalen omdat jullie allebei willen rijden. Ook moet je je héél goed afvragen of je de stageauto wel met 3 bestuurder wilt delen.

Mijn ervaring met meerdere bestuuders

Het is logisch dat studenten kosten willen besparen en zodoende met 3 bestuurders een stageauto willen delen. Ik merk echter dat hier vaak onderling ruzie door komt. Een auto is super noodzakelijk op Curacao. Je hebt echt voor alles de auto nodig. Vergelijk het met de fiets in Nederland. Zou jij jouw fiets met 3 personen kunnen en willen delen wanneer je die elke dag nodig hebt?

Met 3 personen een auto delen werkt vaak alleen als het werkschema hetzelfde is en men stage loopt op hetzelfde bedrijf. Ook de auto delen met 2 blijkt soms al lastig te zijn. Af en toe werkt het goed, maar ook dit resulteert vaak in ruzie. Vervolgens moet de student halsoverkop per direct een stageauto huren. Vaak kunnen we auto’s regelen binnen 1 of 2 dagen, maar logischerwijs is niet elke auto meer beschikbaar op zo’n moment. Mijn advies is: huur een auto en deel deze met maximaal 1 andere bestuurder. Twijfel je nu al, boek dan gewoon een auto voor jezelf!

  1. BOEKEN! Of neem contact op

Nu jij weet aan welke eisen jouw perfecte stageauto moet voldoen kan je gaan zoeken. We hebben alle studentenauto’s van de verhuurders hier op een rijtje gezet. Zo kan je makkelijk filteren en vergelijken tussen de auto’s van de studentenautoverhuur op Curacao.

Heb je de perfecte stageauto gevonden? Wacht dan niet maar boek direct! Jaarlijks komen er met jou zo’n 1200 andere stagiairs naar Curacao. Daarnaast trekt het eiland ook altijd veel toeristen aan. Er is dan ook een grote vraag naar huurauto’s. Wanneer je wacht met boeken kan het zijn dat de auto die jij voor ogen hebt in de tussentijd door iemand anders wordt geboekt. Over het algemeen beginnen de reserveringen zo’n 3 à 4 maanden voordat de stageperiode begint.

Vind je het lastig om een goede keuze te maken? Dat is heel begrijpelijk! Het aanbod is ook erg groot en het is niet raar als jij het moeilijk vindt de perfecte stageauto er tussenuit te halen. Wanneer dit het geval is help ik je graag. Aan de hand van jouw budget, eisen en wensen kan ik je helpen de perfecte auto te vinden en kan ik je tevens voorzien van advies. Uiteraard is dit volledig gratis. Neem direct contact op en je ontvangt vandaag nog een reactie.

Ja, ik ontvang graag GRATIS advies voor het huren van een stageauto op Curacao!
Tags:, ,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Studentenautoverhuur Curacao | In 5 stappen jouw stageauto kiezen!”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!