Huisvesting Stage Curacao

Huisvesting Stage Curacao

Huisvesting Curacao

Het kan een hele klus zijn om een stage op Curacao te regelen. Huisvesting is natuurlijk een belangrijk punt. Omdat je al veel andere dingen moet regelen helpen wij bij je kamer, studio of appartement op Curaçao. Om je alvast een idee te geven hebben wij de mogelijkheden van je toekomstige huisvesting op een rijtje gezet in dit artikel ‘Huisvesting Stage Curaçao’.

Mogelijkheden huisvesting stage Curacao

Voor je huisvesting op Curacao heb je meerdere mogelijkheden. Je kunt kamers huren, kiezen voor een studio of het huren van een appartement. Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen de drie mogelijkheden en wat kan je verwachten?

Een kamer is eigenlijk alleen een slaapkamer. Hierin vind je vaak alle essentiële benodigdheden, zoals een bed, kast, en een bureau met stoel, maar vaak heb je daar ook nog een nachtkastje en spiegel bij. In sommige gevallen heb je ook je eigen wastafel in je kamer. Als je een kamer hebt deel je de rest van het huis met je medestudenten. Vaak betreft dit een woonkamer, keuken en één of meerdere badkamers met douche en toilet.

Een studio is eigenlijk één grote kamer waarin een slaapkamer, woonkamer(tje) en keuken ofwel kitchenette in zitten. Je hebt in een studio dus een bed, bureau en kast, maar ook vaak een bank en (eet)tafel. In elk geval is de basis voor de keuken, zoals een koelkast en kookplaat aanwezig. Daarnaast ligt de badkamer met een toilet vaak aan de studio. Kies je voor een studio dan hoef je niks te delen en heb je privacy.

In een appartement heb je ook een slaapkamer, een woonkamer en een keuken, maar in tegenstelling tot een studio heeft een appartement twee of meerdere aparte kamers. Je hebt dus een aparte slaapkamer en woonkamer. De keuken maakt vaak deel uit van de woonkamer. Natuurlijk heb je ook in een appartement een aparte badkamer met toilet en douche.

Kosten huisvesting stage Curacao

Een kamer is het goedkoopst van de drie opties doordat je dus terecht komt in één van de studentenhuizen van Curacao en daar de woonkamer, keuken en badkamer deelt met andere huisgenoten. Gemiddeld zal hier zo’n 750 ANG per maand voor gevraagd worden. Een studio is een slag duurder, omdat je in een studio dus je eigen keukenruimte en badkamer hebt. Daar betaal je rond de 850 ANG per maand voor. Een appartement is natuurlijk het duurst, omdat je eigenlijk meer ruimte hebt dan bij een studio en dus de verschillende ruimtes. Als je echter een appartement met zijn tweeën of drieën deelt gaat de prijs per persoon omlaag. De prijzen voor een appartement liggen best uit elkaar, maar je zal daar vaak minstens 950 ANG per maand voor neer moeten leggen.

Voor- en nadelen opties huisvesting stage Curaçao

Een kamer en een studio zijn doorgaans eenpersoons, maar in een appartement kan je ook met twee of drie mensen wonen. In enkele gevallen kan er in de woonkamer ook nog een slaapbank of iets dergelijks te vinden zijn, dus daarbij zou iemand in het appartement zijn/haar persoonlijke ruimte ook moeten delen met de anderen. Dit is zeker niet altijd het geval, en vaak heb je dus ook gewoon je eigen slaapkamer.

Kamer

Wanneer je voor de optie kamers huren kiest moet je er rekening mee houden dat je de woonkamer, keuken en badkamer met anderen moet delen. Het aantal huisgenoten verschilt, maar ligt vaak wel tussen de 3 en 5 anderen. Dit kan natuurlijk heel gezellig zijn, en misschien vind je gelijk levenslange vrienden tussen je huisgenoten met wie de stage op Curaçao helemaal een fantastische periode wordt. Aan de andere kant moet je ook in je achterhoofd houden dat niet iedereen in studentenhuizen hetzelfde leeft als jij. Jij kan bijvoorbeeld heel netjes zijn en alles gelijk opruimen, maar in een gezamenlijke woning zal het zeker wel eens rommelig worden. Daarentegen heb je weer dat als je zelf juist heel rommelig bent dit vervelend kan zijn voor anderen zonder dat jij het zelf door hebt. Ook met harde muziek en laat thuiskomen moet je dan dus rekening houden met je huisgenoten.

Studio of appartement

Een studio of appartement vind je soms in hetzelfde gebouw als waar kamers worden verhuurd, maar ookal wonen er anderen naast je of boven/onder je, je hebt eigenlijk alle essentials gewoon binnen handbereik en deze hoef je niet te delen met anderen – behalve degene met wie jij bijvoorbeeld het appartement deelt. Dit kan erg fijn zijn als je liever je eigen plek hebt en die niet graag deelt met anderen, maar aan de andere kant heb je dan misschien wel minder aanspraak met anderen zoals je dat bij het huren van een kamer zou hebben.

Uiteindelijk is het eigenlijk een keuze van wat jij liever zou hebben: minder maandelijkse kosten en meer huisgenoten, of iets meer per maand neer moeten leggen voor je eigen keuken en badkamer en geen of weinig huisgenoten. Alle drie de opties hebben dus voor- en nadelen, dus die zou je voor jezelf even tegenover elkaar moeten zetten. Wat weegt voor jou het zwaarst privacy of gezelligheid? of misschien wel allebei!?

Heb je een idee van wat voor huisvesting je wilt, dan kan je hier gemakkelijk je huisvesting regelen. Uitsluitend betrouwbare verhuurders staan op deze website. What you see is what you get! Zo weet je zeker dat je goed terecht komt, en kan je zonder zorgen van je stage op Curaçao genieten!

Huisvesting Stage Curacao Kamers Huren + Studentenhuizen

Heb je nog vragen die in het artikel ‘Huisvesting Stage Curaçao’ niet beantwoord zijn, of wil je je eigen ervaringen delen? Laat vooral een reactie achter!

Tags:, ,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Huisvesting Stage Curacao”

WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?