WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Horeca stage op Curacao | lees hier wat jouw opties zijn!

Horeca stage op Curacao | lees hier wat jouw opties zijn!

horeca stage op CuracaoWanneer je een studie volgt in de richting van Horeca en Hospitality is de kans groot dat je een stage mag doen in het buitenland. Je hebt natuurlijk overal ter wereld horecagelegenheden, die zitten te springen om stagiaires die willen leren.  Een dergelijke stage loop je dan ook perfect op een prachtige tropische locatie waar veel toerisme te vinden is, zoals Curacao! Een internationale horeca stage op Curacao laat je kennis maken met de horeca branche. Maar het laat je ook genieten van de redenen waarom jouw gasten naar Curacao zijn gekomen. Zie jij het ook zitten om een stage te lopen in de horeca op Curacao? Lees hieronder de mogelijke functies die er zijn!

Front office horeca stage op Curacao

Een van de mogelijke horeca stages die je kan gaan lopen is een front office stage. De taken van een Front office medewerker zijn erg divers. Je kunt hierbij denken aan het verwelkomen van de gasten bij de receptie. Vervolgens zul je de gasten moeten inchecken, informatie geven over het hotel en de faciliteiten en die ervoor zorgen dat je kamer naar wens is. Maar naast het ontvangen van de gasten doe je nog veel meer op de front office van een hotel. Zo hou jij je ook bezig met het aannemen en verwerken van telefoontjes, nieuwe reserveringen en het verwerken van annuleringen. Tevens zal je ook administratieve taken moeten vervullen, zoals het opmaken van de rekening van een gast en het afrekenen. Daarnaast moet je jezelf ook inlezen over Curacao en de toeristische gelegenheden en bezienswaardigheden van het eiland. Je kunt dan deze informatie vertellen aan de gasten wanneer hier om gevraagd wordt. Kortom, een stage als Front office op Curacao is erg veelzijdig!

Bedieningsmedewerker op Curacao

Als bedieningsmedewerker hou jij je tijdens je horeca stage op Curacao vooral bezig met het plezieren van de gasten. Iedere gast heeft zijn of haar eigen wensen en jij mag ervoor zorgen dat deze worden vervult. Je neemt bestellingen op, maakt praatjes met de gasten en serveert de gerechten en drankjes uit. Afhankelijk van hoe groot het restaurant of café is, zal je ook andere klusjes moeten doen. Denk hierbij aan het opmaken van de rekening en het bijvullen van geleverde goederen. Wie weet mag je zelf ook achter de bar staan om de lekkere koffies of cocktails te maken!

Een belangrijke taak als bedieningsmedewerker is natuurlijk het waarborgen van de hygiëne en dat alles netjes en schoon blijft. Aan het begin van je werkshift zul je alles klaar moeten zetten voor de gasten en de reserveringen moeten verdelen. Het leuke van bedieningsmedewerker is dat je mee mag helpen met de dagplanning en de tafel indeling. Zodra het restaurant open gaat verwelkom je de gasten en begeleid je hen naar de tafel. Vanuit daar begint jouw rol voor de gasten en zul je hen een geweldige ervaring geven in het restaurant waar jij stage loopt op Curacao.

Keukenmedewerker op Curacao

Bij je horeca stage op Curacao kan je ook terecht komen in de keuken. Hier zorg je ervoor dat de gasten die in het restaurant of café zitten de lekkerste maaltijden krijgen. Het leuke van een stage op Curacao als kok is dat je waarschijnlijk nieuwe gerechten leert maken! Natuurlijk zullen de gerechten ook bepaald worden door het soort restaurant waar je gaat stage lopen. Het ene restaurant serveert chequere gerechten dan het andere. Als je in een lunchcafé werkt heb je andere werktijden maar is de kaart ook heel anders dan wanneer je een diner moet serveren. Er is dus heel wat keuze binnen de keuken, maar het belangrijkst is dat je graag bezig bent met (creatief) eten bereiden. Het feit blijft wel dat je stage loopt in een ander land dus je gaat heel veel leren over de lokale keuken.

Internationaal gastcontact

Wat voor soort horeca stage op Curacao je ook gaat lopen, je staat altijd in contact met de gasten van het hotel of restaurant waar jij je stage loopt. Van gastvrouw tot kok in een hotel, het gaat erom dat je graag de wensen van de gasten vervult en dat je jezelf dienstbaar opstelt. Het leuke is ook dat je net zoveel toeristen als lokale mensen van Curacao spreekt en je dus altijd te maken hebt met andere culturen. Je bent dus niet alleen bezig met gastvrijheid maar je zult ook regelmatig een beroep moeten doen op je talenkennis. Het zal niet alleen bij Nederlands en Engels blijven, maar je zal mogelijk ook je Spaans of Portugees moeten gaan gebruiken, of misschien krijg je wel Franse of Duitse gasten aan de balie.

Hard werken tijdens een horeca stage op Curacao

Een stage in de horeca is altijd hard werken. Het ene moment vlieg je zowat door het drukke restaurant heen om bestelling op te nemen, het andere moment heb je constant de telefoon in je handen en op weer andere momenten zorg je ervoor dat jouw receptie of bar helemaal netjes is voor de volgende dag. Het kan veel stress met zich meebrengen en er komt altijd een moment wanneer een gast met een vervelende klacht komt. Gelukkig resulteert hard werken wel altijd in voldoening en vooral als een gast helemaal tevreden is met de service en het eten. Bedenk eens het moment dat jij een gerecht aanbeveelt en de gast na afloop aangeeft dat het super heeft gesmaakt!

Voordeel van een horeca stage op Curacao is ook dat je altijd met anderen mag werken. Je hebt altijd collega’s om je heen. Je werkt niet alleen met een stagebegeleider, maar je hebt soms wel tientallen collega’s naast je. Wie weet werk je wel met allemaal andere stagiaires dan heb je direct leeftijdsgenoten waar je leuke dingen mee kunt doen na je stage. Het is dan ook altijd supergezellig en je maakt er misschien wel vrienden voor het leven.

Een horeca stage op Curacao

De perfecte horeca stage op Curacao lopen? Curacao kent heel wat resorts, hotels, restaurants en cafés wat niet alleen voor veel toerisme op het eiland zorgt, maar ook voor een groot aanbod aan stagemogelijkheden. Wil jij als gastheer of -vrouw iedereen aan de beste vakantie helpen, of wil jij liever je cocktail skills uitwerken? Neem dan contact op zodat we samen een passende horeca stage op Curacao voor je kunnen vinden!

Tags:,

Reacties

One thought on “Horeca stage op Curacao | lees hier wat jouw opties zijn!

  1. Jonas

    Ik doe marketing ik wil naar curacao lijkt me leuk bij een coktail bar stage te lopen

    2 maanden ago Beantwoorden

Plaats een reactie