WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Horeca stage op Curacao | lees hier wat jou opties zijn!

Horeca stage op Curacao | lees hier wat jou opties zijn!

horeca stage op CuracaoWanneer je een stage in de horeca moet gaan lopen heb je een grote kans dat je deze ook in het buitenland mag, of in veel gevallen zelfs moet lopen. Je vind nou eenmaal overal ter wereld horeca gelegenheden, en zeker wanneer je een studie richting de hotel en hospitality kant op volgt zal je al snel de internationale kant van de horeca leren kennen. Een dergelijke stage loop je dan ook perfect op een prachtige tropische locatie waar veel toerisme te vinden is, zoals Curacao! Een internationale horeca stage op Curacao laat je niet alleen kennis maken met de horeca branche van dichtbij, maar laat je tegelijkertijd ook genieten van de redenen waarom jouw gasten naar Curacao zijn gekomen.

Front office horeca stage op Curacao

Een van de mogelijke horeca stages die je kan gaan lopen is een front office stage. Denk hierbij aan de gastheren en -vrouwen die je bij de receptie van het hotel verwelkomen, je inchecken, informatie geven over het hotel en de faciliteiten, en die ervoor zorgen dat je kamer naar wens gereed is gemaakt. Maar naast het ontvangen van de gasten doe je nog veel meer op de front office van een hotel. Zo hou jij je ook bezig met het aannemen en verwerken van telefoontjes, het aannemen van nieuwe reserveringen en het verwerken van annuleringen, en zal je ook administratieve taken moeten vervullen, zoals het opmaken van de rekening van een gast en het afrekenen. Daarnaast moet je jezelf ook inlezen over Curacao en de toeristische gelegenheden en bezienswaardigheden van het eiland, zodat je deze informatie over kan brengen naar de gasten wanneer hier om gevraagd wordt.

Bedieningsmedewerker

Als medewerker van de bediening hou jij je tijdens je horeca stage op Curacao vooral bezig met het luisteren naar de wensen van gasten en deze verwerken. Je neemt bestellingen op, maakt praatjes met de gasten, en serveert de gerechten en drankjes uit. Afhankelijk van hoe groot of klein het restaurant of café waar jij terecht komt is zal je ook andere klusjes moeten doen. Denk maar eens aan het regelen van de rekening en het bijvullen van geleverde goederen, maar mogelijk zal je ook zelf achter de bar staan om de lekkerste koffies of cocktails te maken, of zal je ook zelf kleine hapjes klaar moeten maken voor de gasten. Daarnaast zal je je ook bezig houden met de hygiëne, en zorgen dat alles netjes en schoon blijft.

Als bedieningsmedewerker ben je daarnaast ook mogelijk de gastheer of gastvrouw, en zal je ook in het restaurant of café reserveringen aan moeten nemen en deze verwerken. Hierbij zal je mee kunnen helpen aan de planning van de dag en de tafels indelen voor de reserveringen, om vervolgens de gasten te ontvangen en naar hun tafel te leiden. Mogelijk help je ook mee met het organiseren en begeleiden van evenementen, maar als gastheer- of vrouw in de bediening zal je ook regelmatig bij springen in het bedienen en serveren zelf.

Keukenmedewerker

Bij je horeca stage op Curacao kan je ook terecht komen in de keuken. Hier zorg je ervoor dat de gasten die in het restaurant of café zitten de lekkerste maaltijden voorgeschoteld krijgen. Wat je kookt en de manier waarop zal behoorlijk afhangen van waar je terecht komt tijdens je stage. In een gezellig eetcafé waar veel frituur of broodjes op de kaart staan zal je heel anders te werk gaan dan in een sterrenrestaurant waar je chique gerechtjes klaar gaat maken met producten waar sommige mensen nog nooit de naam van hebben gehoord. Ook is er nog een verschil tussen overdag in een lunchcafé en ’s avonds in een restaurant werken. Er is dus heel wat keuze binnen de keuken, maar het belangrijkst is dat je graag bezig bent met (creatief) eten bereiden.

Internationaal gastcontact

Wat voor soort horeca stage op Curacao je ook gaat lopen, je staat altijd in contact met de gasten van het hotel of restaurant waar jij je stage loopt, of dit nu als gastvrouw in een hotel is of als kok die de wensen van de gasten in de maaltijden moet verwerken. Je spreekt net zoveel, al dan niet meer, met de toeristen van over de hele wereld als met de lokale bevolking van Curacao. Je bent dus niet alleen bezig met gastvrijheid, maar zal ook je talenkennis regelmatig moeten gebruiken. Het zal niet alleen bij Nederlands en Engels blijven, maar je zal mogelijk ook je Spaans of Portugees moeten gaan gebruiken, of misschien krijg je wel Franse of Duitse gasten aan de balie.

Hard werken tijdens een horeca stage op Curacao

Een stage in de horeca is altijd hard werken. Het ene moment vlieg je zowat door het drukke restaurant heen om bestelling op te nemen, het andere moment heb je constant de telefoon in je handen, en op weer andere momenten zorg je ervoor dat jouw receptie of bar helemaal netjes is voor de volgende dag. Het kan veel stress met zich meebrengen, en er komt altijd een moment wanneer een gast met een vervelende klacht komt, maar dat harde werk resulteert wel altijd in voldoening als je een gast een nieuw favoriet gerecht heb voor kunnen schotelen of gasten stralend na een uitje terug komen aan je receptie en je bedanken voor die ene gouden tip.

Daarnaast werk je bij een horeca stage op Curacao altijd samen met anderen. Je werkt niet alleen met een stagebegeleider, maar je hebt soms wel tientallen collega’s naast je, waaronder mogelijk andere stagiaires, met wie je aan het einde van de dag gezellig onder het genot van een drankje terug kan kijken op je stagedag. Het is dan ook altijd supergezellig, en je maakt er misschien wel vrienden voor het leven.

Een horeca stage op Curacao

De perfecte horeca stage op Curacao lopen? Curacao kent heel wat resorts, hotels, restaurants en cafés wat niet alleen voor veel toerisme op het eiland zorgt, maar ook voor een groot aanbod aan stagemogelijkheden. Wil jij als gastheer of -vrouw iedereen aan de beste vakantie helpen, of wil jij liever je cocktail skills uitwerken? Neem dan contact op zodat we samen een passende horeca stage op Curacao voor je kunnen vinden.

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Horeca stage op Curacao | lees hier wat jou opties zijn!”