Stage kosten Curacao | Deze kosten kan je tijdens je stage verwachten

Stage kosten Curacao | Deze kosten kan je tijdens je stage verwachten

Stage CuracaoVraag jij je af of een je een stage op Curacao wel kan betalen? Geen zorgen. Het klopt dat de stage kosten op Curacao redelijk hoog liggen, maar als je weet wat je te wachten staat kan je je daar goed op voorbereiden.

In dit artikel, ‘Stage kosten Curacao | Deze kosten kan je tijdens je stage verwachten’, lees je meer over het financiële plaatje voor een stage op Curacao. We hebben alle kosten die je kan verwachten voor je beschreven en geven je tips hoe je het kan bekostigen.

Stage kosten Curacao: welke kosten kan je verwachten?

Laten we iets dieper ingaan op de kosten die elke stagiair maakt tijdens een stage op Curacao. Er zijn namelijk een aantal kosten die je altijd kan verwachten, zoals:

 • Huisvesting
 • Vervoer
 • Levensonderhoud
 • Uitgaan en uitstapjes

Allereerst heb je uiteraard huisvesting nodig. Je moet nou eenmaal ergens verblijven tijdens je stageperiode. We hebben een mooi aanbod van betrouwbare stagewoningen op de website staan, check it out!

Daarnaast zal je ook moeten beschikken over een auto. We hebben in een apart artikel voor je beschreven waarom een auto op Curacao noodzakelijk is. Daarnaast vind je op de website ook een aanbod met de perfecte huurauto’s voor tijdens je stage.

Je kan zien dat de prijzen voor studentenkamers en huurauto’s erg uiteenlopen. Het gemiddelde van een auto en een kamer ligt elk op ongeveer 750 ANG. Dit komt neer op zo’n € 375.

Je bent dus al 1500 ANG (dus € 750) kwijt voor een stagewoning en een auto, maar daar blijft het niet bij. Je moet ook nog eten en voor jezelf zorgen tijdens je stage, en de boodschappen zijn helaas niet gratis.

Daarnaast moet je natuurlijk ook lekker genieten van de mooie tijd op Curacao. Dit kan duur worden, maar als je dan toch naar Curacao gaat moet je er ook van kunnen genieten!

Maandelijkse stage kosten Curacao 

Zie hieronder de gemiddelde kosten voor een stage op Curacao.

Studentenkamer  750 ANG  € 375
Studentenauto  750 ANG  € 375
G/W/E studentenkamer  100 ANG  € 50
Benzine  150 ANG  € 75
Levensonderhoud  250 ANG  € 125
Uitgaan  200 ANG  € 100
Totaal  2200 ANG  € 1100

Zoals je ziet ben je al zo’n € 1100 kwijt aan ‘normale’ zaken. Uitgaan is al inbegrepen in deze berekening, maar enige andere activiteit niet.

leuke excursies stage curacaoEn er is toch zoveel leuks te doen op Curacao! Wat dacht je van duiken, zwemmen met dolfijnen, een tripje naar Klein Curacao en andere gave uitstappen op Curacao? Deze zijn niet inbegrepen in de bovenstaande berekening maar zou je voor jezelf wel mee moeten rekenen.

Reken daarnaast ook nog op een vliegticket á € 600 om naar het eiland te komen (en weer terug naar huis te kunnen) en een stagevergunning die je voor zo’n € 330 aan dient te vragen.

Daarnaast moet je ook altijd rekening houden met onvoorziene omstandigheden en eventuele extra uitgaven. Misschien wil je toch ook nog die ene extra excursie doen die je oorspronkelijk niet in je budget had meegerekend.

Maandelijkse inkomsten tijdens je stage

Nu je ongeveer weet wat de kosten zijn voor een stage op Curacao, is het uiteraard ook van belang om te weten hoe jij dit allemaal kan betalen.

Ontvang een stagevergoeding en OV-vergoeding

Een deel van de kosten kan je betalen met je stagevergoeding. Daarvoor is het wel belangrijk om te weten wat jij nou krijgt aan stagevergoeding.Gemiddeld krijgen studenten zo’n € 375 aan stagevergoeding, maar dit verschilt per stage.

Ik liep stage in een hotel/resort dus kon altijd mee eten en als ik goed mijn best deed kreeg ik ook nog wat fooi van de gasten. Dit scheelt uiteraard in de kosten en de fooi was altijd mooi meegenomen. Van mijn fooi kon ik uitgaan!

Ga jij in de horeca stage lopen en wil je goed fooi vangen, let dan op de Amerikaanse en Britse gasten. Zij laten vaak 10% – 15% fooi achter. Maar vergeet tegelijkertijd onze eigen Nederlanders niet!

Aangezien je naar  het buitenland gaat om stage te lopen, kan je geen gebruik meer maken van jouw studentenreisproduct. Naast de stagevergoeding kan je € 91,62 euro per maand ‘verdienen’ door je studentenreisproduct stop te zetten. We hebben een stappenplan opgesteld hoe je de ov-vergoeding aanvraagt. 

Bijlenen

stage kosten CuracaoMet € 375 stagevergoeding en € 91,62 OV-vergoeding dien jij nog ongeveer € 635 bij elkaar te sprokkelen om quitte te draaien. Waar haal je dit vandaan?

Vanaf heden ontvang je helaas geen studiefinanciering meer. Je zult dus de rest moeten gaan lenen en/of beroep doen op je familie. Je kan meer lezen over het leenstelsel op de website van DUO.

Wellicht gaat het niet allemaal lukken met een lening bij DUO. Zorg daarom dat in ieder geval je familie kan bijspringen als het nodig zou zijn.

Daarnaast is het ook aan te raden om je spaarrekening vast een beetje op te krikken voor je stage gaat lopen.

Bespaartips

Een Stage Op Curacao is geweldig, maar kost wel wat. Met deze website probeer ik jullie, de stagiairs, tegemoet te komen. Je kan hier dus gratis het stappenplan vinden hoe jij je stagevergunning kunt regelen. Daarnaast is het reserveren van huisvesting en vervoer geheel gratis.

Deze website is dus de eerste stap om te besparen!

Weet je niet welke studentenwoning of huurauto het beste bij jouw budget past? Geen probleem, daar kan ik je ook een handje bij helpen. Geheel gratis! Laat me weten wat jouw budget is en wat jouw wensen zijn, en vervolgens kunnen we samen kijken naar welke opties het beste bij jou passen. Neem direct contact op via deze button en je ontvangt vandaag nog een reactie!

Ja, ik ontvang graag GRATIS de beste huisvesting opties voor mijn stage op Curacao!

 

Met dit artikel, ‘Stage kosten Curacao | Deze kosten kan je tijdens je stage verwachten’ hoop ik dat je wat wijzer bent geworden met betrekking tot de geldzaken op Curaçao.

Wil je vast wat meer weten over hoe je geld kan besparen, zowel voor als tijdens je stage? We hebben een heel artikel gewijd aan de budget- en bespaartips voor tijdens je stage op Curacao.

Het is belangrijk dat je de inkomsten en uitgaven goed op orde hebt. Letten op de kleintjes is zeker aan te raden, maar vergeet niet om ook te genieten van jouw stage op Curacao!

Tags:,

Reacties

2 thoughts on “Stage kosten Curacao | Deze kosten kan je tijdens je stage verwachten

 1. Bouke

  geldt het schematje over de verwachtte kosten over 1 maand? want stel ik ga 2 maanden zou dit dan betekenen dat ik dit x2 moet doen ongeveer?

  5 jaar ago Beantwoorden

  2

  1. Dion Rozema

   Dag Bouke,

   Dat klopt inderdaad. Dit zijn de gemiddelde maandelijkse kosten waar je ongeveer aan moet denken voor een stage op Curacao. Zoals ik schrijf zijn dit de ‘normale’ zaken. Je zou dus ook rekening moeten houden met de leuke uitstapjes naar Klein Curacao, duiken, met dolfijnen zwemmen etc.

   Als je nog meer vragen hebt, laat het mij gerust weten.

   5 jaar ago Beantwoorden

   2

Plaats een reactie

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!