Stage Curacao Kosten

Stage Curacao Kosten

Stage CuracaoLaat ik direct met de deur in huis vallen. Een stage op Curacao is niet goedkoop! Uiteraard krijg jij een stagevergoeding en kan je jou OV-studentenkaart stopzetten, maar dat is waarschijnlijk niet voldoende. In dit artikel, Stage Curacao Kosten, lees je meer over het financiële plaatje voor een stage op Curacao.

Laat ik iets dieper ingaan op de kosten die elke stagiair maakt. Allereerst heb je uiteraard huisvesting nodig, maar ook zul je moeten beschikken over een auto: lees hier waarom. Wij hebben het aanbod van huisvesting en vervoer op Curacao samengebracht en je kunt zien dat de prijzen erg uiteen lopen en dat het gemiddelde van een auto en kamer elk op ongeveer 750 ANG (€ 375) ligt. Je bent dus al 1500 ANG (€ 750) kwijt voor een kamer en auto. Daarnaast moet je nog eten en lekker genieten van de mooie tijd op Curacao. Vooral dat laatste kan duur zijn, maar als je naar Curacao gaat, moet je kunnen genieten! Zie hieronder de gemiddelde kosten voor een stage op Curacao.

Stage Curacao maandelijkse kosten

Studentenkamer 750 ANG € 375
Studentenauto 750 ANG € 375
G/W/E studentenkamer 100 ANG € 50
Benzine 150 ANG € 75
Levensonderhoud 250 ANG € 125
Uitgaan 200 ANG € 100
Totaal 2200 ANG € 1100

Zoals je ziet ben je al zo’n € 1100 kwijt aan ‘normale’ zaken. Duiken, met dolfijnen zwemmen, tripje naar Klein Curaçao en andere leuke uitstapjes zijn niet inbegrepen.

Stagevergoeding en OV-studentenkaart

Nu je ongeveer weet wat de kosten zijn voor een stage op Curacao, is het uiteraard ook van belang om te weten wat jij nou krijgt aan stagevergoeding. Gemiddeld krijgen studenten zo’n € 375 aan stagevergoeding. Ikzelf liep stage in een hotel/resort dus kon altijd mee eten en als ik goed me best deed kreeg ik ook nog wat fooi van de gasten. Dit scheelt uiteraard in de kosten en de fooi was altijd mooi meegenomen. Van mijn fooi kon ik uitgaan! Ga jij in de horeca stage lopen en wil je goed fooi vangen, let dan op de Amerikaanse en Britse gasten. Zij laten vaak 10% – 15% fooi achter. Maar vergeet tegelijkertijd ons Nederlanders niet!

Aangezien je naar  het buitenland gaat om stage te lopen, kan je geen gebruik meer maken van jouw studentenreisproduct . Naast de stagevergoeding kan je € 91,62 euro per maand ‘verdienen’ door je studentenreisproduct stop te zetten.

Bijlenen

Vanaf heden ontvang je helaas geen studiefinanciering meer. Je zult dus de rest moeten gaan lenen en/of beroep doen op je familie. Met € 375 stagevergoeding en € 91,62 OV-vergoeding dien jij nog ongeveer € 635 bij elkaar te sprokkelen om quitte te draaien. Wellicht gaat dit lukken met een lening bij DUO, maar zorg in ieder geval dat je familie kan bijspringen als het nodig is. Zoals je ziet is een stage op Curacao niet goedkoop, daarnaast komt moet je ook rekening houden met een vliegticket á € 600 en een stagevergunning á € 330.

Een Stage Op Curacao is geweldig, maar kost wel wat. Met deze website probeer ik jullie, de stagiairs, tegemoet te komen. Je kan hier dus gratis het stappenplan vinden hoe jij je stagevergunning kunt regelen. Ook is reserveren van huisvesting en vervoer is geheel gratis. Deze website is de eerste stap om te besparen!

Met dit artikel, stage Curacao kosten, hoop ik dat je wat wijzer bent geworden met betrekking tot geldzaken in Curaçao. Het is belangrijk dat je de inkomsten en uitgaven goed op orde hebt. Letten op de kleintjes is zeker aan te raden, maar zorg ook vooral dat je geniet van jou stage op Curaçao.

Reacties

2 thoughts on “Stage Curacao Kosten

 1. Bouke

  geldt het schematje over de verwachtte kosten over 1 maand? want stel ik ga 2 maanden zou dit dan betekenen dat ik dit x2 moet doen ongeveer?

  1 jaar ago Beantwoorden

  2

  1. Dion Rozema

   Dag Bouke,

   Dat klopt inderdaad. Dit zijn de gemiddelde maandelijkse kosten waar je ongeveer aan moet denken voor een stage op Curacao. Zoals ik schrijf zijn dit de ‘normale’ zaken. Je zou dus ook rekening moeten houden met de leuke uitstapjes naar Klein Curacao, duiken, met dolfijnen zwemmen etc.

   Als je nog meer vragen hebt, laat het mij gerust weten.

   1 jaar ago Beantwoorden

   1

Plaats een reactie

WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?