WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Budget- en bespaartips stage Curaçao

Budget- en bespaartips stage Curaçao

stage CuraçaoEen stage op Curaçao is niet goedkoop. Sowieso moet je natuurlijk voor je kamer betalen, maar ook voor een huurauto en natuurlijk de boodschappen. En daarnaast wil je ook nog leuke dingen doen en natuurlijk van Curaçao genieten. In dit artikel vind je een aantal bespaartips die je kan gebruiken om nog meer uit je stage op Curaçao te halen. Daarnaast kan je vast in het artikel Stage Curaçao Kosten lezen welke kosten je in ieder geval te wachten staan, zodat je weet wat je sowieso op  moet gaan sparen.

Bespaartips Nederland

Bij de naam “Budget- en bespaartips stage Curaçao” verwacht je waarschijnlijk vooral tips die je tijdens je stage kunt gebruiken. We hebben echter ook een paar tips voor in Nederland. Je kan namelijk nooit vroeg genoeg beginnen met sparen!

Begroting

Één tip wat je voor je stage al kunt doen is een begroting maken met de verwachtte kosten. Zo heb je alvast een idee wat je te wachten staat en hoeveel geld je sowieso moet hebben. Het eerdergenoemde artikel Stage Curaçao kosten helpt je hier vast een handje mee.

Extra spaarpotjes

Zorg er vervolgens voor dat je een extra potje hebt, zodat je ook leuke dingen kunt doen. Maak ook een potje voor eventuele onverwachte kosten, zodat je iets hebt om op terug te vallen. Het is nooit leuk als je van plan was geld uit te geven aan leuke uitjes en je dat vervolgens niet kan doen omdat je bijvoorbeeld onverwacht je telefoon moet laten vervangen.

Kamer verhuren

Daarnaast kan je, als je in Nederland op kamers woont, je kamer vaak onderhuren. Al is het maar voor twee of drie maanden, dit scheelt jou weer vaste kosten, en jij kan iemand anders blij maken met een tijdelijke kamer. Dus eigenlijk is het een win-win situatie. Kijk wel goed in jouw huurcontract of je een kamer mag onderhuren!

Beurzen en vergoedingen

Zorg er ook voor dat je een stagebeurs en ov-vergoeding regelt. Een stagebeurs kan je soms makkelijk regelen via de onderwijsinstelling, maar als zij niks aanbieden betekent dat niet dat jij niks kan krijgen! Ook je studenten OV kan je tijdelijk inwisselen voor een vergoeding op het moment dat je in het buitenland zit, dus dat moet je ook vooral regelen, want die kaart gebruik je op dat moment natuurlijk ook niet en dat kleine beetje extra geld kan erg fijn zijn. Lees hier meer over hoe je een OV-vergoeding aan kunt vragen.

Bespaartips stage Curaçao

De volgende tips zijn dan echt de “Budget- en bespaartips stage Curaçao” maar als je in Nederland op kamers woont en nog op stage moet, zou je een aantal van deze tips natuurlijk ook kunnen gebruiken als je nog in Nederland bent.

Samen wassen

Op Curaçao zal je hoogstwaarschijnlijk in een studentenwoning verblijven waar ook andere studenten en stagiaires blijven. Doe hier je voordeel mee en doe veel met de anderen. Één ding die je bijvoorbeeld kunt doen is samen de was doen. Als je een wasmachine tot je beschikking hebt kan dit al schelen, maar als je geen wasmachine hebt zou je dus de was bij elkaar kunnen gooien om bij de wasserette te besparen. Ook kan je een keer een handwasje doen. Als je was hebt die niet erg stinkt en/of vies is kan dit zeer gemakkelijk.

Samen koken

Ook kan je gezamenlijk boodschappen doen en de kosten splitsen. Daarnaast kan je met meerdere personen koken. Het is veel gemakkelijker om voor twee of meerdere personen te koken dan voor één persoon. Als je toch voor één persoon kookt, probeer dan gelijk twee of meerdere porties te koken. Dit kan je in de koelkast doen en de dag erna opeten, of invriezen voor later. En als je maar één portie kookt en toch over hebt kan je het ook best bewaren, ook al is het niet veel. Zo zou je op een dag alle restjes van de afgelopen dagen op kunnen eten, of er zelfs iets anders van maken. Het is zonde om weg te gooien.

Breng je eigen lunch

Neem ook altijd lunch en iets voor tussendoor mee naar je stage. Waarschijnlijk is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een kantine of zou je tijdens je lunch naar dat ene cafétje tegenover je stageplek kunnen gaan, maar als je dit dagelijks zou doen kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Maak dus zelf je lunch (bijvoorbeeld van de restjes van gister) en neem die mee.

Happy hour

Een belangrijke tip voor als je uit wilt gaan of gewoon even een drankje wilt doen: maak gebruik van de happy hours! Sommige locaties hebben dagelijks een happy hour. Dit is dan vaak tussen 17:00 en 18:00, of zelfs tot 19:00. Andere plekken hebben één keer in de week een happy hour. Ook kan het verschillen wat happy hour precies inhoudt. Soms kan je drankjes voor de helft van de prijs krijgen, maar je hebt ook wel eens dat je gedurende het happy hour steeds je beker mag laten bijvullen. Ook kan je acties met twee dezelfde drankjes voor de prijs van één vinden. Hoe dan ook, je bespaart behoorlijk met happy hours, dus doe er vooral je voordeel mee!

Auto delen

Als laatste tip willen we nog meegeven dat je zou kunnen overwegen om de auto die je huurt met anderen te delen. Hier zitten een aantal voordelen aan, maar ook nadelen, dus je moet er goed over nadenken of jij het handig zou vinden. Als je een auto deelt kan dit vooral goedkoper voor jou en de persoon/personen met wie je het deelt uitkomen, aangezien je de huurkosten en brandstof kosten kunt verdelen. Dit is dus bijvoorbeeld erg handig als jullie op dezelfde plek of vlakbij de ander stage lopen. Zo kan je met elkaar meerijden, maar hoef jij ook niet altijd te rijden, want dit zou je kunnen rouleren.

Het nadeel van een auto delen is echter dat je met de anderen rekening moet houden. Het zou namelijk voor kunnen komen dat jij de auto wilt gebruiken terwijl iemand anders er al mee weg is. Als je overweegt om te delen, dan is het overigens noodzaak dat je dezelfde werktijden hebt. Een auto is immers noodzakelijk, lopen op Curaçao gaat niet.

Hopelijk heb je wat aan deze bespaartips, zodat jij voluit kunt gaan genieten tijdens je stage op Curaçao. Heb jij zelf nog tips die je in dit artikel ‘Bespaartips Stage Curaçao’ mist?  Laat dan een reactie achter!

Tags:, ,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Budget- en bespaartips stage Curaçao”