De mooiste stranden van Curacao | De 10 beste plekken voor een dagje aan zee

De mooiste stranden van Curacao | De 10 beste plekken voor een dagje aan zee

Wie wil er nou niet een dag op een heerlijk paradijselijk strand verblijven? Met het heerlijke tropische klimaat op Curacao kan je dan ook haast niet binnen blijven zitten. Bezoek tijdens je stage zeker eens de mooiste stranden van Curacao!

Curacao heeft zo’n 40 verschillende stranden waar je heerlijk kan zonnen op het zand, verkoeling kan vinden in de prachtige blauwe zee, en kan genieten van het uitzicht. Eigenlijk zou je ze allemaal een keer moeten bezoeken. Toch zijn er een aantal die je echt niet mag missen, en daarom hebben wij de top 10 mooiste stranden van Curacao voor je op een rijtje gezet.  

Top 10 mooiste stranden van Curacao

  1. Piscadera Baai

De Piscadera Baai ligt aan de zuidkant van Willemstad. Naast het strand is er ook een fort met dezelfde naam die je kunt bezoeken, een Instituut voor Marine Biolgoie, en verscheidene hotels.

De baai is verdeeld in vele strandjes, waarvan er een hoop bij de hotels horen. Het is een prachtig strand waar veel te doen is, en er zijn ook volop restaurantjes en bars. In het water ligt een houten vlonder waar je naartoe kan zwemmen. Op het strand kan je strandbedden huren bij een van de hotels. De entree is ongeveer 5 ANG.

  1. Playa Lagun

Playa Lagun CuracaoDe Playa Lagun ligt, net als een aantal andere stranden in deze top 10, tussen twee rotspartijen in. Dit strand is ook erg populair bij de inwoners. Het water is er zeer ondiep waardoor het perfect is om te snorkelen. De rotsen zijn daarnaast de schuilplekken van een hoop soorten vissen en zelfs schildpadden, dus misschien zie je er wel één!

Tijdens drukke periodes en in de weekenden is de snackbar aan het strand open en kan je daar terecht voor een ijsje of een koud drankje. Het strand zelf is gratis toegankelijk, maar de strandbedden moet je huren.

  1. Porto Mari

Playa Porto Mari is een prachtig strand dat behoord tot de plantage Porto Mari. Porto Mari verdient een speciaal plekje de top 10 mooiste stranden van Curacao, omdat het een zeer milieuvriendelijk strand is. Zo wordt het water gerecycled en gebruikt voor de toiletten en voor irrigatie, en de boulevard is gemaakt van oude, gerecyclede pallets.

Porto Mari is een prachtige locatie om te duiken en te snorkelen, en als je daar zelf geen benodigdheden voor hebt is er een duikfaciliteit op het strand waar je de spullen kunt huren. Verder ligt er een kunstmatig rif in de zee die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het strand is dagelijks open vanaf half tien tot half zeven en de entree is 5 ANG.

  1. Grote Knip

Grote Knip CuracaoDe Grote Knip is net als Playa Lagun erg populair onder de bewoners van Curacao zelf. Ook dit strand ligt tussen rotspartijen in. Er zijn geen strandtenten, waardoor het er rustiger en intiemer is dan op de meeste andere stranden, terwijl je hier ook geen entree hoeft te betalen.

Je kan hier van de kliffen de zee induiken, en de goede zwemmers kunnen naar het rif toe zwemmen dat een stukje vanaf het strand ligt. Ook kan je hier fantastisch snorkelen. Als je tijdens je stage naar de Grote Knip gaat, neem dan vooral een koelbox met eten en drinken mee, want je kan hier zo de hele dag genieten op het prachtige strand.

  1. Caracasbaai

Het strand van de Caracasbaai maakt deel uit van het onderwaterpark en is dus perfect om te snorkelen en duiken. Het strand wordt gevormd door grof zand en kiezels, en het uitzicht wordt aan de linkerkant bedoezeld door een olieplatform, maar het water is hier prachtig helder en zeer kalm.

Ook zijn er geen toiletten op het strand, maar er bevinden zich een paar restaurants aan en vlak bij het strand. Daarnaast hoef je, in tegenstelling tot een aantal andere stranden die we hier noemen, geen entree te betalen.

  1. Blauwbaai

Mooiste stranden van CuracaoBlauwbaai is het grootste strand van Curaçao, dus die zou je zeker eens moeten bezoeken tijdens je stage! Dit strand ligt bij de vissersplaats Sint Michiel en is vernoemd naar de plantage die in de buurt lag, plantage Blaauw.

Op het strand vind je palmbomen en strandbedden. Aan het strand liggen verder een bar, een restaurant, een giftshop, een bikinishop en een watersportcentrum, waarbij je het water in kan om te duiken, maar ook kan kajakken op de zee! Hier moet je wel weer een toegangsprijs van ongeveer 5 ANG per persoon betalen als je er heen wilt.

  1. Jan Thiel

Op het Jan Thiel strand vind je weinig zand. In plaats daarvan staan de strandbedden op een kade van cement. Hiervandaan kijk je de prachtige baai in, waar je heerlijk kan snorkelen en duiken.

Dit strand ligt aan een luxe, nieuwe woonwijk, en je zal er veel families met kinderen vinden. Er is namelijk een speciale, half-afgesloten waterplek waar de kinderen terecht kunnen. Laat dat je niet afschrikken, want het is verder een prachtige plek waar je lekker onder een palmboom kan genieten van het tropische weer of bij het restaurant een lekkere sandwich kan eten. Entree is hier 6 ANG per persoon.

  1. Cas Abao

Cas Abou Beach CuracaoEen strand wat absoluut niet mag missen in het lijstje van mooiste stranden is het strand Cas Abao. Bij Cas Abao ligt een prachtig wit zandstrand aan de heldere blauwe zee, met palmbomen voor beschutting. Ook liggen hier strandhuisjes, een bar en restaurant, douches en toiletten en je vindt hier ook een massagefaciliteit!

Daarnaast ligt er een speciaal raft aan het strand waar je heerlijk kan zonnebaden, en waar kinderen ook fantastisch kunnen spelen. Het water herbergt ook vele riffen en is dan ook een paradijs voor zwemmers, snorkelaars, en duikers.

Het strand is dagelijks van 8 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds open, maar op zondagen en feestdagen betaal je 12,50 ANG. Doordeweeks en zaterdags betaal je 10 ANG. Dit is per auto van maximaal 4 personen, een extra persoon is 2,50 ANG.

  1. Cabana Beach

Cabana Beach, ook wel Kontiki Beach genoemd, ligt aan de westkant van het strand op nummer 1, Mambo Beach. Officieel is het strand ook eigenlijk deel van het Seaquarium Beach, zoals Mambo Beach eigenlijk heet. De naam Cabana Beach heeft dit deel van het strand te danken aan het Kontiki resort, wat aan het strand ligt.

Op dit deel van het strand is er van alles aanwezig, zoals winkeltjes en een bar-restaurant, maar je kan hier ook heerlijke strandbedden met parasol huren. Ook bevindt zich hier een duikschool, en kan je dus ook de onderwaterwereld aan dit strand bezoeken. Je betaalt hier hier 8 ANG per persoon als toegang.

  1. Mambo Beach

Mooiste stranden van CuracaoMambo Beach is waarschijnlijk het meest bekende strand van Curacao, terwijl deze naam niet eens de echte naam is! Officieel heet het strand Seaquariam Beach. De naam Mambo Beach is van de club die naast het strand ligt. Hier vind je ook een zwembad, nachtclub, restaurant, winkels en zelfs podia voor events.

Op het strand kan je strandbedden huren en er zijn er kleedhokken en toiletten aanwezig. Ook is er een speelruimte voor kinderen en je kan in de natuurlijke schaduw van de palmbomen heerlijk genieten van het uitzicht op de prachtige, strakblauwe Caribische zee. Ook zijn er faciliteiten voor heel veel soorten watersport, dus je kan op Mambo Beach ook lekker actief bezig zijn.

Het strand zelf heeft, net als Cabana Beach, een kleine toegangsprijs van 8 ANG per persoon. Dan bevind je je ook op een van de mooiste stranden van Curacao, die je zeker gezien moet hebben tijdens je stage!

De mooiste stranden van Curacao: nog enkele tips

Er zijn naast de stranden die we hier in de top 10 mooiste stranden van Curacao hebben beschreven nog een hoop andere stranden te vinden op Curacao. Zo is er het prachtige Barbara Beach, wat helaas wat duurder is omdat het tegenwoordig bij en resort hoort. De Playa Kalki is ook erg mooi. Hier moet je met een trap naar beneden voordat je je op het strand bevindt. Ook Daaibooi Beach is een aanrader, en hier hoef je ook niet voor entree te betalen. En natuurlijk is er het strand van Klein Curacao, waar je zeker heen moet.

Welk strand is jouw favoriet? Of heb jij een strand bezocht die niet in deze top 10 mooiste stranden van Curacao staat, maar die je anderen aanraadt om echt eens te bezoeken? Laat het ons weten in een reactie!

Wil je nog meer tips? Check dan vooral de andere blogs op de site, bijvoorbeeld ons artikel met must-see bezienswaardigheden. Ook hebben we een handig PDF met tips die je zeker moet weten voor je naar Curacao reist. Neem direct contact op en ontvang deze tips nog vandaag!

Ja, ik ontvang graag de GRATIS PDF met meer tips voor mijn stage op Curacao!
Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “De mooiste stranden van Curacao | De 10 beste plekken voor een dagje aan zee”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!