WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Top 10 mooiste stranden Curaçao

Top 10 mooiste stranden Curaçao

Met het heerlijk tropische klimaat op Curacao kan je haast niet binnen in je stagehuis  blijven zitten. Een van de leukste activiteiten zijn natuurlijk wel de stranden. Ga er tijdens je stage zeker eens op uit naar één van de vele prachtige stranden om lekker te zonnen op het zand, verkoeling te vinden in de prachtige blauwe zee en te genieten van het uitzicht! Curacao heeft zo’n 40 verschillende stranden en eigenlijk zou je ze allemaal een keer bezocht moeten hebben. Om je te helpen een keuze te maken naar welk strand je als eerste tijdens je stage heen moet gaan, hebben wij in het artikel de top 10 mooiste stranden Curacao voor jou beschreven.

1. Mambo Beach

Mambo Beach is waarschijnlijk het meest bekende strand van Curacao, terwijl deze naam niet eens de echte naam is! Officieel heet het strand Seaquariam Beach. De naam Mambo Beach is van de club die naast het strand ligt. Hier vindt je ook een zwembad, nachtclub, restaurant, winkels en zelfs podia voor events. Het strand zelf heeft een kleine toegangsprijs van ANG 8 per persoon, maar dan bevind je je ook op een van de mooiste stranden die je zeker gezien moet hebben tijdens je stage. Op het strand kan je strandbedden huren, zijn er kleedhokken en toiletten, een speelruimte voor de kinderen en kan je in de natuurlijke schaduw van de palmbomen heerlijk genieten van het uitzicht op de prachtige, strakblauwe Carïbische zee. Ook zijn er faciliteiten voor heel veel soorten watersport, dus je kan op Mambo Beach ook lekker actief bezig zijn.

2. Cabana Beach

Cabana Beach, ook wel Kontiki Beach genoemd, ligt aan de westkant van Mambo Beach (en is officieel ook eigenlijk deel van het Seaquarium Beach). De naam heeft dit strand te danken aan het Kontiki resort, wat aan het strand ligt. Ook op dit deel van het strand is er van alles aanwezig, zoals winkeltjes en een bar-restaurant, maar ook hier kan je heerlijke strandbedden met parasol huren. Ook bevindt zich hier een duikschool, en kan je dus ook de onderwaterwereld aan dit strand bezoeken. Net als bij Mambo Beach betaal je hier ANG 8 per persoon als toegang. Dit strand behoort ook zeker tot de top 10 mooiste stranden Curacao.

3. Cas Abao

​Een strand wat absoluut niet mag missen in het lijstje van mooiste stranden  is het strand Cas Abao. Bij Cas Abao ligt een prachtig wit zandstrand aan de heldere blauwe zee, met palmbomen voor beschutting. Ook liggen hier strandhuisjes, een bar en restaurant, douches en toiletten en je vindt hier ook een massagefaciliteit! Daarnaast ligt er een speciaal raft aan het strand waar je heerlijk kan zonnebaden, en waar kinderen ook fantastisch kunnen spelen, maar het water herbergt ook vele riffen en is dan ook een paradijs voor zwemmers, snorkelaars, en duikers. Het strand is dagelijks van 8 uur ’s ochtends tot 6 uur ’s avonds open, maar op zondagen en feestdagen betaal je ANG 12,50, en doordeweeks en zaterdags betaal je ANG 10. Dit is per auto van maximaal 4 personen, een extra persoon is ANG 2,50.

4. Jan Thiel

Op het Jan Thiel strand vindt je weinig zand. In plaats daarvan staan de strandbedden op een kade van cement, waarvandaan je de prachtige baai inkijkt, waar je heerlijk kan snorkelen en duiken. Dit strand ligt aan een luxe, nieuwe woonwijk, en je zal er veel families met kinderen vinden, door de speciale, half-afgesloten waterplek waar de kinderen terecht kunnen. Laat dat je niet afschrikken, want het is verder een prachtige plek waar je lekker onder een palmboom kan genieten van het tropische weer of bij het restaurant een lekkere sandwich eten. Entree is hier ANG 6 per persoon.

5. Blauwbaai

Blauwbaai is het grootste strand van Curaçao, dus die zou je zeker eens moeten bezoeken tijdens je stage! Dit strand ligt bij de vissersplaats Sint Michiel en is vernoemd naar de plantage die in de buurt lag, plantage Blaauw. Op het strand vindt je ook hier palmbomen en strandbedden, en aan het strand liggen een bar, een restaurant, een giftshop, een bikinishop en een watersportcentrum, waarbij je het water in kan om te duiken, maar ook kan kajakken op de zee! Ook hier moet je weer een toegangsprijs van ongeveer ANG 5 per persoon betalen als je er heen wilt.

6. Caracasbaai

Het strand van de Caracasbaai maakt deel uit van het onderwaterpark en is dus perfect om te snorkelen en duiken. Het strand wordt gevormd door grof zand en kiezels, en aan het uitzicht wordt aan de linkerkant bedoezelt door een olieplatform, maar het water is hier prachtig helder en zeer kalm. Er zijn ook geen toiletten op het strand, maar er bevinden zich een paar restaurants aan en vlakbij het strand, en in tegenstelling tot de andere stranden die we hier hebben genoemd hoef je geen entree te betalen.

7. Grote Knip

De Grote Knip is erg populair onder de bewoners van Curacao zelf. Het strand ligt tussen rotspartijen in, en er zijn geen strandtenten, waardoor het er rustiger en intiemer is dan op de meeste andere stranden, terwijl je hier ook geen entree hoeft te betalen. Je kan hier van de kliffen de zee induiken, en de goede zwemmers kunnen naar het rif toe zwemmen dat een stukje vanaf het strand ligt. Ook kan je hier fantastisch snorkelen. Als je tijdens je stage naar de Grote Knip gaat, neem dan vooral een koelbox met eten en drinken mee, want je kan hier zo de hele dag genieten op het prachtige strand.

8. Playa Lagun

Ook de Playa Lagun ligt tussen twee rotspartijen in, en ook dit strand is erg populair bij de inwoners. Het water is er zeer ondiep waardoor het perfect is om te snorkelen, en de rotsen zijn de schuilplekken van een hoop soorten vissen en zelfs schildpadden, dus misschien zie je er wel één! Tijdens drukke periodes en in de weekenden is de snackbar aan het strand open en kan je daar terecht voor een ijsje of een koud drankje. Het strand zelf is gratis toegankelijk, maar de strandbedden moet je huren.

9. Porto Mari

Playa Porto Mari is een prachtig strand dat behoord tot de plantage Porto Mari. Porto Mari verdient een speciaal plekje in het artikel ‘Mooiste Stranden Curaçao’ omdat het een zeer milieuvriendelijk strand is; het water wordt gerecycled en gebruikt voor de toiletten en voor irrigatie, en de boulevard is gemaakt van oude, gerecyclede pallets. Porto Mari is een prachtige locatie om te duiken en te snorkelen, en als je daar zelf geen benodigdheden voor hebt is er een duikfaciliteit op het strand waar je de spullen kunt huren. Verder ligt er een kunstmatig rif in de zee die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het strand is dagelijks open vanaf half tien tot half zeven en de entree is ANG 5.

10. Piscadera Baai

De Piscadera Baai ligt aan de zuidkant van Willemstad, en naast het strand is er ook een fort met de zelfde naam die je kunt bezoeken, een Instituut voor Marine Biolgoie, en verscheidene hotels. De baai is verdeeld in vele strandjes, waarvan er een hoop bij de hotels horen. Het is een prachtig strand waar veel te doen is, en er zijn ook volop restaurantjes en barren. In het water ligt een houten vlonder waar je naartoe kan zwemmen. Op het strand kan je strandbedden huren bij een van de hotels. De entree is ongeveer ANG 5.

Er zijn naast de stranden die we hier in de top 10 mooiste stranden van Curacao hebben beschreven nog een hoop andere stranden te vinden op Curacao. Zo is er het prachtige Barbara Beach, wat helaas wat duurder is omdat het tegenwoordig bij en resort hoort. De Playa Kalki is ook erg mooi. Hier moet je met een trap naar beneden voordat je je op het strand bevindt. Ook Daaibooi Beach is een aanrader, en hier hoef je ook niet voor entree te betalen. En natuurlijk is er het strand van Klein Curaçao, waar je zeker heen moet.

Welk strand is jouw favoriet? Of heb jij een strand bezocht die niet in dit artikel ‘10 Mooiste Stranden Curaçao’ staat, maar die je anderen aanraad om echt eens te bezoeken? Laat het ons weten in een reactie!

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Top 10 mooiste stranden Curaçao”