Bezienswaardigheden Curacao | 7 plekken die je tijdens je stage op Curacao gezien moet hebben

Bezienswaardigheden Curacao | 7 plekken die je tijdens je stage op Curacao gezien moet hebben

Wat zijn de bezienswaardigheden van Curacao die je echt gezien moet hebben tijdens je stage? Als je eenmaal als stagiair op Curacao zit wil je natuurlijk ook het land leren kennen. Er zijn vele dingen te zien en te doen op het eiland. Van het bezoeken tot een museum tot de mooiste stranden, op Curacao kan het allemaal!

Wij zijn jou voorgegaan en hebben een aantal leuke dingen gedaan. We hebben dan ook de 7 must-see bezienswaardigheden van Curacao die je tijdens je stage gezien moet hebben op een rijtje gezet.

De 7 must-see bezienswaardigheden van Curacao

  1. Bezoek de nationale parken tijdens je stage op Curacao

Laten we de selectie van bezienswaardigheden op Curacao beginnen met de nationale parken op het eiland. Tijdens je stage op Curacao moet je hier zeker eens heen! Curacao heeft 2 nationale parken: het Christoffelpark en het nationale park Shete Boka.

Het Christoffelpark

Het ChristoffelparkChristoffelpark is de grootste van de 2 parken en is bijna 2000 hectare groot. Het park heeft heel wat verschillende soorten flora en fauna. Zo kan je aan flora 4 soorten wilde orchideeën vinden, maar ook een hoop verschillende cactussen. Ook de fauna is erg divers en je kan er Curacaose konijnen en witstaarthertjes vinden. Er zijn ook vele soorten vogels, reptielen en amfibieën.

Daarnaast is er veel aan cultuur en geschiedenis te zien in het park. Binnen het park liggen 3 voormalige plantages. Plantage Savonet is daarvan 1 van de oudste en grootste plantages van Curacao. Dit landhuis is tegenwoordig een museum en kan je dan ook bezoeken.

Verder is de Christoffelberg een must-see. Deze berg is 377 meter hoog en daarmee ook het hoogste punt van Curacao. Je kan de berg zelf beklimmen en dat is zeker een fantastische aanvulling op je stage! Doe dit wel vroeg in de ochtend, want door het tropische klimaat op het eiland is de klim later in de dag geen pretje.

Daarnaast lopen er ook nog eens 8 wandelroutes door het park en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Je kunt het park in onder begeleiding van een ranger, maar je kan er ook zelf met vrienden rondtoeren.

Het Shete Boka Nationaal Park

Het Shete Boka Nationaal Park grenst aan het Christoffelpark en ligt aan de noordkust van Curacao. De naam van het park betekent letterlijk ‘zeven inhammen’ en verwijst dan ook naar de vele inhammen en baaien die er te vinden zijn. In totaal beslaat het park namelijk ruim 10 km van de noordkust.

In dit gebied liggen verschillende broedgebieden van 3 soorten schildpadden. Zij leggen eieren in verschillende baaien en inhammen. Deze gebieden worden door het park beschermd om zo de dieren te helpen.

Je kan in het park wél de grot Boka Tabla bezoeken. Hier kan je vanaf 1 kant in terwijl aan de andere zijde de zee binnen slaat. Dit is de bekendste attractie van het park, en de grot zorgt dan ook voor bijzondere taferelen.

  1. Ga naar Klein Curacao

Klein CuracaoKlein Curacao is een klein, onbewoond eilandje dat ongeveer 25 kilometer van de zuidoostelijke kust van Curacao af ligt. Het eiland is maar 2 km2 groot en fungeert voornamelijk als broedplaats voor vogels. Daarnaast is het ook een geweldige bestemming voor een dagje er op uit.

Bij Klein Curacao kan je goed duiken en snorkelen. Het eiland heeft namelijk prachtige koraal formaties, zeer gekleurd zeeleven en zelfs een paar onderwater grotten. Daarnaast heeft het eiland prachtige witte stranden aan het super blauwe water. Je kan er dus heerlijk zonnen.

Verder zijn er op het eiland ook een vuurtoren en verschillende scheepswrakken te zien. De iconische vuurtoren moest ervoor zorgen dat het eiland beter te zien was vanaf het water, maar toch ging het nog wel eens mis. Dit zijn dan ook bijzondere bezienswaardigheden die je met een wandeling over het eiland kan aanschouwen.

  1. Ga er op uit in Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curacao en ligt aan de zuidoostkant van het eiland. De stad ligt om de natuurlijke haven Schottegat, die in verbinding staat met de Caraïbische zee via de Sint Annabaai. Deze baai wordt overbrugd door de Pontjesbrug, ofwel de Koningin Emmabrug. Aangezien deze brug alleen voor voetgangers bereikbaar is, gaat het meeste verkeer over de Koningin Julianabrug. De Pontjesbrug is daardoor een icoon en is zeker niet te missen wanneer je op Curacao bent!

In Willemstad zijn verder vele musea die het bezoeken waard zijn. Daarnaast moet je ook zeker het historisch centrum bezoeken en naar de Handelskade lopen. Hier vind je Fort Amsterdam, een fort uit de 16de-eeuw die gebouwd was om de haveningang te beschermen.

Een stukje verderop ligt Fort Naussau. Dit fort is gebouwd in de 19de-eeuw en wordt nu als verkeerstoren voor de scheepsvaart dient. Bij Fort Nassau ligt ook de Pos di Pia, een waterbron die een van de best bewaarde monumenten van Curacao is.

Natuurlijk kan je in de binnenstad van Willemstad ook goed winkelen. De stad is dan ook ontzettend veelzijdig en er is genoeg te beleven. De hoofdstad van Curacao moet je dan ook zeker leren kennen tijdens je stage!

  1. Zoek de grotten van Hato op

De grotten van Hato liggen aan de noordkant van het eiland en hebben een oppervlakte van ongeveer 4900 vierkante meter. Deze grotten zijn miljoenen jaren geleden gevormd onder het wateroppervlak, nog voordat Curacao zelf bestond. Alleen dat maakt de grotten al bijzonder.

In de grotten hebben zich vele gevluchte slaven verstopt. Ook de Arawakindianen, die oorspronkelijk Curacao bewoonden, verbleven in de grotten. Van deze bewoners is er nog bewijs te vinden in de gangenstelsels. Zo zijn er oude grottekeningen te vinden.

Verder zijn er in de Hato-grotten vele bijzondere kalksteenformaties te vinden. Er is ook een waterval, verschillende poelen en er staat een Maria-standbeeld. Daarnaast leeft er ook nog een zeldzame vleermuis soort in de grotten. Zeker de moeite waard dus.

  1. Neem een kijkje bij de landhuizen en plantages

Landhuis CuracaoOp Curacao is nog veel bewijs te vinden van het koloniale verleden. Zo waren er vroeger vele plantages op het eiland. Naast de plantages leefden de slaven, maar de opzichters hadden een grote villa bij de plantage.

Er zijn nog ongeveer 55 landhuizen over op het eiland, en een hoop daarvan kan je tijdens je stage bezoeken. Zo kan je naar landhuis Ascension, die stamt uit 1672. Een andere mooie is Landhuis Dokterstuin. Deze ligt zowat tegenover Landhuis Ascension en je kan er heerlijk uit eten.

Of ga langs bij een evenement bij Landhuis Brievengat, dat 1 van de grootste panden is op Curacao. Landhuis Habaai wordt aangeprezen als 1 van de mooiste, en daar kan je ook gelijk naar de Gallerij Alma Blou. Landhuis Raphael en de plantage erbij worden ook aangeprezen als een pareltje, maar dit is meer vanwege de manier waarop het vervallen is. Daarnaast is ook de eerder genoemde plantage Savonet de moeite waard.

  1. Snuif de cultuur op in de musea en kunstgalerijen

Ook aan cultuur is er geen gebrek op Curacao. Om hier wat extras van mee te krijgen moet je zeker eens tijdens je stage naar 1 van de musea of galerijen die op het eiland te vinden zijn. Ga bijvoorbeeld naar het Curacao Museum. Hier kan je gelijk meer leren over de geschiedenis van het eiland.

Ook kan je langs bij het museum Kura Hulanda, die te vinden is in het centrum van Willemstad. Dit museum laat zien hoe de slavernij het eiland heeft beïnvloed. Het Maritime Museum laat dan weer de maritieme historie zien van het eiland.

In het Christoffelpark vind je het Savonet Museum op de Savonet Plantage. Hier vind je informatie over alle bewoners van het eiland. Voor lokale kunst kan je dan weer terecht bij een van de galerijen, zoals de Nena Sanchez Gallerij en de Ritz Gallerij.

  1. Geniet van de mooiste stranden

Kleine Knip strandNatuurlijk kunnen de stranden niet missen als must-see bezienswaardigheden van Curacao. Curacao heeft maar liefst ruim 40 stranden. Deze liggen voornamelijk verspreid langs de zuidwestelijke kust van het eiland. Hier is het water rustig, de stranden zijn goed beschut en het water is kristalhelder.

Omdat er zoveel stranden zijn waar je tijdens je stage eens heen moet, hebben we een aparte blog geschreven met de 10 mooiste stranden van Curacao. Hier benoemen we onder andere de stranden Playa Lagun, de Grote Knip, en Mambo Beach.

Naast heerlijk zonnen en genieten van een dagje aan het water kan je bij de stranden ook veel activiteiten doen. Zo kan je bij de meeste stranden geweldig snorkelen, maar je kan ook een duikles nemen. En wat dacht je van een surfles, of met een bootje het water op?

Meer tips en bezienswaardigheden Curacao?

Naast de bezienswaardigheden die wij hierboven hebben beschreven is er nog veel meer te zien tijdens je stage op Curacao. Zo is er een struisvogelfarm, kan je op bezoek bij de distilleerderij van Blue Curacao of kan je naar de Den Paradera een kruidentuin. Daarnaast heeft Curacao ook een prachtige onderwaterwereld die je tijdens je stage eens moet zien.

​Heb jij 1 of meerdere van deze locaties bezocht die wij beschreven hebben in deze selectie aan bezienswaardigheden die je tijdens je stage op Curacao kan bezoeken? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie! Of vertel ons welke bezienswaardigheid jij mist op deze pagina, maar die echt op de lijst met must-see bezienswaardigheden van Curacao hoort.

We hebben op de website nog veel meer blogs met activiteiten die je kan doen, maar we hebben ook heel veel tips. Daarnaast hebben we een handig GRATIS PDF met tips voor je stage op Curacao. Stuur mij direct een berichtje en je ontvangt vandaag nog meer tips!

Ja, ik ontvang graag de GRATIS PDF met meer tips voor mijn stage op Curacao!

 

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Bezienswaardigheden Curacao | 7 plekken die je tijdens je stage op Curacao gezien moet hebben”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!