WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Must-see bezienswaardigheden tijdens je stage op Curacao

Must-see bezienswaardigheden tijdens je stage op Curacao

Als je eenmaal als stagair op Curacao zit wil je natuurlijk niet alleen maar de binnenkant van jouw verblijfplaats en stagelocatie zien. In een ander land wil je ook de toerist spelen en de Must see bezienswaardigheden bezoeken. Er zijn vele dingen te zien en te doen op het eiland. Van het bezoeken tot een museum tot de mooiste stranden, op Curacao kan het allemaal!  Wij zijn jou voorgegaan en hebben een tal van leuke dingen gedaan. Wij hebben natuur een selectie aan Must see bezienswaardigheden voor je gemaakt die je tijdens je stage op Curacao kan bezoeken. Uiteraard zijn er nog veel meer maar dit vinden wij echt de toppers! 

Bezoek de nationale parken tijdens je stage op Curacao

Laten we de selectie van bezienswaardigheden op Curacao beginnen met de nationale parken op het eiland. Tijdens je stage op Curacao moet je hier zeker eens heen ! Curacao heeft twee nationale parken: het Christoffelpark en het nationale park Shete Boka.

Het Christoffelpark

Het Christoffelpark is de grootste van de twee parken en is bijna 2000 hectare groot. Het park heeft heel wat verschillende soorten flora en fauna. Zo kan je aan flora vier soorten wilde orchideeën vinden, maar ook een hoop verschillende cactussen. Ook de fauna is erg divers en je kan er Curaçaose konijnen en witstaarthertjes vinden. Er zijn ook vele soorten vogels, reptielen en amfibieën. Er is veel aan cultuur en geschiedenis te zien. Binnen het park liggen drie voormalige plantages, waarvan Plantage Savonet één van de oudste en grootste plantages is van Curacao.

Verder is de Christoffelberg een must-see. Deze berg is 377 meter hoog en daarmee ook het hoogste punt van Curacao. Je kan de berg zelf beklimmen en dat is zeker een fantastische aanvulling op je stage! Doe dit wel vroeg in de ochtend, want door het tropische klimaat op het eiland is de klim later in de dag geen pretje.

Daarnaast lopen er ook nog eens acht wandelroutes door het park en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Je kunt het park in onder begeleiding van een ranger, maar je kan er ook zelf met vrienden rond toeren.

Het Shete Boka Nationaal Park

Het Shete Boka Nationaal Park – wat letterlijk ‘zeven inhammen’ betekent grenst aan het Christoffelpark en ligt aan de noordkust van Curacao. In dit gebied liggen vele beschermde broedgebieden van drie soorten schildpadden. Zij leggen eieren in de baaien en inhammen. Je kan in het park de grot Boka Tabla bezoeken waar je vanaf één kant in kan terwijl aan de andere zijde de zee binnen slaat.

Ga naar Klein Curacao

Klein Curacao is een klein, onbewoond eilandje dat ongeveer tien kilometer van de zuidoostelijke kust van Curacao af ligt. Het eiland is maar drie vierkante kilometer groot en fungeert voornamelijk als broedplaats voor vogels. Je kan er goed duiken en snorkelen, want het eiland heeft prachtige koraal formaties, zeer gekleurd zeeleven en zelfs een paar onderwater grotten. Op het eiland is een vuurtoren en een scheepswrak te zien. Verder heeft het prachtige witte stranden aan super helder en blauw water. Je kunt er dus heerlijk zonnen.

Ga er op uit in Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curacao en ligt aan de zuidoostkant van het eiland. De stad ligt om de natuurlijke haven Schottegat, die in verbinding staat met de Caraïbische zee via de Sint Annabaai. Deze baai wordt overbrugt door de Pontjesbrug, ofwel de Koningin Emmabrug.  Aangezien deze brug alleen voor voetgangers bereikbaar is, gaat het meeste verkeer over de Koningin Julianabrug. In Willemstad zijn vele musea die het bezoeken waard zijn. Daarnaast moet je ook zeker het historisch centrum bezoeken en naar de Handelskade lopen. Hier vind je Fort Amsterdam, een fort uit de zestiende eeuw die gebouwd was om de haveningang te beschermen. Fort Nassau, wat gebouwd is in de negentiende eeuw en nu als verkeerstoren voor de scheepsvaart dient. Bij Fort Nassau ligt ook de Pos di Pia, een waterbron dat een van de best bewaarde monumenten van Curacao is. Daarnaast kan je in de binnenstad ook goed winkelen. Genoeg te beleven in de hoofdstad dus tijdens je stage op Curacao!

Zoek de grotten van Hato op

De grotten van Hato liggen aan de noordkant van het eiland en hebben een oppervlakte van ongeveer 4900 vierkante meter. Deze grotten zijn miljoenen jaren geleden gevormd onder het wateroppervlak nog voordat Curacao zelf bestond. In de grotten hebben zich vele gevluchte slaven verstopt, maar ook de Arawakindianen, die oorspronkelijk Curacao bewoonden. Van deze bewoners is er nog bewijs te vinden in de grotten. Zo zijn er oude grottekeningen te vinden. Verder zijn er in de Hato-grotten vele kalksteen formaties te vinden. Er is ook een waterval, verschillende poelen en er staat een Maria-standbeeld. Daarnaast leeft er ook een zeldzame vleermuis soort in de grotten.

Neem een kijkje bij de landhuizen en plantages

Op Curaçao is nog veel bewijs te vinden van het koloniale verleden. Er waren vroeger vele plantages op het eiland. Naast de plantages leefden de slaven en de opzichters hadden en grote villa bij de plantage. Er zijn nog ongeveer 55 landhuizen over op het eiland, waarvan je er een hoop kan bezoeken tijdens je stage. Zo kan je naar landhuis Ascension, die stamt uit 1672. Een andere mooie is Landhuis Dokterstuin, wat zowat tegenover Landhuis Ascension ligt en waar je nu lekker uit eten kan. Of ga langs bij een evenement bij Landhuis Brievengat, dat één van de grootste panden is op Curacao. Landhuis Habaai wordt aangeprezen als één van de mooiste, en daar kan je ook gelijk naar de Gallerij Alma Blou. Landhuis Raphael en de plantage erbij worden ook aangeprezen als een pareltje, maar dit is meer vanwege de manier waarop het vervallen is.

Snuif de cultuur op in de musea en kunstgalerijen

Ook aan cultuur is er geen gebrek op Curacao. Om hier wat extras van mee te krijgen moet je zeker eens tijdens je stage naar één van de musea of galerijen die op het eiland te vinden zijn. Ga bijvoorbeeld naar het Curacao Museum, waar de geschiedenis van het eiland is uitgebeeld. Ook kan je langs bij het museum Kura Hulanda, die te vinden is bij het het centrum van Willemstad. Dit museum laat zien hoe de slavernij het eiland heeft beïnvloedt. Het Maritime Museum, laat de maritieme historie zien van het eiland. In het Christoffelpark vind je het Savonet Museum op de Savonet Plantage, waar je informatie vindt over alle bewoners van het eiland. Voor lokale kunst kan je terecht bij een van de gallerijen, zoals de Nena Sanchez Gallerij en de Ritz Gallerij.

Geniet van de mooiste stranden

Curacao heeft heel veel stranden die voornamelijk verspreid liggen langs de zuidwestelijke kust. Hier is het water rustig, zijn de stranden goed beschut en is het water kristalhelder. Omdat er zoveel stranden zijn waar je tijdens je stage eens heen moet, hebben we daar een aparte blog over gemaakt.

Naast de bezienswaardigheden die wij hier boven hebben beschreven  is er nog veel meer te zien tijdens je stage op Curacao. Zo is er een struisvogelfarm, kan je op bezoek bij de distileerderij van Blue Curacao of kan je naar de Den Paradera een kruidentuin. Daarnaast heeft Curacao ook een prachtige onderwaterwereld die je tijdens je stage eens moet zien.

​Heb jij één of meerdere van deze locaties bezocht die wij beschreven hebben in deze selectie aan bezienswaardigheden die je tijdens je stage op Curacao kan bezoeken? Laat ons weten wat je ervan vond in een reactie! Of vertel ons welke bezienswaardigheid jij mist op deze pagina, maar die echt op de Must see bezienswaardigheden lijst hoor.

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Must-see bezienswaardigheden tijdens je stage op Curacao”