WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Stage Auto Curacao: Noodzakelijk?

Stage Auto Curacao: Noodzakelijk?

Stage Curaçao

Waarschijnlijk heb je het al een paar keer voorbij zien komen: “Tijdens je stage op Curaçao heb je een auto nodig.” Wij hebben het in meerdere artikelen gezegd, maar misschien dat jij je ondertussen wel afvraagt: Is een auto op Curaçao echt nodig? Wij geven je het antwoord – wat overigens volmondig ja is – in dit artikel.

Is een auto huren voor studenten op Curacao nou echt noodzakelijk? Ja! Het is echt van belang dat je tijdens je stagetijd op Curacao een auto tot je beschikking hebt. Dat heeft voornamelijk met jouw eigen veiligheid te maken.

Curacao is niet zo gevaarlijk als soms wordt gesuggereerd, maar je moet blijven oppassen. Wat in bijzondere mate bijdraagt aan jou veiligheid is het hebben van een auto.

Auto nodig op Curacao?

Naast de auto zijn er natuurlijk nog meer vervoermiddelen, maar alles is plat gezegd gewoon een stuk minder veilig. Misschien heb je er ook wel aan zitten denken om een scooter te huren in plaats van een auto. Dit kan uiteraard, maar je kan zelf nagaan dat een auto veiliger is dan een scooter. Denk je als Nederlander ‘ik ga gewoon fietsen’? Doe het a.u.b. niet! Fietsen is veel te gevaarlijk. Niet alleen zijn er geen fietspaden, maar het overige verkeer houdt ook geen rekening met je. Daarnaast is geen goed idee om op bepaalde tijden, zoals ’s avonds, zo openlijk naar buiten te gaan, omdat je veel gemakkelijker van je fiets wordt afgehaald. Ditzelfde geldt dus voor een scooter. Een scooter is vaak wel iets goedkoper dan een auto maar dit weegt natuurlijk niet op tegen het risico wat je loopt. Mocht je toch kiezen voor een scooter, let dan in de avonden extra goed op.

Misschien is jouw stagehuis zo centraal gelegen, dat je eigenlijk alles wel af kan lopen. Of misschien heb je een bushalte voor de deur en kan je met het openbaar vervoer. Deze opties zijn er, maar ze zijn niet aan te raden!

Lopen is geen goed idee! Er is sowieso een kans dat je grote afstanden moet afleggen en dat wil je gewoon niet dagelijks met de voet doen. Maar de grootste reden om het af te raden is dat je lopend heel erg kwetsbaar bent. Je bent jong, een makkelijke prooi en men is er vrijwel verzekerd van dat jij een van de nieuwste Iphone’s of Samsungs hebt!

Het openbaar vervoer is ook niet top omdat het behoorlijk onbetrouwbaar is. Vaak zijn de busjes te laat en soms stoppen ze geen eens. Als ze vol zitten rijden ze sowieso door. Naast dat je niet in onzekerheid wil afwachten of je wel op tijd op je stage arriveert. Ook wil je ook niet een lange tijd bij een bushalte zitten wachten.

Auto Huren Voor Studenten Curacao

Huur dus een auto voor je eigen veiligheid! Je hoeft dan niet langs de weg te wachten en je bent niet zo kwetsbaar. Je kunt je dan gewoon afsluiten door je ramen dicht te doen en deuren te sluiten als je in de auto zit. Kom je dan nog in een vervelende situatie terecht, dan kan je ook nog eens veel gemakkelijker wegrijden.

Naast veiligheid is auto nodig op Curacao voor studenten als je wil genieten van het eiland.  Zo kan je in je vrije tijd er daadwerkelijk op uit om te ervaren wat Dushi Korsou met haar parelwitte stranden wel niet allemaal te bieden heeft!

Je kan dus echt niet zonder een auto op Curacao. Het is veel veiliger en verstandiger en daarnaast ook veel betrouwbaarder dan alle andere vervoermiddelen. Het antwoord op de vraag is een stage auto huren voor studenten op Curaçao noodzakelijk is dan ook volmondig ‘ja!’ De markt van de stageautoverhuur op Curacao is erg groot. Om je te helpen met het uitzoeken van een huurauto hebben wij de betrouwbare autoverhuurders voor jou bij elkaar gezocht!

Wil je na dit artikel ‘Stage Auto Curaçao: nodig?’ nog meer over veiligheid lezen kan je hier en hier nog meer tips vinden. Als jij zelf nog tips hebt over de veiligheid of auto nodig op Curacao horen wij die natuurlijk ook graag, dus laat vooral een reactie achter!

Stageautoverhuur Curacao Profiteer van de Beste Prijsgarantie

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Stage Auto Curacao: Noodzakelijk?”