WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Stage Auto Curacao: Noodzakelijk?

Stage Auto Curacao: Noodzakelijk?

Stage Curaçao

Waarschijnlijk heb je het al een paar keer voorbij zien komen: “Tijdens je stage op Curaçao heb je een auto nodig.” Wij hebben het in meerdere artikelen gezegd, maar misschien dat jij je ondertussen wel het volgende afvraagt: Is een auto op Curaçao echt noodzakelijk? Wij geven je het antwoord – wat overigens volmondig ja is – in dit artikel.

Is een auto huren voor studenten op Curaçao nou echt noodzakelijk? Ja! Het is echt van belang dat je tijdens je stagetijd op Curaçao een auto tot je beschikking hebt. Dat heeft voornamelijk met jouw eigen veiligheid te maken.

Curaçao is niet zo gevaarlijk als soms wordt gesuggereerd, maar dat je toch moet blijven oppassen is een feit. Wat in bijzondere mate bijdraagt aan jou veiligheid is het hebben van vervoer en dat het liefst in een vorm van een auto.

Waarom een auto op Curaçao?

Naast de auto zijn er natuurlijk nog meer vervoermiddelen, maar alles is plat gezegd gewoon een stuk minder veilig dan het huren van een auto. Misschien heb je er ook wel aan zitten denken om een scooter te huren in plaats van een auto. Dit kan uiteraard, maar je kan zelf nagaan dat een auto veiliger is dan een scooter. Denk je als Nederlander ‘ik ga gewoon fietsen’? Doe het a.u.b. niet! Fietsen is veel te gevaarlijk. Niet alleen zijn er geen fietspaden, maar het overige verkeer houdt ook geen rekening met je. Daarnaast is het gewoon geen goed idee om op bepaalde tijden, zoals ’s avonds, zo openlijk naar buiten te gaan, omdat je veel gemakkelijker van je fiets wordt afgehaald dan uit een auto met dichte ramen en deuren. Ditzelfde geldt dus voor een scooter. Een scooter is vaak wel iets goedkoper dan een auto maar dit weegt natuurlijk niet op tegen het risico wat je loopt. Mocht je toch kiezen voor een scooter, laat dan wel een vereiste zijn, dat je geen late diensten hebt en ‘s avonds niet meer op je scooter gaat.

Misschien is jouw stagehuis zo centraal gelegen, dat je eigenlijk alles wel af kan lopen. Of misschien heb je een bushalte voor de deur en kan je met het openbaar vervoer. Deze opties zijn er, maar ze zijn niet aan te raden!

Lopen is geen goed idee! Er is sowieso een kans dat je grote afstanden moet afleggen en dat wil je gewoon niet dagelijks met de voet doen. Maar de grootste reden om het af te raden is dat je lopend heel erg kwetsbaar bent. Je bent jong, een makkelijke prooi en men is er vrijwel verzekerd van dat jij een van de nieuwste Iphone’s of Samsungs hebt!

Het openbaar vervoer is ook niet top omdat het behoorlijk onbetrouwbaar is. Vaak zijn de busjes te laat, en soms stoppen ze geen eens. Als ze vol zitten rijden ze sowieso door. Naast dat je niet in onzekerheid wil afwachten of je wel op tijd op je stage arriveert, wil je ook niet een lange tijd bij een bushalte zitten wachten…

Auto Huren Voor Studenten Curacao

Huur dus een auto voor je eigen veiligheid! Je hoeft dan niet langs de weg te wachten en je bent niet zo kwetsbaar, maar je kunt je dan gewoon afsluiten door je ramen dicht te doen en deuren te sluiten als je in de auto zit. Kom je dan nog in een vervelende situatie terecht, dan kan je ook nog eens veel gemakkelijker wegrijden dan bijvoorbeeld op de fiets.

Naast veiligheid is een auto huren voor studenten op Curaçao ook noodzakelijk als je wil genieten van het eiland.  Zo kan je in je vrije tijd er daadwerkelijk op uit om te ervaren wat Dushi Korsou met haar parelwitte stranden wel niet allemaal te bieden heeft!

Je kan dus echt niet zonder een auto op Curaçao. Het is veel veiliger en verstandiger, en daarnaast ook veel betrouwbaarder dan alle andere vervoermiddelen. Het antwoord op de vraag is een stage auto huren voor studenten op Curaçao noodzakelijk is dan ook volmondig ‘ja!’ De markt van de stageautoverhuur op Curaçao is erg groot, dus om je te helpen met het uitzoeken van een huurauto hebben wij de betrouwbare autoverhuurders voor jou bij elkaar gezocht, zodat jij gemakkelijk de optie kan kiezen die het best bij jou past!

Wil je na dit artikel ‘Stage Auto Curaçao: Noodzakelijk?’ nog meer over veiligheid lezen kan je hier en hier nog meer tips vinden. Als jij zelf nog tips hebt over de veiligheid of over de stageautoverhuur op Curaçao horen wij die natuurlijk ook graag, dus laat vooral een reactie achter!

Stageautoverhuur Curacao Profiteer van de Beste Prijsgarantie

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Stage Auto Curacao: Noodzakelijk?”