Stage op Curacao? | 7 redenen om ervoor te gaan!

Stage op Curacao? | 7 redenen om ervoor te gaan!

stage curaçao

Het is van harte aan te raden om je stage op Curacao te lopen. Natuurlijk heeft een stage om de hoek van huis heeft zo zijn voordelen. Een stage in het buitenland biedt je echter gelijk extra ervaringen aan.

Een stage lopen op Curacao kan echter wel een grote stap lijken. Je bent ver van huis, in een ander land, en misschien ga je zelfs voor het eerst op jezelf wonen. Toch is het het allemaal waard. We hebben namelijk 7 redenen om je stage op Curacao te doen.

7 redenen om je stage op Curacao te doen

  1. Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling

Het maakt niet uit of je nu voor het eerst in je eentje voor een langere periode weg gaat of als je er al vaker zelf op uit bent gegaan: een stage op Curacao is altijd een goede manier om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren!

Wanneer je voor je stage naar het buitenland gaat word je opeens geforceerd om een stuk zelfstandiger te zijn dan wanneer je thuis bent en zal je bepaalde dingen zelf moeten regelen.

Ook kom je in het buitenland al snel terecht in een cultuur waar op een andere manier wordt geleefd dan je gewend bent. Dit zorgt er wel eens voor dat je even uit je comfort zone geduwd wordt. Ook daar leer je ontzettend veel van!

  1. Je leert een andere cultuur kennen

Carnaval op CuracaoWanneer je voor een langere tijd in een ander land verblijft leer je vaak veel over dat land. Zo ook wanneer je stage loopt op Curacao. Op het eiland wordt heel anders geleefd dan dat je in Nederland gewend bent. Dat is soms best wel even wennen, maar dat maakt het ook juist zo leuk.

Zo komt de lokale bevolking veel relaxter over dan je Nederlandse buren. Ook is de lokale muziek een zeer belangrijk onderdeel van de cultuur. Wanneer je dan ook op Curaçao stage gaat lopen kan je deze cultuur dan ook zeer goed van dichtbij leren kennen en er helemaal in op gaan.

Wil je je vast een beetje inlezen over de lokale cultuur? We hebben een aparte blog gewijd aan de cultuur van Curacao.

  1. Je kan een nieuwe taal leren

Een ander land brengt in veel gevallen ook een andere taal met zich mee. Een stage in het buitenland is dan ook een goede reden om je wat meer in een bepaalde taal te verdiepen.

Ondanks dat de meeste bewoners van Curacao gewoon Nederlands en/of Engels spreken, is de andere officiële taal van Curacao het Papiaments. Deze taal is een combinatie van Portugees, Spaans, Engels en Nederlands en is ontstaan in de tijd van de slavernij.

Op Curacao zelf zal je het Papiaments vaak tegenkomen. De lokale bevolking stelt het dan ook erg op prijs als jij je er zelf een beetje in verdiept. Wil je vast beginnen met het leren van Papiaments? Wij hebben vast een les Papiaments voor je opgesteld!

  1. Je kan een nieuw deel van de wereld ontdekken

Leuke excursie naar het ChristoffelparkLijkt het jou wel wat om meer van de wereld te zien en zou je het liefste de hele wereld over reizen? Door middel van een stage in het buitenland kom je al snel op nieuwe plekken terecht. Zo kan  je alweer het een en ander van je bucketlist afstrepen.

Met een stage op Curacao kan je vast het eiland leren kennen. Misschien kan je het zelfs combineren met een bezoek aan de andere ABC-eilanden of zelfs Zuid-Amerika!

Natuurlijk ben je een groot deel van je tijd op Curacao aan het werk voor je stage, maar op je vrije dagen heb je gewoon alle tijd om het eiland te leren kennen. Zo kan je mee met leuke excursies naar de nationale parken, of kan je de onderwaterwereld van het eiland leren kennen.

  1. Curacao is een populaire bestemming onder studenten

Curacao is een zeer populaire bestemming onder stagiairs en studenten. Jaarlijks trekken zo’n 1200 Nederlandse studenten naar het eiland om er stage te lopen. Je hebt dus eigenlijk altijd wel aanspraak met mensen die in hetzelfde bootje als jij zitten.

Je kan op Curacao nieuwe vrienden leren kennen, zowel op je stage als in de studentenwoning waar je verblijft. Daarnaast heeft het eiland ook meer dan genoeg te doen. Op vrije dagen kan je zo heerlijk genieten van de prachtigste stranden van Curacao met je gezellige collega’s. ’s Avonds kan je gezellig met huisgenoten en nieuwe vrienden uit gaan en zo lang dansen als je maar wilt.

  1. Een stage op Curacao staat goed op je CV

cv stage CuracaoNatuurlijk moet je ook een beetje aan de toekomst denken bij het lopen van een stage. Je doet het nou eenmaal als onderdeel van je studie en waarschijnlijk heb je wel een beeld van wat je er later mee wil doen. Nu is een stage op Curacao dan ook heel goed voor je toekomst.

Werkgevers zien graag bijzondere ervaringen op de CV’s van mogelijke werknemers staan. Wanneer jij kan zeggen dat je een tijdje in het buitenland hebt geleefd om ervaring in het vakgebied op te doen heb je vaak al een streepje voor op anderen. Ook zorgt deze ervaring vaak voor een leuk gesprekspunt tijdens je sollicitatiegesprek.

  1. Je kan je netwerk vergroten

Ook voor het netwerken is een buitenlandstage erg handig. Zowel je persoonlijke als je zakelijke netwerk kunnen op Curacao goed uitgebreid worden. Je ontmoet er nou eenmaal veel nieuwe mensen.

De andere stagiairs met wie je in aanraking komt zullen net als jij vaak voor het eerst voor zo’n lange periode in het buitentland zitten. Misschien raak je zo goed bevriend met sommige van hen dat ze wel vrienden voor het leven kunnen worden.

Ook zal je op je stageplek nieuwe collega’s leren kennen. Zij kunnen je nieuwe verhalen vertellen en dingen leren. En wie weet, misschien kennen zij nog wel wat andere mensen die je na je studie aan het werk kunnen zetten.

Een stage op Curacao is een bijzondere ervaring

Geweldige ervaringWanneer je voor je stage naar het buitenland gaat kom je vaak in een heel nieuw land terecht waar je voor langere tijd in je eentje, zonder je vaste familie en vrienden, zal gaan leven. Spannend? Zeker, maar het is ook absoluut een bijzondere ervaring die je voor de rest van je leven bij zal blijven. Je ontmoet nieuwe mensen, ontdekt nieuwe plekken en dat allemaal terwijl je ook nog eens je werkervaring aan het uitbreiden bent!

Heb jij al stage gelopen op Curacao, of ben je van plan om binnenkort je stage op Curacao te gaan doen? Laat jouw redenen om deze ervaring mee te maken weten in een reactie!

Wil jij stage gaan lopen op Curacao maar heb je nog geen perfecte stageplek gevonden? Geen probleem! Stuur mij een berichtje en aan de hand van jouw ideeën en wensen kan ik je helpen een passende stage te vinden. Neem direct contact op en je ontvangt vandaag nog een reactie!

Help! Ik zoek een leuke stage op Curacao die perfect bij me past!
Tags:

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Stage op Curacao? | 7 redenen om ervoor te gaan!”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!