WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

7 redenen om je stage op Curaçao te doen

7 redenen om je stage op Curaçao te doen

stage curaçaoWanneer je bezig bent met de voorbereidingen van je stage kom je op gegeven moment voor de keuze te staan of je in de buurt van huis wilt blijven of heel ergens anders naartoe wilt gaan. Misschien heb jij wel een hele leuke stage op het oog bij jou om de hoek en daar komen natuurlijk bepaalde voordelen bij kijken. Zo hoef je niet van alles te regelen en op zoek naar een nieuwe, tijdelijke verblijfplaats. Maar ja, die ene stage op Curacao lijkt je ook wel erg leuk, al klinkt dat als een wel erg grote stap. Toch is het zeker aan te raden om, wanneer je de kans krijgt, je stage op Curacao te lopen. Waarom? Wij hebben zeven redenen om je stage op Curacao te doen voor je op een rijtje gezet.

1. Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling

Of je nu voor het eerst in je eentje voor een langere periode weg gaat of als je er al vaker zelf op uit bent gegaan, een stage op Curacao is altijd een goede manier om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren. Zo word je opeens geforceerd om een stuk zelfstandiger te zijn dan wanneer je thuis bent en zal je bepaalde dingen zelf moeten regelen. Ook kom je in het buitenland al snel terecht in een cultuur waar op een andere manier wordt geleefd dan je gewent bent. Dit zorgt er wel eens voor dat je even uit je comfort zone geduwd wordt.

2. Je leert een andere cultuur kennen

Wanneer je voor een langere tijd in een ander land verblijft leer je vaak veel over dat land, en zo ook wanneer je stage loopt op Curacao. Op het eiland wordt heel anders geleefd dan dat je in Nederland gewend bent. Dat is soms best wel even wennen, maar dat maakt het ook juist zo leuk. Zo komt de lokale bevolking veel relaxter over dan je Nederlandse buren en is de lokale muziek een zeer belangrijk onderdeel van de cultuur. Wanneer je dan ook op Curaçao stage gaat lopen kan je deze cultuur dan ook zeer goed van dichtbij leren kennen en er helemaal in op gaan. Wil je je vast een beetje inlezen over de cultuur van Curacao? Check dan ons artikel erover.

3. Je kan een nieuwe taal leren

Een ander land brengt in veel gevallen ook een andere taal met zich mee. Een stage in het buitenland is dan ook een goede reden om je wat meer in een bepaalde taal te verdiepen. Ondanks dat de meeste bewoners van Curacao gewoon Nederlands en/of Engels spreken, is de andere officiële taal van Curacao het Papiaments. Deze taal is een combinatie van Portugees, Spaans, Engels en Nederlands en is ontstaan in de tijd van de slavernij. Op Curacao zelf zal je de taal vaak tegenkomen en de lokale bevolking stelt het dan ook erg op prijs als jij je er zelf een beetje in verdiept. Wil je vast beginnen met het leren van Papiaments? Wij hebben vast een les Papiamento voor je opgesteld!

4. Je kan een nieuw deel van de wereld ontdekken

Lijkt het jou wel wat om meer van de wereld te zien en zou je het liefste de hele wereld over reizen? Door middel van een stage in het buitenland kom je al snel op nieuwe plekken terecht, zodat je alweer het een en ander van je bucketlist af kan strepen. Natuurlijk ben je een groot deel van je tijd op Curacao aan het werk voor je stage, maar op je vrije dagen heb je gewoon alle tijd om het eiland te leren kennen. Zo kan je mee met leuke excursies naar de nationale parken, of kan je de onderwaterwereld van het eiland leren kennen.

5. Curacao is een populaire bestemming onder studenten

Curacao is een zeer populaire bestemming onder stagiairs en studenten. Je hebt dus eigenlijk altijd wel aanspraak met mensen die in hetzelfde bootje als jij zitten. Je kan nieuwe vrienden leren kennen, maar daarnaast heeft het eiland ook meer dan genoeg te doen. Zo kan je op je vrije dagen heerlijk genieten van de prachtigste stranden, en kan je ’s avonds samen met huisgenoten, collega’s en nieuwe vrienden er zo lang op uit dansen als je maar wilt.

6. Het staat goed op je CV

Natuurlijk moet je ook een beetje aan de toekomst denken en laat een stage op Curacao daar nou ook goed voor zijn. Werkgevers zien graag bijzondere ervaringen op de cv’s van mogelijke werknemers staan, dus wanneer jij kan zeggen dat je een tijdje in het buitenland hebt geleefd om ervaring in het vakgebied op te doen heb je vaak al een streepje voor op anderen. Ook zorgt deze ervaring vaak voor een leuk gesprekspunt tijdens je sollicitatiegesprek.

7. Je kan je netwerk vergroten

Zowel je persoonlijke als je zakelijke netwerk zal goed uitgebreid kunnen worden op Curacao. Je ontmoet veel nieuwe mensen die net als jij vaak voor het eerst in het buitenland zitten en met wie jij misschien wel vrienden voor het leven wordt, en je zal ook veel nieuwe collega’s leren kennen die je nieuwe verhalen kunnen vertellen en nieuwe dingen kunnen leren.

Oftewel: Een stage op Curacao is een bijzondere ervaring

Wanneer je voor je stage naar het buitenland gaat kom je vaak in een heel nieuw land terecht waar je voor langere tijd in je eentje, zonder je vaste familie en vrienden, zal gaan leven. Spannend? Zeker, maar het is ook absoluut een bijzondere ervaring die je voor de rest van je leven bij zal blijven. Je ontmoet nieuwe mensen, ontdekt nieuwe plekken en dat allemaal terwijl je ook nog eens je werkervaring aan het uitbreiden bent!

Heb jij al stage gelopen op Curacao, of ben je van plan om binnenkort je stage op Curacao te gaan doen? Laat jouw redenen om deze ervaring mee te maken weten in een reactie!

Tags:

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “7 redenen om je stage op Curaçao te doen”