Contact stageplek Curacao | Zó krijg jij jouw droomstageplek

Contact stageplek Curacao | Zó krijg jij jouw droomstageplek

Contact stageplek Curacao

Hoe neem je contact op met jouw droomstageplek op Curacao? Je hebt na wat rondgezocht te hebben eindelijk een leuke stageplek gevonden, maar nu moet je deze plek ook nog krijgen. Het opnemen van contact met de stageplek op Curacao kan lastig zijn.

We vertellen in deze blog over manieren voor het contact met je stageplek op Curacao. Ook leggen we uit hoe je een goede sollicitatiebrief en CV kan opstellen.

Contact stageplek Curacao: hoe krijg je jouw droomstageplek?

Als je eenmaal de perfecte stageplek hebt gewonnen moet je nog zorgen dat je daar ook daadwerkelijk aan de slag mag. Net als voor een gewone (bij)baan zal je hiervoor moeten solliciteren. Daarom zijn er een aantal zaken die je klaar moet hebben liggen om op te kunnen sturen naar de stageplek.

In de meeste gevallen staat er in de specificatie van de stagevacature van het bedrijf beschreven wat je op moet sturen om in aanmerking te komen voor de stageplek. Daarvoor zal je waarschijnlijk een sollicitatiebrief moeten sturen, samen met jouw CV. In enkele gevallen kan er echter ook om referenties gevraagd worden.

Hou je altijd aan de specificaties en stuur alles mee waar om gevraagd wordt, en niets meer. Zorg ook dat je altijd een sollicitatiebrief gericht op het bedrijf hebt. Kijk ook of je curriculum vitae up-to-date is en of alle informatie op je CV relevant is voor het stagebedrijf. We leggen nog even per onderdeel uit hoe je de documenten opstelt.

Sollicitatiebrief stageplek Curacao

Stage op CuracaoHet opstellen van een sollicitatiebrief is soms lastig. Wat moet je nou eigenlijk in de brief schrijven? We zetten het allemaal even voor je op een rijtje.

  • Aanhef
  • Reden voor de brief
  • Introduceer jezelf
  • Reden voor jouw interesse
  • Jouw ervaringen en vaardigheden

Het is belangrijk om te openen met een goeie aanhef. Vervolgens schrijf je waarom je de brief stuurt. Ook al stuur je de brief naar aanleiding van een vacature, geef altijd nog een keer aan dat je schrijft voor die ene stageplek. Zo is het gelijk duidelijk voor het bedrijf waarom je contact met de stageplek op Curacao opneemt.

Vervolgens introduceer je jezelf. Laat weten waarom je geïnteresseerd bent in die stageplek en waarom je jouw stage op Curacao wilt lopen. Laat zien wat jij zelf in huis hebt. Je wilt nou eenmaal het bedrijf overhalen om jou als stagiair aan te nemen!

Ga echter niet te veel complimentjes geven. Zeg niet dat je een bedrijf geweldig vindt, vertel ze waarom jij dat vindt. Laat duidelijk weten waarom de stageplek jou aanspreekt. Wat interesseert jou aan dit bedrijf? Wat denk jij dat zij je kunnen leren?

Probeer jezelf een beetje te verkopen. Vertel waarom jij goed in de stagefunctie zou passen en welke vaardigheden jij aan kan bieden. Wat heb jij gedaan en geleerd in vorige baantjes? Misschien heb jij wel in een verenigingscommissie of bestuur gezeten. Noem dat dan vooral en geef ook aan wat je ervan geleerd hebt.

Zelfs al heb jij alleen maar een krantenwijk gelopen, dan nog kan jij aangeven wat jij hebt bewezen bij dat baantje. Wellicht heeft die krantenwijk je wel doorzettingsvermogen gegeven. Je moest toch door weer en wind je ronde maken. Of misschien heeft het ervoor gezorgd dat je goed met deadlines om kunt gaan. Je zou het misschien niet zeggen, maar je loopt bij alle activiteiten nieuwe vaardigheden op!

Eindig de brief vervolgens origineel met 1 of 2 zinnen waarin je bijvoorbeeld zegt dat je graag een reactie hoort. Laat nog 1 keer zien dat jij erg enthousiast bent over de functie!

Open sollicitatiebrief stageplek Curacao

Het kan natuurlijk zo zijn dat jij graag bij een bedrijf stage zou willen lopen, maar dat zij geen vacatures open hebben staan. Ga dan niet gelijk op zoek naar iets anders, maar stuur een open sollicitatie. Zo kan je namelijk ook contact met je stageplek op Curacao krijgen. Niet geschoten is altijd mis!

Eigenlijk ga je bij een open sollicitatie hetzelfde te werk als bij een normale sollicitatie. Je moet echter net iets duidelijker zijn. Ten eerste heb jij zelf geen vacature waar je je op kan richten tijdens het schrijven. Daarnaast zal ook degene die de brief uiteindelijk zal lezen geen vacature om op terug te vallen.

Geef dus duidelijk aan wat voor soort stage je zoekt! Beschrijf de stageplek die jij graag zou willen en waarom. Laat daarbij zien waarom jij denkt dat dit bedrijf perfect zou zijn. Laat zien dat jij je hebt ingelezen over het bedrijf en schrijf waarom het bedrijf jou aantrekt.

Een tip die eigenlijk geldt voor beide soorten sollicitatiebrieven: laat het niet groter zijn dan 1 A4tje! Zo blijft het overzichtelijk. Een korte brief is interessanter dan een lang verhaal dat meerdere pagina’s inneemt. De meeste HR-medewerkers zullen ook niet verder lezen dan de eerste pagina, of ze pakken een lange sollicitatie niet eens op. Hou het dus kort!

CV stageplek Curacao

cv stage CuracaoNaast een sollicitatiebrief moet je altijd een CV meesturen voor een sollicitatie. Het kan zijn dat je nog helemaal geen CV hebt opgesteld. Heb je dat wel, dan wil je deze nog even doorkijken en aanpassen zodat deze up-to-date is. We zetten even alles wat je op je CV kan zetten op een rijtje.

  • Contactgegevens
  • Meest recente educatie en behaalde diploma’s
  • Vaardigheden
  • Werkervaring met verworven vaardigheden
  • Relevante extracurriculaire activiteiten

Laat in je CV kort en bondig zien wat jij tot nu toe aan werk en activiteiten hebt gedaan en welke vaardigheden je daarbij hebt verkregen. Je hoeft niet aan te geven op welke scholen je allemaal hebt gezeten, maar laat bijvoorbeeld wel de meest recente zien. Heb je al eerder een studie gedaan? Geef dan aan wat voor diploma je hebt behaald.

Beschrijf wat voor werk je hebt gedaan en wat voor extracurriculaire activiteiten. Benoem ook de vaardigheden die je daarbij hebt verworven. Heb jij vaardigheden geleerd buiten deze activiteiten om, zoals een taal, geef dat dan nog extra aan.

Referenties

In enkele gevallen kan een bedrijf om referenties vragen bij een sollicitatie. Dit kunnen referentiebrieven zijn, maar ook simpelweg de contactgegevens van een referentiepersoon. Dit kan bijvoorbeeld een docent zijn, maar ook een werkgever of iemand met wie je veel hebt samengewerkt. Vraag wel altijd van tevoren of je hun gegevens mag doorgeven aan het bedrijf!

Wanneer er niet om referenties gevraagd wordt bij de vacature hoef je ze ook niet te leveren. Het is dan ook niet nodig om deze op je CV te verwerken. Wanneer je wel referenties hebt maar hier niet om gevraagd wordt in de vacature, dan kan je eventueel wel “Referenties op aanvraag beschikbaar” op je CV zetten. Doe dit wel echt alleen als je al in het bezit bent van referenties.

Nog geen stageplek gevonden?

Heb je nog geen stageplek op Curacao gevonden? Ik kan je daarbij helpen! Aan de hand van jouw wensen kunnen we samen in overleg en kan ik op zoek naar een passende stage voor jou. Neem direct contact met me op en ontvang vandaag nog een reactie!

Ja, help mij bij het vinden van een passende stage!

We hopen natuurlijk dat jij met de tips uit dit artikel ‘Contact stageplek Curacao | Zó krijg jij jouw droomstageplek’ jouw droomstageplek in 1 keer binnensleept. Heb jij zelf nog een tip om je sollicitatiebrief of CV eruit te laten springen? Deel het met andere (toekomstige) stagiairs en laat hieronder een reactie achter!

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Contact stageplek Curacao | Zó krijg jij jouw droomstageplek”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!