WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Contact stageplek Curaçao

Contact stageplek Curaçao

stage CuraçaoOp het moment dat je jouw droomstageplek hebt gevonden moet je contact met het bedrijf opnemen. Er kan in de specificatie van de stagevacature van het bedrijf beschreven staan wat je moet sturen om in aanmerking te komen voor de stageplek. Daarvoor zal je waarschijnlijk een sollicitatiebrief moeten sturen met jou CV. In deze blog vertellen wij over meerdere momenten of manieren voor contact met je stageplek op Curacao.

Sollicitatiebrief stageplek Curacao

Wat moet je nou eigenlijk in de sollicitatiebrief schrijven? Natuurlijk moet je openen met een goeie aanhef en vervolgens schrijf je waarom je de brief stuurt en stel je jezelf even voor. Ook al stuur je de brief naar aanleiding van een vacature, geef altijd nog een keer aan dat je schrijft voor die ene stageplek. Zo is het contact met je stageplek op Curacao duidelijk voor het bedrijf.

Vervolgens schrijf je waarom je per sé daar je stage op Curacao wilt lopen en laat je zien wat je zelf in huis hebt. Je wilt natuurlijk wel het bedrijf overhalen om jou als stagaire aan te nemen! Ga echter niet teveel complimentjes geven, maar laat duidelijk weten waarom de stageplek jou aanspreekt. Wat je interesseert aan het bedrijf en wat je denkt dat zij je kunnen leren. Ga ook jezelf niet teveel verkopen. Vertel waarom jij goed in de stagefunctie zou passen en welke vaardigheden jij aan kan bieden. Wat heb jij geleerd en gedaan in vorige baantjes? En misschien heb jij wel in een verenigingscommissie of bestuur gezeten. Noem dat dan vooral en geef dan ook aan wat je ervan geleerd hebt. Zelfs al heb jij alleen maar een krantenwijk gelopen, dan nog kan jij aangeven wat jij hebt bewezen bij dat baantje. Wellicht heeft die krantenwijk je wel doorzettingsvermogen gegeven, want ja, je moet toch door weer en wind. Of misschien heeft het ervoor gezorgd dat je goed met deadlines om kunt gaan. Je zou het misschien niet zeggen, maar je loopt bij alle activiteiten vaardigheden op!

Eindig vervolgens origineel met één of twee zinnen waarin je bijvoorbeeld zegt dat je graag een reactie hoort. Laat nog één keer zien dat jij erg enthousiast bent over de functie!

Open sollicitatiebrief stageplek Curacao

Het kan natuurlijk zo zijn dat je graag bij een bedrijf stage zou willen lopen, maar dat zij geen vacatures open hebben staan. Ga dan niet gelijk op zoek naar iets anders, maar stuur een open sollicitatie. Zo kun je ook contact met je stageplek op Curacao maken. Eigenlijk ga je daarbij ongeveer hetzelfde te werk als bij een normale sollicitatie, maar je moet duidelijker zijn. Ten eerste heb jij zelf geen vacature waar je je op kan richten tijdens het schrijven, maar ook degene die de brief uiteindelijk zal lezen. Geef dus duidelijk aan wat voor soort stage op Curacao je zoekt. Beschrijf de stageplek die jij graag zou willen en waarom. Laat daarbij zien waarom jij denkt dat het bedrijf perfect zou zijn. Laat ook zien dat je je hebt ingelezen over het bedrijf en schrijf natuurlijk waarom het bedrijf jou aantrekt.

Een tip die geldt voor beide soorten sollicitatiebrieven: laat het niet groter dan één A4tje zijn. Zo blijft het overzichtelijk. Een korte brief is natuurlijk interessanter dan een lang verhaal dat meerdere pagina’s inneemt.

CV stageplek Curaçao

Je moet altijd je CV meesturen voor een sollicitatie. Het kan zijn dat je nog helemaal geen CV hebt opgesteld, maar zelfs al heb je dat wel, dan wil je deze nog even doorkijken en aanpassen zodat deze up-to-date is. Laat kort en bondig zien wat jij tot nu toe aan werk en activiteiten hebt gedaan en welke vaardigheden je daarbij hebt verkregen. Je hoeft niet aan te geven op welke scholen je allemaal hebt gezeten, maar laat bijvoorbeeld wel de meest recente zien. Heb je al eerder een studie gedaan? Geef dan aan wat voor diploma je hebt behaald. Beschrijf wat voor werk je hebt gedaan en wat voor extracurriculaire activiteiten. Benoem ook de vaardigheden je daarbij verworven hebt. Heb jij vaardigheden geleerd buiten deze activiteiten om, zoals een taal, geef dat dan nog extra aan.

Referenties

Het kan zijn dat een bedrijf om referenties vraagt bij een sollicitatie. Dit kunnen referentiebrieven zijn, maar ook de contactgegevens van een referentiepersoon. Dit kan bijvoorbeeld een docent zijn, maar ook een werkgever of iemand met wie je veel hebt samengewerkt. Vraag wel altijd van tevoren of je hun gegevens mag doorgeven aan het bedrijf!

We hopen natuurlijk dat jij met de tips uit dit artikel ‘Contact stageplek Curaçao’ jouw droomstageplek in één keer binnen sleept. Heb jij zelf nog een tip om je sollicitatiebrief of CV er uit te laten springen? Deel het met andere (toekomstige) stagaires en laat een reactie achter!

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Contact stageplek Curaçao”