WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

De Curaçao Embarkation Card (ED-Card)

De Curaçao Embarkation Card (ED-Card)

Wanneer je naar Curaçao gaat moet je de Embarkation en Disembarkation Card, ofwel de ED-Card, invullen. Op deze kaart wordt gevraagd naar persoonlijke informatie en je reisinformatie, zoals de reden voor het bezoek en hoelang je op Curaçao verblijft. Deze kaart moet ingevuld worden en wordt bij aankomst gecontroleerd door de douane voordat je officieel het land in mag.

De ED-Card nu ook online​

Vroeger werd deze kaart in het vliegtuig naar Curaçao uitgedeeld en moest je het tijdens je reis invullen. Bij aankomst moest je dan vaak lang wachten in de rij voor de douane voordat je eenmaal kon gaan genieten van het eiland.

Sinds kort heeft het immigratie departement van Curaçao de online versie van deze kaart gelanceerd, waardoor je de ED-Card nu al voor je gaat vliegen online in kunt vullen. Niet alleen betekent dat je tijdens de vlucht je geen zorgen hoeft te maken over deze kaart, maar ook dat de rijen bij de douane van Curaçao een stuk korter zijn.

De ED-Card invullen

Om de ED-Card online in te vullen ga je naar https://edcardcuracao.com/ en vul je de gevraagde informatie in. Hierbij is het handig om de volgende gegevens bij de hand te hebben, zodat je die gelijk kan invullen:
– Je vluchtgegevens
– Je paspoort
– Je Nederlandse woonadres
– Het aantal dagen van je verblijf
– Je persoonlijke gegevens

Na het invullen ontvang je via de email een bevestiging van je ED-Card. Neem indien mogelijk deze bevestiging mee. Op Curaçao hoef je niet in een lange rij te gaan staan bij de douane, maar kan je doorlopen naar de E-gates. Je scant je paspoort bij de poortjes, waarna het automatisch gecontroleerd wordt en je gelijk door kan lopen. Zorg er daarom wel voor dat je de online ED-card uiterlijk 24 uur voor vertrek in te vullen, anders kan het gebeuren dat jouw gegevens bij aankomst nog niet zijn verwerkt en je daardoor als resultaat niet door de poortjes heen komt. Wanneer dit toch gebeurt zal je misschien de papieren ED-card alsnog moeten invullen en moet je je vervolgens aansluiten in de rij voor de douane.

Ben je vergeten om je ED-Card online in te vullen of wil je het liever ouderwets op papier doen? Geen probleem. De papieren ED-Card is nog steeds op alle vluchten naar Curaçao beschikbaar, en je kan dus gewoon tijdens de vlucht het formulier invullen.

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “De Curaçao Embarkation Card (ED-Card)”