De Curacao Embarkation Card | Wat is de ED-Card?

De Curacao Embarkation Card | Wat is de ED-Card?

Wanneer je naar Curacao reist moet je de Curacao Embarkation Card, ofwel de ED-Card, invullen. Op deze kaart wordt gevraagd naar persoonlijke informatie en je reisinformatie. Denk hierbij aan de reden voor het bezoek en hoelang je op Curacao verblijft.

De ED-Card moet ingevuld worden en wordt bij aankomst gecontroleerd door de douane. In dit artikel leggen we uit wat de Curacao Embarkation Card precies is en hoe je de kaart invult.

Wat is de Curacao Embarkation Card?

De Curacao Embarkation and Disembarkation Card, zoals de gehele benaming luidt, is een formulier dat door reizigers naar Curacao die niet op het eiland ingeschreven staan ingevuld moet worden. Het wordt in de volksmond dan ook de ‘immigratiekaart’ genoemd. De douane gebruikt de ED-kaart vervolgens om te controleren of een reiziger het eiland mag betreden.

Het is voor iedere reiziger verplicht om de ED-card in te vullen. Op de kaart dien je jouw persoonsinformatie en reisinformatie op te schrijven. Je dient de kaart in te vullen voor je door de douane gaat. De kaart wordt namelijk bij de paspoortcontrole samen met jouw paspoort gecontroleerd.

De ED-card nu ook online in te vullen

ED-card online invullenVroeger werd de ED-card in het vliegtuig naar Curacao uitgedeeld. Je moest de kaart vervolgens tijdens je reis invullen. Bij aankomst liep je direct door naar de douane, waar je vaak lang in de rij moest wachten voordat je kon gaan genieten van het eiland.

Sinds kort heeft het immigratie departement van Curacao de online versie van deze kaart gelanceerd. Hierdoor kun je de Curacao Embarkation Card voordat je gaat vliegen al online invullen. Dit betekent dat je tijdens de vlucht je geen zorgen hoeft te maken over deze kaart. Eenmaal op Curacao aangekomen kan je doorlopen naar de speciale poorten voor mensen met een online ED-card. De rijen bij de douane van Curacao zijn hierdoor een stuk korter.

De Curacao Embarkation Card invullen

Om de ED-Card online in te vullen ga je naar de website van het Curacao Tourist Board. Hier vul je de gevraagde informatie in. Hierbij is het handig om de volgende gegevens bij de hand te hebben, zodat je die gelijk kan invullen:

 • De vluchtgegevens
 • Je paspoort
 • Je Nederlandse woonadres
 • Het aantal dagen van je verblijf
 • Je persoonlijke gegevens

Na het invullen ontvang je via de email een bevestiging van je ED-Card. Neem deze bevestiging mee. Op Curacao hoef je niet in een lange rij te gaan staan bij de douane, maar kan je doorlopen naar de E-gates. Je scant je paspoort bij de poortjes, waarna het automatisch gecontroleerd wordt. Je kunt daarna gelijk doorlopen.

Zorg er wel voor dat je de online ED-card uiterlijk 24 uur voor vertrek in te vullen. Anders kan het gebeuren dat jouw gegevens bij aankomst nog niet zijn verwerkt. De kans bestaat dat je dan niet door de poortjes komt. Wanneer dit toch gebeurt zal je misschien de papieren Curacao Embarkation Card alsnog moeten invullen en moet je je vervolgens aansluiten in de rij voor de douane.

Meer tips?

goed voorbereid stage CuracaoBen je vergeten om je ED-Card online in te vullen of wil je het liever ouderwets op papier doen? Geen probleem. De papieren ED-Card is nog steeds op alle vluchten naar Curacao beschikbaar. Je kan dus gewoon nog tijdens de vlucht het formulier invullen.

De ED-card is niet het enige waar je bij de voorbereidingen voor je stage op Curacao op moet letten. Gelukkig hebben we voor jou alle informatie opgeschreven die je nodig hebt in onze blogs.

Daarnaast hebben we een handig gratis PDF met tips die je helpen voor te bereiden voor een geweldige stage. Neem direct contact op en ontvang vandaag nog deze tips!

Tags:, ,

Reacties

2 thoughts on “De Curacao Embarkation Card | Wat is de ED-Card?

 1. Willem Feeleus

  Ik heb voor mijn vrouw en mijzelf de elektronische ED card online ingevuld en “gesaved” en de aanvraag is goed ontvangen. Een email met een PDF van de ED card zou naar mijn email box worden gestuurd, echter na een halve dag wachten krijg ik nog steeds niets binnen. Is hier een reden voor of duurt het sturen van die email wat langer?

  4 jaar ago Beantwoorden

  1. Dion Rozema

   Dag Willem,

   Dank voor je bericht. Het komt vaak voor dat de e-mail in je spambox terecht komt. Waarschijnlijk kan je de e-mail daar vinden.

   Groetjes Dion – http://www.eenstageopcuracao.nl

   4 jaar ago Beantwoorden

Plaats een reactie

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!