WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

De Curaçao Embarkation Card (ED-Card)

De Curaçao Embarkation Card (ED-Card)

Wanneer je naar Curacao gaat moet je de Curacao Embarkation Card, ofwel de ED-Card, invullen. Op deze kaart wordt gevraagd naar persoonlijke informatie en je reisinformatie. Denk aan de reden voor het bezoek en hoelang je op Curacao verblijft. Deze kaart moet ingevuld worden en wordt bij aankomst gecontroleerd door de douane.

De Curacao Embarkation Card nu ook online​

Vroeger werd deze kaart in het vliegtuig naar Curacao uitgedeeld en moest je het tijdens je reis invullen. Bij aankomst moest je dan vaak lang wachten in de rij voor de douane voordat je kon gaan genieten van het eiland.

Sinds kort heeft het immigratie departement van Curacao de online versie van deze kaart gelanceerd. Hierdoor kun je de Curacao Embarkation Card voordat je gaat vliegen online invullen. Dit betekent dat je tijdens de vlucht je geen zorgen hoeft te maken over deze kaart, maar ook dat de rijen bij de douane van Curacao een stuk korter zijn.

De ED-Card invullen

Om de ED-Card online in te vullen ga je naar https://edcardcuracao.com/ en vul je de gevraagde informatie in. Hierbij is het handig om de volgende gegevens bij de hand te hebben, zodat je die gelijk kan invullen:
– De vluchtgegevens
– Je paspoort
– Je Nederlandse woonadres
– Het aantal dagen van je verblijf
– Je persoonlijke gegevens

Na het invullen ontvang je via de email een bevestiging van je ED-Card. Neem deze bevestiging mee. Op Curacao hoef je niet in een lange rij te gaan staan bij de douane, maar kan je doorlopen naar de E-gates. Je scant je paspoort bij de poortjes, waarna het automatisch gecontroleerd wordt. Je kunt daarna gelijk doorlopen. Zorg er wel voor dat je de online ED-card uiterlijk 24 uur voor vertrek in te vullen, anders kan het gebeuren dat jouw gegevens bij aankomst nog niet zijn verwerkt. De kans bestaat dat je dan niet door de poortjes komt. Wanneer dit toch gebeurt zal je misschien de papieren ED-card alsnog moeten invullen en moet je je vervolgens aansluiten in de rij voor de douane.

Ben je vergeten om je ED-Card online in te vullen of wil je het liever ouderwets op papier doen? Geen probleem. De papieren ED-Card is nog steeds op alle vluchten naar Curacao beschikbaar, en je kan dus gewoon tijdens de vlucht het formulier invullen.

Tags:,

Reacties

2 thoughts on “De Curaçao Embarkation Card (ED-Card)

 1. Willem Feeleus

  Ik heb voor mijn vrouw en mijzelf de elektronische ED card online ingevuld en “gesaved” en de aanvraag is goed ontvangen. Een email met een PDF van de ED card zou naar mijn email box worden gestuurd, echter na een halve dag wachten krijg ik nog steeds niets binnen. Is hier een reden voor of duurt het sturen van die email wat langer?

  1 maand ago Beantwoorden

  1. Dion Rozema

   Dag Willem,

   Dank voor je bericht. Het komt vaak voor dat de e-mail in je spambox terecht komt. Waarschijnlijk kan je de e-mail daar vinden.

   Groetjes Dion – https://www.eenstageopcuracao.nl

   3 weken ago Beantwoorden

Plaats een reactie