Stageauto huren of kopen? | Dit zijn de voor- en nadelen

Stageauto huren of kopen? | Dit zijn de voor- en nadelen

Het is echt noodzakelijk dat je tijdens je stage op Curacao een auto tot je beschikking hebt. Niet alleen is het natuurlijk superhandig, maar je hebt de auto gewoon echt nodig! Maar moet je een stageauto huren of kopen?

Zonder auto kan je op Curacao eigenlijk niks. Ook is een auto er voor je eigen veiligheid. Maar is het handiger om een stageauto te huren of er één te kopen? We hebben een aantal punten ter overdenking voor je opgeschreven.

Stageauto huren of kopen? Dit zijn de voor- en nadelen

Het hebben van een stageauto is echt nodig. We hebben een losse blog voor je geschreven met de redenen waarom een auto op Curacao echt noodzakelijk is. Maar dan is de vraag nog of je een auto wilt huren of er 1 wilt kopen. Beide opties hebben zo voor- en nadelen.

Een stageauto aanschaffen voor langere tijd

  • Eigen auto
  • Extra kosten zoals verzekeringen en wegenbelasting
  • Deel van het geld terug door auto te verkopen

studentenautoverhuur CuracaoHet kopen van een auto kan lonen, maar alleen als je voor langere tijd op Curacao blijft. Er worden zat koopauto’s aangeboden. Echter kan je al snel op een prijs van 12.000 ANG rekenen als je een beetje een goede auto wilt. Wanneer je minder dan een jaar op Curacao stage loopt is een koopauto dan ook al snel te duur.

Hou er ook rekening mee dat het niet bij de aanschafwaarde blijft. Naast deze kosten komen er sowieso nog de verzekering, de wegenbelasting en eventuele keuringen bovenop. Er komen al snel enkele honderden guldens extra bij kijken.

Daarnaast is er een grote kans aanwezig dat er eens wat aan de auto gerepareerd moet worden. Onderdelen moeten hiervoor soms worden geïmporteerd. Daardoor zijn onderdelen vaak niet voorradig en je betaalt hier dan ook extra voor. Met een eigen auto zijn dit de verantwoordelijkheden die je als eigenaar zelf draagt.

Natuurlijk kan je bij het verlaten van Curacao een deel van je geld terugkrijgen door de auto te verkopen. Praktijk wijst echter uit dat verkopen zeer lastig kan zijn. Je hebt nou eenmaal een retourticket, aangezien dit verplicht is om op het eiland te komen, maar misschien lukt het niet om voor je terugreis de auto te verkopen.

De voordelen van huren

  • Vast aan een huurcontract
  • Verzekeringskosten en belasting in huurprijs
  • Maandelijkse uitgave

Stageauto CuracaoDe meeste stagiaires huren een auto op Curacao. Het is voor een termijn van minder dan 1 jaar goedkoper en daarnaast draag je niet allerlei verantwoordelijkheden. Voor een huurauto ben je ongeveer tussen de 700 ANG en 1.100 ANG per maand kwijt. Voor de prijs van een koopauto kan je dus al snel zo’n 10 tot 17 maanden een auto huren.

De verzekeringskosten en wegenbelasting zitten bij de huurprijs inbegrepen. Hierdoor hoef je dat niet meer apart te regelen. Het enige wat je apart zou moeten leggen is het eigen risico dat je zou moeten betalen bij schade of een ongeluk.

Daarnaast helpen de meeste verhuurders je als je pech hebt. Zo ben je vaak aangesloten bij de wegenwacht en krijg je snel een vervangende auto als de auto niet meer rijdt. Ook betaalt de verhuurder de reparaties van slijtage en ‘ouderdom’ zelf. Mocht je geen ongelukken maken, dan kan je er zeker van zijn dat je geen reparatiekosten hoeft te betalen.

Studentenauto huren of kopen?

Wanneer je een stageauto huurt betaal je de huurkosten vaak per maand. Deze kosten ben je ook echt ‘kwijt. Bij een koopauto zou je daarentegen een deel van het koopbedrag terug kunnen krijgen bij het doorverkopen.

Bedenk echter wel dat wanneer je een auto voor 12.000 ANG koopt je niet de volledige prijs terug zal krijgen. Waarschijnlijk zal je minimaal 3.000 ANG verliezen. Dat bedrag ben je ook kwijt wanneer je een auto voor zo’n 3 à 4 maanden huurt. Dit is inclusief verzekeringen en belastingen, zaken die je bij een koopauto nog los erbij moet regelen.

Het hangt er dus echt vanaf hoe lang je naar Curacao gaat of een stageauo huren of kopen voordeliger is. Wanneer je als stagiair maar voor een korte periode naar Curacao komt is het verstandiger om een auto op het eiland te huren.

De beste stageauto huren

Om je een handje te helpen hebben we het aanbod van huurauto’s voor je op een rijtje gezet. Alle auto’s zijn gratis te reserveren. Zo weet je zeker dat jij een auto hebt tijdens je stage, en dat deze ook van een betrouwbare huurder komt.

Heb je moeite met een huurauto kiezen die bij jou past? Ik kan je hierbij helpen! Aan de hand van jouw wensen, eisen en jouw budget kunnen we samen kijken naar de beste stageauto voor jou!

Ja, help mij GRATIS bij het vinden van de beste huurauto voor mijn stage!

Hopelijk helpt dit artikel je bij het maken van een keuze. Heb jij zelf nog een voor- of nadeel toe te voegen aan dit artikel waar toekomstige stagiaires rekening mee kunnen houden?

Misschien heb jij wel een auto gekocht voor korte periode en beviel dat je juist wel, of misschien wil jij jouw ervaringen over tripjes met de huurauto delen. Laat dan vooral een reactie achter.

Tags:, ,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Stageauto huren of kopen? | Dit zijn de voor- en nadelen”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!