WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Stageauto huren vs. kopen

Stageauto huren vs. kopen

 

Het is belangrijk dat je tijdens je stage op Curaçao een auto tot je beschikking hebt. Niet alleen is het natuurlijk superhandig, maar het is gewoon noodzakelijk! Zonder auto kan je op Curacao eigenlijk niks, daarnaast is een auto er ook voor je eigen veiligheid. Maar is het handiger om een stageauto te huren of er één te kopen op Curacao? We hebben een aantal punten ter overdenking voor je opgeschreven.

Stageauto kopen

We vallen met de deur in huis: het kopen van een auto kan lonen, maar alleen als je voor langere tijd op Curacao blijft. Er worden zat koopauto’s aangeboden, maar als je een beetje een goede auto wilt kan je al snel op een prijs van 12.000 ANG rekenen. Als je minder dan een jaar op Curacao stage loopt, is een koopauto helaas te duur.

En bij de aanschafwaarde blijft het niet! Naast deze kosten komen er sowieso nog de verzekering, de wegenbelasting en eventuele keuringen bovenop. Daarnaast is er een grote kans aanwezig dat er eens wat aan de auto gerepareerd moet worden. Onderdelen moeten worden geïmporteerd, zijn daardoor niet goedkoop en vaak niet voorradig. Met een eigen auto zijn dit de verantwoordelijkheden die je als eigenaar zelf draagt.

Natuurlijk kan je bij het verlaten van Curacao een deel van je geld terug krijgen door de auto te verkopen. Praktijk wijst echter uit dat verkopen zeer lastig kan zijn. Zeker als je een retourticket hebt (wat overigens verplicht is om het eiland op te komen!) en je wellicht je auto nog niet verkocht hebt.

Stageauto Huren

De meeste stagiaires huren een auto op Curacao. Het is voor een termijn van minder dan 1 jaar goedkoper en daarnaast draag je niet allerlei verantwoordelijkheden. Voor een huurauto ben je ongeveer tussen de 700 ANG en 1.100 ANG per maand kwijt.

De verzekeringskosten (WA) en wegenbelasting zitten dan bij de huurprijs inbegrepen, waardoor je dat niet meer apart hoeft te regelen. Daarnaast helpen de meeste verhuurders je als je pech hebt. Zo ben je vaak aangesloten bij de wegenwacht en krijg je snel een vervangende auto als de auto niet meer rijdt. Daarnaast betaalt de verhuurder de reparaties van slijtages en ‘ouderdom’ zelf. Mocht je geen ongelukken maken, dan kan je er zeker van zijn dat je geen reparatiekosten hoeft te betalen.

De huurkosten betaal je vaak per maand en ben je ook echt ‘kwijt’, terwijl je bij een koopauto een deel van het bedrag terug kan kunnen krijgen bij het doorverkopen. Bedenk echter wel dat als je een auto voor 12.000 ANG koopt je niet de volledige prijs terug zal krijgen, waardoor je minimaal 3.000 ANG zou verliezen. Dat bedrag ben je ook kwijt met het huren van een auto. Het blijft natuurlijk altijd een afweging, stageauto huren of kopen?

Als je als stagiaire maar voor een korte periode naar Curacao kom gaat is het dus verstandiger om een auto op het eiland te huren in plaats van te kopen. Huurauto’s kan je gemakkelijk hier regelen, zodat jij zeker weet dat jij een auto hebt tijdens je stage en deze ook van een betrouwbare verhuurder krijgt!

Hopelijk helpt dit artikel je bij het maken van een keuze. Heb jij zelf nog een voor- of nadeel toe te voegen aan dit artikel waar toekomstige stagiaires rekening mee kunnen houden? Misschien heb jij wel een auto gekocht voor korte periode en beviel dat je juist wel, of misschien wil jij jouw ervaringen over tripjes met de huurauto delen. Laat dan vooral een reactie achter.

Tags:, ,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Stageauto huren vs. kopen”