WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Heimwee tijdens je stage op Curacao

Heimwee tijdens je stage op Curacao

stage op CuracaoNatuurlijk hopen we dat jouw stage op Curaçao super verloopt en dat je het naar je zin hebt. Het kan voorkomen dat je stage tegenvalt, dat je het niet naar je zin hebt of dat je heimwee tijdens stage krijgt. Wat moet je dan doen?

Maak je je hier zorgen over? Niet doen! In principe kan je er van uitgaan dat je het hartstikke leuk gaat hebben. Je zit straks in een studentenhuis en daar zit je met vele medebewoners die ook stage lopen. Dit zorgt voor veel gezelligheid. Iedereen zit dan in hetzelfde bootje en probeert er zo’n gaaf mogelijke tijd van te maken. Hierdoor doe je vaak veel met elkaar. Samen koken, ’s avonds met zijn allen uit en leuke tripjes in je vrije tijd. Door de gezelligheid en het samenzijn is de heimwee al snel minder van toepassing. Zelfs als je stage tegenvalt kan dit niet opwegen tegen de gezelligheid die je thuis ervaart. Geniet van alles wat Curaçao je te bieden heef en de tijd zal dan alsnog omvliegen!

Wat als je toch heimwee tijdens stage krijgt?

Misschien heb jij gewoon snel last van heimwee of ben jij zelf nog nooit eerder er alleen op uitgegaan. Dan is het normaal dat je verlangt naar je oude vertrouwde huis, je familie en vrienden. Schaam je hier niet voor en praat erover met je huisgenoten. Ga echter je thuis niet verheerlijken en probeer toch te genieten van Curaçao. Vaak gaan de heimwee gevoelens na een paar dagen weg als je eenmaal gewend bent. Ga ook niet de hele tijd met het thuisfront bellen of skypen. Natuurlijk kan je echt wel contact houden maar beperk het tot bijvoorbeeld een wekelijks of twee-wekelijks skypegesprek en af en toe een appje. Als je maar blijft bellen wordt de heimwee alleen maar erger. Je moet juist een beetje afstand zien te vinden. Weet je dat je snel last van heimwee hebt? Neem dan ook iets vertrouwds mee, zoals een foto of een ander voorwerp.

Wat als je stage op Curaçao niet bevalt?

Misschien is je stage niet wat je had verwacht en krijg je daarom heimwee tijdens je stage. Klikt het niet tussen jou en je begeleider/collega’s of kom je eigenlijk helemaal niet aan je leerdoelen toe? Dat is vervelend, maar ga niet gelijk alleen maar in je stagehuis zitten. In sommige gevallen is datgene wat je niet bevalt goed op te lossen en in andere gevallen kan het zijn dat je je mindset een beetje moet aanpassen. Is je stage niet wat je had gehoopt, maar zijn je collega’s wel heel tof en leer je wel heel veel? Ook dat is een belangrijke ervaring en je kan je stage op Curaçao samen met je collega’s nog steeds heel leuk maken.

Als het niet klikt tussen jou en je begeleider/collega’s wordt het al wat lastiger, maar dan nog kan je er zelf een hele leuke tijd van maken. Zo kan je stage zelf wel heel gaaf zijn en dan kan je gewoon daar op focussen. Is de situatie echter heel ernstig en kan je echt niet met je begeleider omgaan, mail of bel dan je school en je stage coördinator met het probleem. Misschien kunnen zij het probleem oplossen door met de begeleider te praten of door een andere begeleider aan te wijzen.

Help, ik behaal mijn leerdoelen niet!

Datzelfde geldt ook voor je leerdoelen. Je loopt je stage om iets te leren en als je niet aan je leerdoelen toekomt moet er iets veranderd worden. Ook dan moet je je school en stage coördinator contacteren. Probeer samen met hen te regelen dat je toch aan je leerdoelen toekomt. Lukt het echt niet, dan kan je samen met je stage coördinator kijken hoe je verder gaat.

Eigenlijk is het belangrijkste in elke situatie dat je niet zomaar opgeeft. Iedereen heeft wel eens een dag waarbij het lijkt alsof de hele wereld je tegenwerkt en iedereen mist thuis wel eens. Neem altijd contact op met je stagecoördinator als je je ergens niet goed bij voelt om het probleem zo snel mogelijk op te kunnen lossen. Probeer er in de tussentijd alsnog het beste van te maken en geniet van alles wat het prachtige Curaçao je te bieden heeft.

Heb jij nog tips tegen heimwee? Laat ze hieronder achter in een berichtje!

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Heimwee tijdens je stage op Curacao”