Heimwee tijdens stage | Wat te doen tegen heimwee?

Heimwee tijdens stage | Wat te doen tegen heimwee?

heimwee tijdens je stage op Curacao

Maak jij je zorgen over heimwee, of dat jouw stage straks tegenvalt? Natuurlijk hopen we dat jouw stage super verloopt en dat je het naar je zin hebt. Toch kan het voorkomen dat je het niet naar je zin hebt of heimwee tijdens je stage krijgt. Wat moet je dan doen?

We zetten de situaties waarom jij het mogelijk niet naar je zin zou hebben op Curacao even voor je op een rijtje. Gelukkig hebben we ook oplossingen voor deze situaties, zodat je toch nog van je tijd op het eiland kan genieten.

Wat als je heimwee tijdens je stage krijgt?

stage op CuracaoMaak jij je zorgen dat je heimwee gaat krijgen tijdens je stage? Niet doen! In principe kan je ervan uitgaan dat je het hartstikke leuk gaat hebben. Je zit straks in een studentenhuis en daar zit je met veel medebewoners die ook voor langere tijd op Curacao zijn om stage te lopen. Dat zorgt voor veel gezelligheid.

Iedereen zit dan in hetzelfde bootje en probeert er zo’n gaaf mogelijke tijd van te maken. Hierdoor doe je vaak veel met elkaar. Samen koken, ’s avonds met zijn allen uit en leuke tripjes in je vrije tijd. Door de gezelligheid en het samenzijn is de heimwee al snel minder van toepassing.

Zelfs als je stage tegenvalt kan dit niet opwegen tegen de gezelligheid die je in je studentenwoning ervaart. Geniet van alles wat Curacao je te bieden heef en de tijd zal dan alsnog omvliegen!

Wat als je toch last krijgt van heimwee tijdens je stage?

Misschien heb jij gewoon snel last van heimwee of ben jij zelf nog nooit eerder er alleen op uitgegaan. Dan is het normaal dat je verlangt naar je oude vertrouwde huis, je familie en vrienden. Schaam je hier niet voor en praat erover met je huisgenoten.

Ga echter niet je thuis verheerlijken en probeer toch nog te genieten van Curacao. Vaak gaan de gevoelens van heimwee na een paar dagen weg als je eenmaal gewend bent. Blijf rustig en probeer zoveel mogelijk al het leuks van je tijd op het eiland op te zoeken.

Ga ook niet de hele tijd met het thuisfront bellen of skypen. Natuurlijk kan je echt wel contact houden maar beperk het tot bijvoorbeeld een wekelijks of tweewekelijks skypegesprek en af en toe een appje. Als je maar blijft bellen wordt de heimwee alleen maar erger. Je moet juist een beetje afstand zien te vinden.

Weet je dat je snel last van heimwee hebt? Neem dan ook iets vertrouwds mee, zoals een foto of een ander voorwerp.

Wat als je stage op Curacao niet bevalt?

Stage op CuracaoMisschien is je stage niet wat je had verwacht en krijg je daarom heimwee tijdens je stage. Klikt het niet tussen jou en je begeleider en/of collega’s? Of kom je eigenlijk helemaal niet aan je leerdoelen toe? Dat is vervelend, maar ga niet gelijk alleen maar in je stagehuis zitten.

In sommige gevallen is datgene wat je niet bevalt goed op te lossen en in andere gevallen kan het zijn dat je je mindset een beetje moet aanpassen. Is je stage niet wat je had gehoopt, maar zijn je collega’s wel heel tof en leer je wel heel veel? Ook dat is een belangrijke ervaring en je kan je stage op Curacao samen met je collega’s nog steeds heel leuk maken.

Als het niet klikt tussen jou en je begeleider en/of collega’s wordt het al wat lastiger. Toch kan je er dan nog zelf een hele leuke tijd van maken. Zo kan je stage zelf wel heel gaaf zijn en dan kan je gewoon daarop focussen.

Is de situatie echter heel ernstig en kan je echt niet met je begeleider omgaan? Mail of bel dan je school en je stagecoördinator met het probleem. Misschien kunnen zij het probleem oplossen door met de begeleider te praten of door een andere begeleider aan te wijzen.

Help, ik behaal mijn leerdoelen niet!

Datzelfde geldt ook voor je leerdoelen. Je loopt je stage om iets te leren en als je niet aan je leerdoelen toekomt moet er iets veranderd worden. Ook dan moet je je school en stage coördinator contacteren. Probeer samen met hen te regelen dat je toch aan je leerdoelen toekomt. Lukt het echt niet, dan kan je samen met je stage coördinator kijken hoe je verder gaat.

Eigenlijk is het belangrijkste in elke situatie dat je niet zomaar opgeeft. Iedereen heeft wel eens een dag waarbij het lijkt alsof de hele wereld je tegenwerkt en iedereen mist thuis wel eens. Neem altijd contact op met je stagecoördinator als je je ergens niet goed bij voelt om het probleem zo snel mogelijk op te kunnen lossen.

Probeer er in de tussentijd alsnog het beste van te maken en geniet van alles wat het prachtige Curacao je te bieden heeft. Ga er lekker op uit en geniet van het heerlijke zonnetje op het strand, leer de cultuur kennen door een bezoekje te brengen aan een museum, of trek de natuur in!

Tips voor een geweldige tijd op Curacao

We hebben heel wat tips die je kunnen helpen om van jouw tijd op Curacao te genieten. Zo hebben we een leuk artikel met de bezienswaardigheden die je echt gezien moet hebben op het eiland, of probeer ook een bezoek te brengen aan al onze favoriete restaurants!

Daarnaast is een goede voorbereiding het halve werk voor een fantastische tijd op Curacao. Scroll daarom eens door onze informatieblogs. Zo proberen wij je te helpen om jouw tijd op Curacao altijd een onvergetelijke ervaring te maken.

Wil je nog meer tips? We hebben een handige PDF vol tips die je GRATIS kan ontvangen. Stuur mij direct een berichtje en je kan de tips vandaag nog verwachten!

Ja, ik ontvang graag de GRATIS PDF met meer tips voor mijn stage op Curacao!

Heb jij nog tips tegen heimwee? Laat ze hieronder achter in een berichtje!

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Heimwee tijdens stage | Wat te doen tegen heimwee?”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!