WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Dit ga je doen bij een HRM stage op Curacao

Dit ga je doen bij een HRM stage op Curacao

HRM stage op CuracaoEr zijn heel wat stage vacatures op Curacao te vinden binnen het vakgebied Human Resources. Niet gek, want er zijn steeds meer studenten die binnen de HRM een studie doen. Ook worden bedrijven steeds internationaler, en werkt men steeds makkelijker en daardoor ook steeds vaker voor zowel korte als voor lange tijd in het buitenland. Veel studenten willen dan ook graag een HR stage in het buitenland doen om zo de verschillende organisatieculturen te leren kennen. Je kan dan ook zeer goed een HRM stage op Curacao doen, maar een keuze maken tussen alle opties kan erg lastig zijn.

Tussen de verschillende stage vacatures vind je beschrijvingen als “HR stage Curacao”, “allround stage HRM”, “stage HRM werving en selectie” en meer. De precieze taken die je bij een HRM stage op Curacao zal krijgen variëren dan ook behoorlijk en zijn onder andere afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Bij een groot bedrijf zal de HR afdelingen ook een stuk groter zijn en zullen de verschillende taken meer opgedeeld zijn dan bij een klein bedrijf waarbij de HR afdeling uit één enkele of een klein aantal medewerkers bestaat. Wij hebben een aantal van de mogelijke posities voor je op een rijtje gezet om je een beeld te geven van wat de mogelijke titel voor taken kan geven.

Allround HRM stage

Bij een standaard HRM stage op Curacao zal je voornamelijk als allround medewerker aan de slag gaan op de Human Resources afdeling. Na je afstuderen ga je namelijk vaak als eerste aan de slag bij het uitvoeren van het beleid, en pas later zal je als adviseur mee bepalen aan het beleid. Als allrounder krijg je zo een voorproefje van de verschillende vakgebieden binnen de Human Resources. Het werk als een allround medewerker is dan ook perfect om te ontdekken waar binnen het vakgebied precies jouw passie ligt.

Bij een allround HRM stage zal je dan ook taken krijgen binnen de werving en de selectie van nieuwe medewerkers, en zal je bijvoorbeeld kandidaten berichten, sollicitatiegesprekken inplannen en helpen met het maken van de perfecte match tussen kandidaat en functie. Ook kan je gevraagd worden om advies te geven over het huidige personeelsbeleid, helpen met de organisatie van het personeel en bijvoorbeeld roosters maken, ziektemeldingen en verlof verwerken en ontwikkelingsplannen voor het personeel ontwerpen.

HRM stage Curacao werving en selectie

Wanneer je een HRM stage op Curacao kiest met de beschrijving “werving en selectie” of “recruitment” zal je je voornamelijk bezig houden met alles rondom de instroom van personeel. Zo zal je kandidaten zoeken, contact hebben met de sollicitanten, en helpen met de selectie van nieuw personeel. Ook kan je gevraagd worden om functieprofielen op te stellen en de relevante competenties daarbij op een rijtje te zetten, en om vacatureteksten te schrijven en deze uit te zenden. Je zal sollicitatiegesprekken inplannen en mogelijk deze ook afnemen, waarna je ook de kandidaten moet berichten over afwijzingen of aannemingen en ze informeren over de volgende stappen. Daarnaast valt het inschrijven van de kandidaten en hun profielen verwerken in het systeem en het verwelkomen binnen de organisatie en het regelen van het inwerken binnen deze functie.

Stage HR adviseur

Als stagiair adviseur of trainee adviseur heb je een adviserende functie naar het management van de organisatie. Hierbij zal je veelal de huidige situaties en beleidsplannen analyseren en advies geven hoe deze verbeterd zouden kunnen worden. Mogelijk heeft het stagebedrijf een vraagstuk voorgelegd waar jij je op kan richten tijdens je HR stage op Curacao. Ook kan je betrokken zijn in de werving en selectie van nieuwe medewerkers en de ontwikkeling van de medewerkers, en zou je functioneringsgesprekken kunnen houden en kunnen helpen met het beoordelen van het huidige personeel. Je adviseert en ondersteunt dus zowel het management als de andere medewerkers van de organisatie, zowel binnen als buiten de HR.

Compensation and Benefits Adviseur

Als Compensation and Benefits Adviseur of medewerker arbeidsvoorwaarden hou jij je bezig met de arbeidsvoorwaarden en situaties van de werknemers. Je zal je dus bezig houden met het Compensation and Benefits beleid en kijken naar hoe de medewerkers betaald en beloond worden voor hun werk. Zo kijk je naar de aard en het verdienmodel van de organisatie, maar is het ook belangrijk om naar de wet- en regelgeving te kijken. Je zal worden betrokken in het vaststellen wat medewerkers nodig hebben en arbeidsovereenkomsten opstellen, en je kan het contact met vakbonden en de ondernemingsraad moeten onderhouden. Mogelijk kan je ook de salarisprocedures handhaven en de administratie hieromheen verwerken.

Personeelsontwikkeling

Als medewerker personeelsontwikkeling of Talent Management Adviseur hou je je voornamelijk bezig met de doorstroom van het personeel. Je zal functioneringsgesprekken houden en het personeel beoordelen. Ook kijk je naar ontwikkelingsplannen en hoe je het talent van medewerkers naar voren kan laten komen. Je zal dus ook naar trainingen en opleidingen binnen of buiten de organisatie kijken die de medewerkers kunnen volgen om hun potentieel te ontwikkelen. Ook kan je je bezig houden met het helpen en begeleiden van werknemers met problemen, en mogelijk is ook het registreren van arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim onderdeel van jouw functie.

Nu je een beeld hebt van de mogelijkheden binnen de HRM kunnen wij samen kijken naar een passende HRM stage op Curacao voor jou. Neem daarvoor contact op en dan kijken we samen naar de verschillende stage vacatures op Curacao.

Tags:, , , ,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Dit ga je doen bij een HRM stage op Curacao”