WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Dit ga je doen bij een HRM stage op Curacao

Dit ga je doen bij een HRM stage op Curacao

HRM stage op CuracaoEr zijn gelukkig veel stagevacatures op Curacao te vinden binnen het vakgebied Human Resources. Niet gek, want er zijn steeds meer studenten die binnen de HRM een studie doen. Ook doen steeds meer bedrijven zaken met het buitenland.  Veel studenten willen dan ook graag een HR stage in het buitenland doen om zo de verschillende organisatieculturen te leren kennen. Je kan dan ook zeer goed een HRM stage op Curacao doen, maar een keuze maken tussen alle opties kan erg lastig zijn. Wij kunnen je meer vertellen over de opties van een HR of HRM stage op Curacao. 

Tussen de verschillende stagevacatures vind je beschrijvingen als “HR stage Curacao”, “allround stage HRM”, “stage HRM werving en selectie” en meer. De precieze taken die je bij een HRM stage op Curacao zal krijgen variëren dan ook behoorlijk en zijn onder andere afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Bij een groot bedrijf zal de HR afdeling ook een stuk groter zijn en zullen de verschillende taken meer opgedeeld zijn. Wij hebben een aantal van de mogelijke stages voor je op een rijtje gezet!

Allround HRM stage

Bij een standaard HRM stage op Curacao zal je voornamelijk als allround medewerker aan de slag gaan op de Human Resources afdeling. Na je afstuderen ga je namelijk vaak als eerste aan de slag bij het uitvoeren van het beleid.  Pas na een paar jaar ervaring zul je het beleid mogen vormgeven. Als allrounder krijg je zo een voorproefje van de verschillende vakgebieden binnen de Human Resources. Het werk als een allround medewerker is dan ook perfect om te ontdekken waar jouw passie ligt.

Bij een allround HRM stage zal je taken krijgen voor de werving en de selectie van nieuwe medewerkers. Je zult dan kandidaten berichten, sollicitatiegesprekken inplannen en helpen met het maken van de perfecte match tussen kandidaat en functie. Ook kan je gevraagd worden om advies te geven over het huidige personeelsbeleid en het helpen met de organisatie van het personeel. Vaak mag je dan de roosters maken, ziektemeldingen en verlofverzoeken verwerken en ontwikkelingsplannen voor het personeel ontwerpen.

HRM stage Curacao werving en selectie

Wanneer je een HRM stage op Curacao kiest met de beschrijving “werving en selectie” of “recruitment” zal je je bezig houden met de instroom van personeel. Zo zal je kandidaten zoeken, contact hebben met de sollicitanten en helpen met de selectie van nieuw personeel. Ook kan je gevraagd worden om functieprofielen op te stellen en de relevante competenties daarbij op een rijtje te zetten. Je zal sollicitatiegesprekken inplannen en mogelijk deze ook afnemen. Uiteindelijk zal je de kandidaten dan moeten berichten of ze worden aangenomen of niet. Uiteraard zul voor je voor deze procedures ook administratie moeten bijhouden.

Stage als HR adviseur

Als stagiair adviseur of trainee adviseur heb je een adviserende functie naar het management van de organisatie. Hierbij zal je veelal de huidige situatie en beleidsplannen analyseren. Daarbij zal je advies geven hoe deze verbeterd zouden kunnen worden. Mogelijk heeft het stagebedrijf een vraagstuk waar jij je op kan richten tijdens je HR stage op Curacao. Ook kan je betrokken zijn in de werving en selectie van nieuwe medewerkers en de ontwikkeling van de medewerkers. Je adviseert en ondersteunt dus zowel het management als de medewerkers, zowel binnen als buiten de HR.

Compensation and Benefits Adviseur

Als Compensation and Benefits Adviseur of medewerker arbeidsvoorwaarden hou jij je bezig met de arbeidsvoorwaarden en situaties van de werknemers. Dit noemen ze ook het het Compensation and Benefits beleid. Zo kijk je naar de aard en het verdienmodel van de organisatie, maar is het ook belangrijk om naar de wet- en regelgeving te kijken. Je zal worden betrokken in het vaststellen wat medewerkers nodig hebben en arbeidsovereenkomsten opstellen. Teven kan het zo zijn dat het het contact met vakbonden en de ondernemingsraad moeten onderhouden.

Personeelsontwikkeling

Als medewerker personeelsontwikkeling of Talent Management Adviseur hou je je voornamelijk bezig met de doorstroom van het personeel. Je zal functioneringsgesprekken houden en het personeel beoordelen. Ook kijk je naar ontwikkelingsplannen en hoe je het talent van medewerkers naar voren kan laten komen. Je zal dus naar trainingen en opleidingen binnen of buiten de organisatie zoeken. Ook kan je je bezig houden met het helpen en begeleiden van werknemers met problemen en mogelijk is het registreren van arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim onderdeel van jouw functie.

Nu je een beeld hebt van de mogelijkheden binnen de HRM kunnen wij samen kijken naar een passende HRM stage op Curacao voor jou. Neem daarvoor contact op en dan kijken we samen naar de verschillende stage vacatures op Curacao.

Tags:, , , ,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Dit ga je doen bij een HRM stage op Curacao”