Een HRM stage op Curacao | Dít ga je doen op je stage

Een HRM stage op Curacao | Dít ga je doen op je stage

HRM stage op Curacao

Wil jij jouw HRM stage op Curacao gaan lopen?Er zijn gelukkig veel stagevacatures op Curacao te vinden binnen het vakgebied Human Resources. Niet gek, want er zijn steeds meer studenten die binnen de HRM een studie doen.

Veel studenten willen graag een HR stage in het buitenland doen om zo de verschillende organisatieculturen te leren kennen. Een keuze maken tussen alle opties kan echter erg lastig zijn. Wij kunnen je meer vertellen over de opties van een HR of HRM stage op Curacao. 

Dit ga je doen bij een HRM stage op Curacao

Tussen de verschillende stagevacatures op Curacao vind je beschrijvingen als “HR stage Curacao”, “allround stage HRM”, “stage HRM werving en selectie” en meer. De precieze taken die je bij een HRM stage op Curacao zal krijgen variëren dan ook behoorlijk.

De taken zijn dan ook afhankelijk van onder andere de grootte van het bedrijf. Bij een groot bedrijf zal de HR afdeling ook een stuk groter zijn en zullen de verschillende taken meer opgedeeld zijn. Bij een kleiner bedrijf zullen veel meer van de taken op dezelfde persoon vallen. Wij hebben een aantal van de mogelijke HRM stages voor je op een rijtje gezet!

Allround HRM stage

Stage op CuracaoBij een standaard HRM stage op Curacao zal je voornamelijk als allround medewerker aan de slag gaan op de Human Resources afdeling. Na je afstuderen ga je namelijk vaak als eerste aan de slag bij het uitvoeren van het beleid.  Pas na een paar jaar ervaring zul je het beleid mogen vormgeven.

Als allrounder krijg je zo een voorproefje van de verschillende vakgebieden binnen de Human Resources. Het werk als een allround medewerker is dan ook perfect om te ontdekken waar jouw passie ligt.

Bij een allround HRM stage zal je taken krijgen voor de werving en de selectie van nieuwe medewerkers. Je zult dan kandidaten berichten, sollicitatiegesprekken inplannen en helpen met het maken van de perfecte match tussen kandidaat en functie.

Ook kan je gevraagd worden om advies te geven over het huidige personeelsbeleid en het helpen met de organisatie van het personeel. Vaak mag je dan de roosters maken, ziektemeldingen en verlofverzoeken verwerken en ontwikkelingsplannen voor het personeel ontwerpen.

HRM stage Curacao werving en selectie

Vacature personeelswervingWanneer je een HRM stage op Curacao kiest met de beschrijving “werving en selectie” of “recruitment” zal je je vooral bezig houden met de instroom van personeel. Zo zal je kandidaten zoeken en contact hebben met de sollicitanten. Ook zal je helpen met de selectie van nieuw personeel.

Daarnaast kan je helpen om functieprofielen op te stellen en de relevante competenties daarbij op een rijtje te zetten. Je zal sollicitatiegesprekken inplannen en mogelijk deze ook afnemen. Uiteindelijk zal je de kandidaten dan moeten berichten of ze worden aangenomen of niet. Uiteraard zul voor je voor deze procedures ook administratie moeten bijhouden.

Stage als HR adviseur

Als stagiair adviseur of trainee adviseur heb je een adviserende functie naar het management van de organisatie. Hierbij zal je tijdens je stage veelal de huidige situatie en beleidsplannen analyseren. Daarbij zal je advies geven hoe deze verbeterd zouden kunnen worden.

Mogelijk heeft het stagebedrijf een vraagstuk waar jij je op kan richten tijdens je HR stage op Curacao. Ook kan je betrokken zijn in de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Mogelijk zal je ook helpen bij de ontwikkeling van de huidige medewerkers. Je adviseert en ondersteunt dus zowel het management als de medewerkers, zowel binnen als buiten de HR.

Compensation and Benefits Adviseur

Als Compensation and Benefits Adviseur of medewerker arbeidsvoorwaarden ben je weer wat meer gespecialiseerd bezig. Bij deze stage zal jij je bezig houden met de arbeidsvoorwaarden en situaties van de werknemers. Dit noemen ze ook het Compensation and Benefits beleid.

Tijdens je stage kijk je naar de aard en het verdienmodel van de organisatie. Ook is het belangrijk om naar de wet- en regelgeving te kijken. Je zal worden betrokken in het vaststellen wat medewerkers nodig hebben en arbeidsovereenkomsten opstellen. Tevens kan het zo zijn dat je het contact met vakbonden en de ondernemingsraad moeten onderhouden. Dit is nou eenmaal ook onderdeel van de werkzaamheden van een C&B adviseur.

Personeelsontwikkeling

Stage op CuracaoAls medewerker personeelsontwikkeling of Talent Management Adviseur hou je je voornamelijk bezig met de doorstroom van het personeel. Je zal functioneringsgesprekken houden en het personeel beoordelen. Ook kijk je naar ontwikkelingsplannen en hoe je het talent van medewerkers naar voren kan laten komen.

Je zal dus naar trainingen en opleidingen binnen of buiten de organisatie zoeken. Mogelijk kan je ook helpen om trainingen voor de medewerkers op te zetten. Je kan ook bestaande trainingen analyseren en verbeteren.

Daarnaast kan je je bezighouden met het helpen en begeleiden van werknemers met problemen. Verder is ook het registreren van arbeidsongeschiktheid en ziekteverzuim onderdeel van jouw functie.

Vind jouw perfecte HRM stage op Curacao

Lijkt een HRM stage op Curacao jou wel wat? Wanneer je nog geen stage gevonden hebt kan ik je daar bij helpen. Nadat we een gesprek hebben gehad over jouw wensen en ideeën kan ik een passende HRM stage op Curacao voor jou zoeken. Stuur me direct een berichtje en ik reageer vandaag nog!

Ja, help mij bij het vinden van de perfecte HRM stage op Curacao!

Heb jij echter al een leuke stagevacature gevonden waar je op wilt reageren? Lees dan ons artikel over hoe je reageert op een vacature.

 

Tags:, , , ,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Een HRM stage op Curacao | Dít ga je doen op je stage”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!