Is een stage op Curacao levensgevaarlijk? | 7 tips voor je veiligheid

Is een stage op Curacao levensgevaarlijk? | 7 tips voor je veiligheid

Stage Curacao

Ga jij stage lopen op Curacao en vraag jij je af of een stage op Curacao levensgevaarlijk is? Laten we maar gelijk beginnen door te zeggen dat Curacao niet levensgevaarlijk is. Wel is het zo dat je goed moet opletten op het eiland.

We leggen in dit artikel uit wat precies de situatie is op Curacao. Hierbij hebben we 7 tips om jouw veiligheid te waarborgen.

Is een stage op Curacao levensgevaarlijk?

Er wordt soms al snel gedacht dat een stage op Curacao levensgevaarlijk is. Dit is niet het geval. Wel is het zo dat ongeveer 25% van de bevolking van Curacao onder de armoedegrens leeft. In Nederland is dit getal ongeveer 10 keer zo klein.

De armoede brengt criminaliteit met zich mee, en daarom moeten vooral stagiairs goed opletten. Studenten hebben nou eenmaal vaak de nieuwste telefoons en een mooie laptop. Daar komt ook bij dat jonge studenten niet altijd even goed op letten.

Het is niet alleen dat gadgets en onoplettendheid voor problemen kan zorgen. Je dient met name ook te beschikken over een beveiligd studentenhuis in een veilige wijk, en over een veilige stageauto.

Een veilig stagehuis en het juiste vervoer

Huisvesting stage CuracaoVeruit de belangrijkste zaken die je als student op Curacao op orde moet hebben om een veilige stage te hebben zijn een veilig stagehuis en het juiste vervoer. Je moet je niet alleen veilig kunnen voelen in je kamer en in je auto, maar dat ook daadwerkelijk zijn.

De studentenwoning moet in een veilige wijk liggen en goed beveiligd zijn. Denk bijvoorbeeld aan hekwerk voor de ramen, sloten op deuren en omheining rondom het terrein. Wanneer jouw accommodatie in een onveilige wijk is gelegen, of jouw stagehuis niet of nauwelijks beveiligd is liggen er gelijk al problemen op de loer!

Daarnaast heb je echt een auto nodig tijdens je stage. Zorg dat je te allen tijde beschikt over een auto. Dit geldt zowel voor ’s ochtends wanneer je naar je stage moet als ’s avonds wanneer je uitgaat.

Lopen, fietsen of rekenen op het openbaar vervoer is onverstandig, onveilig en onzeker. We hebben hier speciale aandacht aan besteed in een ander artikel, maar kortweg komt het er op neer dat een stage auto gewoon vele malen veiliger is.

Het hebben van een auto en het huren bij een betrouwbare verhuurder is net zo belangrijk als een leuke stageplek. Om de keuze voor jou makkelijk te maken hebben wij alle betrouwbare autoverhuurders op onze website gezet. Ook hebben we een mooi aanbod met de leukste en veiligste studentenhuizen. Zowel de studentenhuizen als de studentenauto’s zijn gratis te reserveren. Er zijn dus geen boekingskosten van toepassing!

Loop niet te koop met de nieuwste gadgets

Waarschijnlijk heb jij 1 van de nieuwere telefoons, een mooie laptop, en andere waardevolle bezittingen. Loop hier absoluut niet mee te koop!

Ik ken een oud-stagiair die altijd zijn telefoon en portemonnee thuis in de kluis liet. Hij nam puur wat cash geld mee. Als er dan iets gebeurt ben je hooguit wat geld kwijt. Ikzelf nam altijd mijn telefoon mee naar feesten, stranden en dergelijke. Ik wil namelijk wel bereikbaar zijn en mooie foto’s kunnen maken van die geweldige zonsondergang. Mijn laptop liet ik thuis weggestopt in de kast, dus niet vol in het zicht! Paspoort en cash geld in de kluis. En op feesten zorgde ik ervoor dat ik altijd omringd was met mensen als ik mijn telefoon tevoorschijn haalde.

Berg je waardevolle spullen altijd goed op, haal je telefoon in het openbaar zo min mogelijk uit je zak en ga niet lopen zwaaien met flappen contant geld. Ook zou je je dure koptelefoon of witte Apple earpods tijdelijk even kunnen vervangen door simpele zwarte oordopjes. Je moet het dieven zo moeilijk mogelijk proberen te maken en laten zien dat er niks tot weinig te halen valt!

Een stage op Curacao levensgevaarlijk? 7 tips voor je veiligheid

Uitgaan stage Curacao

Stel dat je op feestje bent om 01.00 uur ’s nachts. Je hebt iets teveel gedronken en je wilt naar huis. Jouw maatjes willen nog niet naar huis en kunnen nog wel wat Amstel Brights drinken. Jij kan nu uiteraard strompelend naar jouw huurauto lopen om dronken in de auto te stappen, maar dan neem je het niet zo nauw met de oplettendheid, laat staan de veiligheid!

Dit zijn de momenten waar je bijzonder kwetsbaar bent. Je kunt niet meer zo helder nadenken en neemt het niet zo nauw met de tips die we hier beschrijven. Bestudeer de tips en houd je hieraan, zodat je een geweldige tijd kan beleven op Dushi Korsou.

  1. Zorg voor een buddy

Zorg er altijd voor dat je met z’n tweeën bent, waar dan ook! Als jij jezelf in bovenstaande situatie bevindt, moet jou buddy zorg voor jou dragen. Die moet jou naar huis brengen! Let op elkaar, houd elkaar in het oog en denk eraan, samen uit samen thuis.

  1. Ga niet naar plekken waar je niet hoort te zijn

Een simpele tip maar toch zeggen we het nog een keer. Ga niet naar plekken waar je niet hoort te zijn. Donkere steegjes inrijden, laat staan lopen, is geen slim plan. Weet wat je doet, weet in welke wijk jij je bevindt en wees op de hoogte van de veiligheid in die wijk.

  1. Drank en drugs

Curacao is een tropisch eiland in de Caribbean. Er wordt dagelijks gefeest en daarbij hoort een drankje. Draag echter wel verantwoordelijkheid! Ben jij de bob deze avond, houdt je daar dan ook aan.

Ben jij niet de bob, zorg dan dat je niet zoveel drinkt dat je niet meer naar huis kan, de volgende ochtend lam op stage verschijnt en als gevolg ontslagen wordt en jouw stage opnieuw moet doen. Deze ‘ongelukjes’ zitten in een klein hoekje, zeker als jonge vent of meid. Draag verantwoordelijkheid en pas op elkaar.

Drugs zijn op Curacao niet ongewoon. Het is toegankelijker omdat we hier in de Caribbean zitten, maar ga er a.u.b. niet naar op zoek, want je komt in de problemen. Je kunt per direct ontslagen worden van stage en als je wat gebruikt blijft het niet vaak bij 1 keer.

Daarmee begeef jij je meteen in een andere wereld, en na gebruik denk je zeer waarschijnlijk niet meer zo helder na. Dit maakt jou een gemakkelijke prooi. Eigenlijk geldt het volgende, en dat moet genoeg zeggen: Doe geen dingen die je thuis ook niet zou doen.

  1. Gebruik je spiegels

Veiligheid in de auto - stage CuracaoToen jij moest afrijden voor je rijbewijs moest jij om de 10 seconden in je spiegels kijken toch? Wellicht doe je dit allang niet meer, maar probeer dit wel te doen op Curacao! Als stagiair val je op in Curacao en gaat men ervan uit dat jij wel wat waardevols bij je hebt.

Zorg ervoor dat wanneer je onderweg bent je vaak spiegelt en kijkt wie achter je rijdt. Ook dien je snel de situatie te scannen voordat je uitstapt. Komt er een groep jonge kerels jouw kant opgelopen, blijf dan nog even zitten met jouw motor draaiende tot ze weer weg zijn.

We proberen je met deze tips uiteraard niet bang te maken. Wat we wel proberen te doen is om jou te behoeden voor criminaliteit die voorkomen had kunnen worden. Praten tegen dieven heeft geen zin. Ik hoop dat een informatieve blog wel zin heeft en jou laat inzien dat jij de criminaliteit ook deels in eigen handen hebt. Het begint bij jou en we willen jou optimaal voorbereiden voor een toptijd op Cura!

  1. Sluit je deuren

Heb jij een slot op jouw slaapkamerdeur? Gebruik hem dan ook! Voorkomen is beter dan genezen. Dit dien je ook te doen met jou auto. Sluit na het instappen direct de deuren! Simpel, maar effectief.

  1. Gebruik een stuurslot

De meeste huurauto’s worden geleverd met een stuurslot. Dit is een irritant ding wat je tussen je stuur en het dashboard moet proppen en steeds met een sleutel moet ontgrendelen. Irritant, maar zeer effectief en preventief. Een auto met stuurslot is vaak niet de moeite waard om te stelen. Dieven moeten namelijk eerst het stuurslot verwijderen om weg te kunnen rijden.

  1. Vertrouw op je onderbuikgevoel of dat van je buddy

Wellicht kom jij in een situatie terecht waarbij je iemand moet vertrouwen. Misschien heb je een leuke jongen of meid ontmoet en wil hij of zij dat je meegaat naar zijn of haar huis. Moet je dit wel doen?

We gaan je niet vertellen wat je wel of niet moet doen. Wat we je echter wel willen meegeven is dat je af moet gaan op jouw onderbuikgevoel of dat van je buddy. Vertrouw jij het zaakje niet, zorg dan dat je weggaat of dat je een andere keer afspreekt met deze ‘Curacaose dushi’.

Meer tips?

Het is dus niet zo dat een stage op Curacao levensgevaarlijk is. Je hebt dit voor een deel in eigen handen.

Tijdens mijn stage heb ik bijzonder genoten en is mij niks overkomen. Naar mijn mening was dit te danken aan een veilig stagehuis, een betrouwbare auto en verhuurder en vooral aan nuchtere oplettendheid.

De hierboven genoemde tips zijn naar onze mening de belangrijkste. Heb jij nog wat tips voor een veilige stage op Curacao? Share them below!

Wil je nog meer tips voor jouw stage op Curacao? We hebben een gratis PDF met tips die er voor kunnen zorgen dat jouw tijd op het eiland geweldig wordt. Neem direct contact op en ontvang nog meer tips!

Ja, ik ontvang graag de GRATIS PDF met tips voor mijn stage op Curacao!
Tags:, , ,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Is een stage op Curacao levensgevaarlijk? | 7 tips voor je veiligheid”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!