WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Een stage op Curaçao levensgevaarlijk?

Een stage op Curaçao levensgevaarlijk?

Stage Curacao Ga jij stage lopen op Curaçao en vraag jij je af of een stage op Curacao levensgevaarlijk is? Ik zal je direct het antwoord geven. Curacao is niet levensgevaarlijk! Wel is het zo dat je goed moet opletten op het eiland. In 2011 (laatste publicatie) leefde ongeveer 25% van de bevolking onder de armoedegrens (CBS.cw). In Nederland is dit getal ongeveer 10 keer kleiner. De armoede brengt criminaliteit met zich mee en daarom moeten vooral stagiaires goed opletten. Stagiaires hebben vaak de nieuwste telefoons, een mooie laptop, wat geld en letten niet altijd even goed op.

Grof gezegd heb jij de criminaliteit op Curacao in eigen handen. Het is echter niet alleen gadgets en onoplettendheid wat voor problemen kan zorgen. Met name dien jij te beschikken over een beveiligd stagehuis in een veilige wijk en over vervoer.

Veilig stagehuis en vervoer

Jouw stagehuis en huurauto. Veruit de belangrijkste zaken die jij op orde moet hebben voor een veilige stage. Het stagehuis moet in veilige wijk liggen en goed beveiligd zijn. Ligt jouw accommodatie in een onveilige wijk of is jouw stagehuis niet/nauwelijks beveiligd, dan liggen problemen op de loer!

Vaak wordt ook de vraag gesteld of een auto echt wel nodig is. Eigenlijk is daar geen discussie over mogelijk, het antwoord is 100% ja! Zorg dat jij ten alle tijde beschikt over vervoer. Of het nu ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s nachts is. Zorg dat je beschikt over een auto. Lopen, fietsen of rekenen op het openbaar vervoer is onverstandig, onveilig en onzeker. Het hebben van een auto en betrouwbare verhuurder is net zo belangrijk als het hebben van een leuke stageplek. Om de keuze voor jou makkelijk te maken hebben wij alle betrouwbare autoverhuurders op onze website gepresenteerd. Daarnaast hebben wij speciale aandacht voor vervoer en er veel blogs over geschreven. Check ‘m out! Heb je echt een huurauto nodig? Kan je niet beter een stageauto kopen?

Nieuwste gadgets

Zoals ik al zei heb jij zeer waarschijnlijk een van de nieuwere telefoons, een mooie laptop en andere waardevolle bezittingen. Loop hier niet mee te koop! Als er niets te halen valt, kun je ook niets af te geven. Ik ken een oud-stagiaire die altijd zijn telefoon en portemonnee thuis in de kluis liet. Hij nam puur wat cash geld mee. Als er dan iets gebeurt ben je hooguit wat geld kwijt. Ikzelf nam altijd mijn telefoon mee naar feesten, stranden en dergelijke. Ik wil namelijk wel bereikbaar zijn en mooie foto’s kunnen maken van die geweldige zonsondergang. Mijn laptop liet ik thuis weggestopt in de kast, dus niet vol in het zicht! Paspoort en cash geld in de kluis. En op feesten zorgde ik ervoor dat ik altijd omringd was met mensen als ik mijn telefoon tevoorschijn haalde. Je moet het dieven zo moeilijk mogelijk proberen te maken en laten zien dat er niks tot weinig te halen valt!

Een stage op Curacao levensgevaarlijk? Opletten!

Stel dat je op feestje bent om 01.00 uur ‘s nachts. Je hebt iets teveel gedronken en je wilt naar huis. Jou maatjes willen nog niet naar huis en kunnen nog wel wat Amstel Brights drinken. Jij kan nu uiteraard strompelend naar jou huurauto lopen om dronken in de auto te stappen, maar dan neem je het niet zo nauw met de oplettendheid, laat staan de veiligheid! Dit zijn de momenten waar je bijzonder kwetsbaar bent. Je kunt niet meer zo helder nadenken en neemt het niet zo nauw met de tips die ik hier beschrijf. Bestudeer onderstaande tips en houd je hieraan, voor een geweldige tijd op ‘Dushi Korsou

#1 Zorg voor een buddy

Zorg er altijd voor dat je met z’n tweeën bent, waar dan ook! Als jij jezelf in bovenstaande situatie bevindt, moet jou buddy zorg voor jou dragen. Die moet jou naar huis brengen! Let op elkaar, houd elkaar in het oog en denk eraan, samen uit samen thuis.

#2 Ga niet naar plekken waar je niet hoort te zijn

Een simpele tip maar toch. Ga niet naar plekken waar je niet hoort te zijn. Donkere steegjes inrijden, laat staan lopen is geen slim plan. Weet wat je doet, weet in welke wijk jij je bevindt en wees op de hoogte van de veiligheid in die wijk.

#3 Drank en drugs

Curacao is een tropisch eiland in de Caribbean. Er wordt dagelijks gefeest en daarbij hoort een drankje. Draag echter wel verantwoordelijkheid! Ben jij de bob deze avond, houdt je daar dan ook aan. Ben jij niet de bob, zorg dan dat je niet zoveel drinkt, dat je niet meer naar huis kan, de volgende ochtend lam op stage verschijnt en als gevolg ontslagen wordt en jouw stage opnieuw moet doen. Deze ‘ongelukjes’ zitten in een klein hoekje, zeker als jonge vent/meid. Draag verantwoordelijkheid en pas op elkaar (zie #1).

Drugs is op Curacao niet ongewoon. Het is toegankelijker omdat we hier in de Caribbean zitten, maar ga er a.u.b. niet naar op zoek, want je komt in de problemen. Je kunt per direct ontslagen worden van stage en als je wat gebruikt blijft het niet vaak bij één keer. Daarmee begeef jij je meteen in een andere wereld en na gebruik denk je zeer waarschijnlijk niet meer zo helder, dit maakt jou een gemakkelijke prooi. Eigenlijk geldt het volgende en dat moet genoeg zeggen: Doe geen dingen die je thuis ook niet doet.

#4 Gebruik je spiegels

Toen jij moest afrijden voor je rijbewijs moest jij om de 10 seconden spiegelen toch? Wellicht doe je dit allang niet meer, maar probeer dit wel te doen op Curacao! Als blanke stagiaire val je op in Curacao en gaat men ervan uit dat jij wel wat waardevols bij je hebt. Zorg ervoor dat wanneer je onderweg bent spiegelt, en kijkt wie achter je rijdt. Ook dien je snel de situatie te scannen voordat je uitstapt. Komt er een groep jonge kerels jou kant opgelopen, blijf nog even zitten met jou motor draaiende, tot ze weg zijn.

Ik probeer je met deze tips uiteraard niet bang te maken. Wat ik wel probeer te doen is om de criminaliteit naar stagiaires toe op Curacao te verminderen. Praten tegen dieven heeft geen zin, maar ik hoop dat een informatieve blog wel zin heeft, en jou laat inzien dat jij de criminaliteit grotendeels in eigen handen hebt. Het begint bij jou en ik wil jou optimaal voorbereiden voor een top tijd op Cura! Dus dat je wellicht eens hoort dat een stage op Curacao levensgevaarlijk is klopt niet, je hebt het grotendeels zelf in de hand!

#5 Sluit je deuren

Heb jij een slot op jouw slaapkamerdeur? Gebruik hem dan ook! Voorkomen is beter dan genezen. Dit dien je ook te doen met jou auto. Stap je in, sluit direct de deuren! Simpel maar effectief.

#6 Gebruik een stuurslot

De meeste huurauto’s worden geleverd met een stuurslot. Een irritant ding wat je tussen moet proppen en steeds met een sleutel moet ontgrendelen. Irritant maar zeer effectief en preventief. Een auto met stuurslot is vaak niet de moeite waard om te stelen. Dieven moeten namelijk ook het stuurslot verwijderen!

#7 Vertrouw op je onderbuikgevoel of dat van je buddy

Wellicht kom jij in een situatie terecht waarbij je iemand moet vertrouwen. Misschien heb je een leuke jongen of meid ontmoet en wil hij/zij dat je meegaat naar zijn/haar huis. Moet je dit wel doen? Ik ga je niet vertellen dat je wel of niet moet gaan. Wat ik je echter wel wil meegeven is dat je af moet gaan op jou onderbuikgevoel of dat van je buddy. Vertrouw jij het zaakje niet, zorg dan dat je pleite gaat en/of dat je een andere keer afspreekt met deze ‘Curacaose dushi’.

De hierboven genoemde tips zijn naar mijn mening de belangrijkste. Heb jij nog wat tips voor een stage op Curacao, share them below! Het is dus niet zo dat een stage op Curacao levensgevaarlijk is. Je hebt dit voornamelijk in eigen handen. Tijdens mijn stage heb ik bijzonder genoten en is mij niks overkomen. Naar mijn mening was dit te danken aan een veilig stagehuis, een betrouwbare auto en –verhuurder en vooral aan oplettendheid.

Tags:, , ,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Een stage op Curaçao levensgevaarlijk?”