WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Kan ik een mbo stage op Curacao lopen?

Kan ik een mbo stage op Curacao lopen?

stage op CuracaoSteeds meer studenten kiezen er tijdens hun studie voor om een tijdje in het buitenland te verblijven, zowel voor vakantiewerk als voor studies en stage. Ook vanuit de opleidingen wordt er veelal aangemoedigd om je ervaring op te doen in het buitenland. Als jij een mbo-student bent dan ben je sowieso verplicht om tijdens je opleiding een stage te lopen, dus waarom zou je deze niet in het buitenland doen? Door jouw mbo stage op Curacao te lopen werk je niet alleen naar je diploma toe maar kan je tussendoor ook gelijk levenservaring in het buitenland op doen en genieten van het prachtige eiland.

Een mbo stage op Curacao

De stage is bij het middelbaar beroepsonderwijs een belangrijk onderdeel om je diploma te kunnen halen, ongeacht of je een beroepsbegeleidende leerweg of een beroepsopleidende leerweg volgt. Door middel van je stage kan je praktijkervaring opdoen in het vakgebied van je studie. Alle theorie die je tijdens je opleiding hebt geleerd kan je dan in de praktijk brengen, en daar bouw je samen met jouw begeleider vervolgens op verder.

In sommige opleidingen kan je verplicht zijn om je stage in het buitenland te doen, maar ook wanneer dit niet het geval is kan je er voor kiezen om jouw stage in het buitenland te lopen. Zelfs wanneer de buitenlandervaring niet nodig is voor je studie kan jij wel gelijk zien hoe jouw vakgebied in het buitenland wordt toegepast. In sommige gevallen zal het niet veel verschillen met het vakgebied in Nederland. Wanneer je bijvoorbeeld een toeristische opleiding volgt en je stage gaat lopen in een hotel zal je als receptiemedewerker op Curacao niet echt andere taken krijgen dan een stagiair receptiemedewerker in Nederland. In andere gevallen kan het echter meer verschillen. Wanneer je een studie bestuursrecht doet kom je op Curacao andere wetten en regelgevingen tegen dan in Nederland. Ook kan de manier van werken anders zijn dan dat je gewend bent, en zo leer je om buiten je eigen manier te werken en op andere manieren over het werk na te denken. Je kan zo een andere cultuur leren kennen, maar daarnaast kan je tijdens een mbo stage op Curacao ook gelijk genieten van alles wat het eiland te bieden heeft. Nog niet overtuigd? We hebben hier nog zeven redenen om je stage op Curacao te doen.

Hoe kan ik mijn mbo stage op Curacao lopen?

Bij je mbo stage moet je bij een erkend leerbedrijf terecht komen, anders telt de stage niet mee voor je diploma. Erkende leerbedrijven voldoen aan de kwaliteitscriteria die de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, of kortweg SBB, heeft opgesteld om er voor te zorgen dat studenten ook daadwerkelijk iets aan hun stage hebben. De eisen van de SBB zijn onder andere dat de werkzaamheden die de stagiair bij het leerbedrijf uit gaat voeren bij de opleiding passen, dat de student hierbij door een bekwame praktijkopleider begeleid wordt en dat de werkplek ook aan de veiligheidseisen voldoet. Dankzij deze criteria weet jij als stagiair dat je op een waardevolle plek terecht komt voor je stage en is je school ervan verzekerd dat jouw stage ook daadwerkelijk meehelpt aan de opleiding.

Op Curacao zijn er veel verschillende opties voor stages te vinden. Een passende mbo stage op Curacao vinden is dan ook zeer goed mogelijk. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een toerisme of horeca stage? Er zijn op Curacao heel wat verschillende hotels, resorts en andere toeristische plekken waar jij terecht zou kunnen. Doe jij een marketing studie? Ook dan zijn er genoeg opties, bijvoorbeeld voor een communicatie stage of een online media marketing stage. Of misschien doe jij wel een pedagogische opleiding of ben jij juist bezig met administratie en financiën. Lijkt het je wat om je mbo stage op Curacao te doen? Neem dan contact op en dan kunnen wij samen kijken naar een goede stage bij een erkend leerbedrijf om jou op weg te helpen naar je diploma.

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Kan ik een mbo stage op Curacao lopen?”