Een mbo stage op Curacao lopen? | Dít is waarom je het moet doen!

Een mbo stage op Curacao lopen? | Dít is waarom je het moet doen!

stage op Curacao

Ga jij binnenkort een MBO stage doen? Steeds meer studenten kiezen ervoor om een tijdje in het buitenland te verblijven. Vanuit de opleidingen wordt er dan ook vaak aangemoedigd om ervaring op te doen in het buitenland. Je kan naar Engeland, Duitsland of Spanje, maar je kan ook je MBO stage op Curacao doen!

Als jij een MBO student bent, dan heb je altijd een praktijk gedeelte waarin je mag stage lopen. Deze stage kan je dan ook in het buitenland doen. Wij geven je een aantal redenen om voor je stage naar Curacao te gaan. 

Waarom een MBO stage op Curacao?

Stage op CuracaoDe stage is bij het middelbaar beroepsonderwijs een belangrijk onderdeel om je diploma te kunnen halen. Dit is ongeacht of je een beroepsbegeleidende leerweg of een beroepsopleidende leerweg volgt. Door middel van je stage kan je praktijkervaring opdoen in het vakgebied van je studie. Alle theorie die je tijdens je opleiding hebt geleerd kan je dan in de praktijk brengen.

Bij sommige opleidingen is het verplicht om je stage in het buitenland te doen. Zelfs wanneer de buitenlandervaring niet nodig is voor je studie kan jij wel gelijk zien hoe jouw vakgebied in het buitenland wordt toegepast. Wanneer je een studie bestuursrecht doet kom je op Curacao andere wetten en regelgevingen tegen dan in Nederland. Ook kan de manier van werken anders zijn dan dat je gewend bent. Hierdoor leer je om op een andere manier te werken.

In sommige gevallen zal het in praktijk niet veel verschillen met Nederland. Wanneer je bijvoorbeeld stage gaat lopen in een hotel zal je als receptiemedewerker op Curacao geen andere taken krijgen dan een stagiair receptiemedewerker in Nederland. Toch biedt een dergelijke stage op Curacao je wel een hele andere ervaring aan dan wanneer je een stage in Nederland doet.

Wanneer je jouw stage op Curacao loopt leer je gelijk een andere cultuur kennen. Daarnaast bevindt jij je ook nog op ander gebied en kan je gelijk genieten van alles wat het eiland te bieden heeft. Je MBO stage op Curacao lopen is dus altijd een bijzondere ervaring! We hebben nog zeven redenen om je stage op Curacao te doen.

Waar kan ik mijn stage doen?

vlag CuracaoVoor een MBO stage moet je bij een erkend leerbedrijf terecht komen. Wanneer dit niet zo is telt de stage niet mee voor je diploma. Erkende leerbedrijven voldoen aan de kwaliteitscriteria die de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven heeft opgesteld, om er voor te zorgen dat studenten ook daadwerkelijk iets aan hun stage hebben.

De eisen van de SBB zijn onder andere dat de werkzaamheden die de stagiair bij het leerbedrijf uit gaat voeren bij de opleiding passen. Belangrijk is ook dat de student hierbij door een bekwame praktijkopleider begeleid wordt en dat de werkplek ook aan de veiligheidseisen voldoet. Dankzij deze criteria weet jij als stagiair dat je op een waardevolle plek terecht komt en is je school ervan verzekerd dat jouw stage past bij de opleiding.

Een passende stage op Curacao vinden

Op Curacao zijn er veel verschillende opties om een stage te vinden. Een passende MBO stage op Curacao vinden is dan ook haalbaar. Voor iedere soort opleiding is wel een leuke en geschikte stage te vinden.

Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een toerisme of horeca stage? Er zijn op Curacao heel wat verschillende hotels, resorts en andere toeristische plekken waar jij terecht zou kunnen. Doe jij een marketing studie? Ook dan zijn er genoeg opties, bijvoorbeeld voor een communicatie stage of een online media marketing stage.

Wil jij ook een MBO stage op Curacao te doen? Ik kan je helpen met het vinden van een leuke stage die bij jouw opleiding past! Neem direct contact op en je kan vandaag nog een reactie verwachten! Daarna kunnen wij aan de hand van jouw wensen en ideeën samen kijken naar een goede stage bij een erkend leerbedrijf!

Ja, help mij bij het vinden van een leuke MBO stage op Curacao!

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Een mbo stage op Curacao lopen? | Dít is waarom je het moet doen!”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!