WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Kan ik een mbo stage op Curacao lopen?

Kan ik een mbo stage op Curacao lopen?

stage op CuracaoSteeds meer studenten kiezen ervoor om een tijdje in het buitenland te verblijven. Ze gaan dan naar het buitenland voor vakantiewerk, stage of studie. Vanuit de opleidingen wordt er vaak aangemoedigd om ervaring op te doen in het buitenland. Als jij een mbo student bent, dan heb je altijd een praktijk gedeelte waarin je mag stage lopen. Deze stage kun je dan ook in het buitenland doen. Door jouw mbo stage op Curacao te doen, ervaar je wat het is om je kennis in praktijk toe te passen. Tussendoor doe je ook direct levenservaring op in het buitenland en kun je genieten van het mooie Curacao. 

Een mbo stage op Curacao

De stage is bij het middelbaar beroepsonderwijs een belangrijk onderdeel om je diploma te kunnen halen, ongeacht of je een beroepsbegeleidende leerweg of een beroepsopleidende leerweg volgt. Door middel van je stage kan je praktijkervaring opdoen in het vakgebied van je studie. Alle theorie die je tijdens je opleiding hebt geleerd kan je dan in de praktijk brengen.

Bij sommige opleidingen is het zelfs verplicht om je stage in het buitenland te doen. Zelfs wanneer de buitenlandervaring niet nodig is voor je studie kan jij wel gelijk zien hoe jouw vakgebied in het buitenland wordt toegepast. In sommige gevallen zal het in praktijk niet veel verschillen met Nederland. Wanneer je bijvoorbeeld stage gaat lopen in een hotel zal je als receptiemedewerker op Curacao geen andere taken krijgen dan een stagiair receptiemedewerker in Nederland. In andere gevallen kan het wel verschillen. Wanneer je een studie bestuursrecht doet kom je op Curacao andere wetten en regelgevingen tegen dan in Nederland. Ook kan de manier van werken anders zijn dan dat je gewend bent. Hierdoor leer je om op een andere manier te werken. Daarnaast leer je ook een andere cultuur kennen wat super leuk is. Tijdens een mbo stage op Curacao kun je gelijk genieten van alles wat het eiland te bieden heeft. Nog niet overtuigd? We hebben hier nog zeven redenen om je stage op Curacao te doen.

Hoe kan ik mijn mbo stage op Curacao lopen?

Voor een mbo stage moet je bij een erkend leerbedrijf terecht komen, anders telt de stage niet mee voor je diploma. Erkende leerbedrijven voldoen aan de kwaliteitscriteria die de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft opgesteld, om er voor te zorgen dat studenten ook daadwerkelijk iets aan hun stage hebben. De eisen van de SBB zijn onder andere dat de werkzaamheden die de stagiair bij het leerbedrijf uit gaat voeren bij de opleiding passen. Belangrijk is ook dat de student hierbij door een bekwame praktijkopleider begeleid wordt en dat de werkplek ook aan de veiligheidseisen voldoet. Dankzij deze criteria weet jij als stagiair dat je op een waardevolle plek terecht komt en is je school ervan verzekerd dat jouw stage past bij de opleiding.

Op Curacao zijn er veel verschillende opties om een stage te vinden. Een passende mbo stage op Curacao vinden is dan ook haalbaar. Voor iedere soort opleiding is wel een leuke en geschikte stage te vinden. Ben jij bijvoorbeeld op zoek naar een toerisme of horeca stage? Er zijn op Curacao heel wat verschillende hotels, resorts en andere toeristische plekken waar jij terecht zou kunnen. Doe jij een marketing studie? Ook dan zijn er genoeg opties, bijvoorbeeld voor een communicatie stage of een online media marketing stage. Wil jij ook een mbo stage op Curacao te doen? Neem dan contact op en dan kunnen wij samen kijken naar een goede stage bij een erkend leerbedrijf!

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Kan ik een mbo stage op Curacao lopen?”