WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

Koffer pakken stage Curacao

Koffer pakken stage Curacao

Stage CuracaoJe stage is geregeld en je gaat bijna weg dus is het tijd om je koffer te pakken! In dit artikel ‘Koffer Pakken Stage Curacao’ beschrijven wij wat je mee mag nemen in je koffer en wat je sowieso niet moet vergeten om mee te nemen.

Als je je koffer gaat pakken zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Sommige dingen mag je bijvoorbeeld niet vergeten en sommige dingen mogen niet in de handbagage. In dit artikel ‘Koffer Pakken Stage Curacao’ beschrijven we wat er in je handbagage mee moet en wat er mee mag in je koffer. Als laatste hebben we ook nog een paklijst zodat je de belangrijkste dingen niet vergeet mee te nemen naar Curacao.

Wat moet je meenemen in je handbagage?

Het allerbelangrijkst om mee te nemen in je handbagage zijn je documenten. De meeste hiervan moet je gelijk kunnen laten zien als dat gevraagd wordt, dus je wilt niet dat deze verstopt zitten in je koffer! Hier is een lijstje met welke documenten je mee moet nemen.

 • Natuurlijk moet je je paspoort bij je houden, maar het is ook handig om een kopie mee te nemen voor als je de originele kwijtraakt. Zorg ervoor dat je paspoort geldig is tot aan de datum dat je terugreist naar huis, anders wordt het ongeldig verklaart!
 • Daarnaast is je ticket natuurlijk super belangrijk, want zonder kom je het vliegtuig niet eens in. Dit moet een retourticket zijn, want anders kom je het land niet in en wordt ook je stagevergunning afgekeurd.
 • Om stage te kunnen lopen op Curacao heb je een stagevergunning, ofwel Verklaring van Rechtswege, nodig. Deze moet je van te voren aanvragen via dit formulier. Het formulier moet je meenemen naar Curacao, samen met het bewijs van de aanvraag. Hierbij moet je ook het betalingsbewijs van de leges en retributies meenemen, (een kopie van) je paspoort, een Verklaring Omtrent Gedrag, je stageovereenkomst en een kopie van een geldige ziektekosten verzekering.
 • Je hebt een Verklaring Omtrent Gedrag nodig voor je stagevergunning. Daarnaast kan de douane er naar vragen, zorg dat je hem meeneemt! Het aanvraagformulier voor de VOG kan je hier downloaden. De VOG krijg je daarna thuisgestuurd en dit document moet je dan meenemen in je handbagage als je naar Curacao gaat.
 • Het belangrijk om je stageovereenkomst en stagecontract te allen tijde bij je te houden.
 • Daarnaast moet je ook je huurcontract van je verblijfplaats niet vergeten, zodat je bewijs van huisvesting hebt.
 • Vergeet ook je verzekeringspapieren niet in je handbagage te stoppen. Je hebt onder andere je ziektekosten verzekering nodig voor je stagevergunning. Het kan ook handig zijn om een kopie van je reisverzekering mee te nemen. Het polisblad uitprinten is voldoende.
 • Als je medicijnen meeneemt moet je daar een doktersrecept van kunnen laten zien, dus neem ook die mee in je handbagage.
 • Als laatste moet je een ED-kaart, ofwel Embarkation en Disembarkation kaart, meenemen. Deze wordt uitgedeeld in het vliegtuig, maar je kan het ook van te voren hier invullen. Doe dit minstens 24 uur voor vertrek, zodat je zeker bent dat jouw gegevens verwerkt zijn bij aankomst. Lees hier meer over de ED-kaart.

Het is handig om naast je belangrijke documenten ook al je dure spullen, zoals je laptop en opladers in je handbagage te doen. Een extra setje kleding, zoals ondergoed en een extra shirt kan ook prettig zijn. Dit is voor het geval dat er iets mis gaat met je ruimbagage en je die niet gelijk bij aankomst op Curacao mee kunt krijgen. Als je koffer bijvoorbeeld kwijt is geraakt, hoef je zo niet direct op zoek naar nieuwe kleren.

Verder zijn er een paar dingen waar je op moet letten bij het pakken van je handbagage. Als je vloeistoffen in je handbagage mee wilt nemen, mag dit alleen in kleine hoeveelheden van 100 ml per stuk. Dit mag bij elkaar maximaal 1 liter zijn en moet ook bij elkaar in één apart, doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Gevaarlijke artikelen zoals wapens, artikelen die als wapens gebruikt kunnen worden zoals scheermesjes en nagelknippers (want deze zijn scherp), explosieve, vlambare en chemische stoffen mogen niet in je handbagage. Daarnaast moet je elektronische sigaretten of extra lithiumbatterijen voor bijvoorbeeld je laptop juist in je handbagage stoppen, want deze mogen dan weer niet in je ruimbagage.

Wat mag mee in je ruimbagage?

Als de belangrijke documenten klaarliggen in je handbagage, is het tijd om naar je ruimbagage ofwel cabin bag te kijken. Let er ten eerste goed op hoe groot en zwaar je koffer maximaal mag zijn. Dit kan per vliegtuigmaatschappij verschillen. Vanuit Nederland vliegen voornamelijk TUI en KLM direct naar Curacao, maar ook AirFrance vliegt wel eens direct vanaf Amsterdam naar Curacao. Vlieg je met KLM of AirFrance? Dan mag het volgende mee:

1 x Handbagage + accessoire: 1 tas of koffertje van maximaal 55x35x23 cm en 1 accessoire, zoals een handtas, aktetas, of laptop, van maximaal 40x30x15 cm. Bij elkaar mag het maximaal 12 kg wegen.
1 x ruimbagage: 1 koffer van maximaal 158cm (L+B+H) en maximaal 23 kg.
Als je een extra koffer of een zwaardere koffer mee wilt nemen mag het maximaal 32 kg wegen, maar dit kost wel €100 of €200 extra.

Bij TUI mag je het volgende meenemen:

Handbagage: In totaal maximaal een afmeting van 55x40x25 en maximaal 10 kg. Als je een kleiner tasje mee neemt naast je handbagage, moet je deze in je handbagage kunnen doen als dat nodig zou zijn.
Ruimbagage is bij TUI niet inbegrepen, en kost vanaf €10 extra. Je mag maximaal een koffer van 158 cm (L+B+H) en 32 kg meenemen.

Je jas/trui, een paraplu en de duty-free artikelen die je op het vliegveld hebt gekocht worden gewoon geaccepteerd en vallen niet onder bagage. Die kan je dus altijd meenemen in het vliegtuig.

In je ruimbagage mogen geen explosieve, ontvlambare en chemische stoffen zitten. Ook vuurwapens en de munitie mogen niet mee. Je hoeft je hier dus geen zorgen te maken om je scheermesjes en nagelschaartjes.

Paklijst Stage Curacao

Als laatste hebben we nog een basis paklijst voor je. Hier staat natuurlijk niet alles op wat je mee kan nemen, maar we hebben in ieder geval de belangrijkste dingen voor je opgeschreven.

Handbagage:

 • Paspoort (+ kopie)
 • Vliegticket(s) (retour)
 • Aanvraag stagevergunning
 • Verklaring omtrent gedrag
 • Stageovereenkomst/contract
 • Huurcontract
 • Verzekeringspapieren (ziektekostenverzekering/reisverzekering/etc)
 • Doktersrecept voor medicijnen, indien van toepassing
 • ED-kaart (optioneel)
 • Laptop en andere aparatuur, inclusief de opladers
 • Portomonnee
 • Één setje kleding

Ruimbagage:

 • Kleding – in verband met het tropische klimaat op Curacao mag dit best zomers zijn, maar houdt ook rekening met wat je op je stage moet dragen!
 • Zwemkleding uiteraard
 • Handdoeken, indien niet bij verblijfplaats inbegrepen
 • Beddengoed, indien niet bij verblijfplaasts inbegrepen
 • Toiletartikelen, zoals tandenborstel, tandpasta, shampoo etc.

Tips voor het pakken

Een goede leidraad voor het pakken van je handbagage is: kan ik dit makkelijk vervangen als het kwijtraakt? Zo ja, dan kan het in je ruimbagage. Zo niet, stop het in je handbagage zodat je het niet uit je oog verliest.
Rol je kleding en andere textiel producten op, of koop eventueel vacuumverpakkingen en stop het daar in. Zo gebruik je alle ruimte die je tot je beschikking hebt.
Vul je schoenen, als je een extra paar meeneemt, met kleine voorwerpen of kleinere kledingstukken, zoals sokken en ondergoed.

In dit artikel, ‘Koffer Pakken Stage Curacao’ hebben wij beschreven waar je op moet letten tijdens het pakken, maar we hebben ook wat algemene tips  en do’s en don’ts waar je rekening mee moet houden. Heb jij zelf nog tips voor het pakken van je koffer die niet in dit artikel ‘Koffer Pakken Stage Curacao’ staan? Laat het ons en toekomstige stagiairs weten in een reactie.

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Koffer pakken stage Curacao”