WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

10 do’s en don’ts voor je stage op Curaçao

10 do’s en don’ts voor je stage op Curaçao

stage CuraçaoJe wilt natuurlijk dat jouw stage op Curaçao onvergetelijk wordt, maar dit is niet altijd even vanzelfsprekend. Zo kan er altijd het een en ander fout gaan tijdens je stage, maar gelukkig zijn er genoeg maatregelen die je kan nemen om zorgeloos van je tijd op Curaçao te kunnen genieten. Om je te helpen hebben we 10 tips in de vorm van do’s en don’ts voor je op een rijtje gezet om van jouw stage op Curaçao de best mogelijke ervaring te maken.

1. Do: Zorg dat alles geregeld is voor vertrek

De eerste van de 10 do’s en don’ts stage Curaçao is misschien een inkoppertje, maar daardoor zeker niet minder belangrijk: voor je naar Curaçao vertrekt dien je het een en ander geregeld te hebben, dus zorg dan ook dat alle benodigde documenten in huis zijn voor je aan je stage op Curaçao begint. Zorg dat je de benodigde stagevergunning in bezit hebt, en dat je paspoort geldig is tot aan je terugreis naar Nederland. Ook wil je jouw vliegtickets naar en van Curaçao ruim van te voren binnen hebben.  Voordat je vertrekt zou dus eigenlijk alles al vast moeten staan. Print de papieren uit en neem deze mee. Meer belangrijke zaken die je geregeld wilt hebben kan je vinden in ​deze blog.

2. Don’t: Verwacht niet dat je zaken last-minute of op Curaçao zelf geregeld kunnen worden

Je wilt niet op Curaçao aankomen en nergens heen kunnen. Regel dus ruim op tijd een verblijfplaats. Ook wil je al een huurauto hebben geregeld. Aangezien je niet elke verhuurder kan vertrouwen hebben wij je hier vast een handje geholpen en op de website vast het aanbod aan stageverblijven en huurauto’s voor jou gepresenteerd. Daarnaast wil je van te voren ook al wat geld gewisseld hebben naar de lokale valuta. Je wilt niet na aankomst als eerste geld moeten pinnen!

3. Do: Zorg voor je eigen veiligheid

Je wilt natuurlijk dat je stageperiode een fantastische ervaring wordt, en daarbij hoor je je veilig te kunnen voelen. Een kamer in een veilige omgeving is dus heel belangrijk, maar je wilt ook een auto huren. Andere manieren van vervoer zijn namelijk niet altijd even betrouwbaar. Je wilt dan ook niet na 18:00 nog over straat lopen, en zeker niet alleen! Ga dus altijd met z’n tweeën of in een grotere groep uit. Zorg ook dat je niet te koop loopt met de nieuwste technologie om diefstal te voorkomen. Berg alles veilig op, en als je toch met bijvoorbeeld een iPhone over straat gaat, zorg dan dat je zwarte oordopjes hebt in plaats van de standaard witte. Iemand hoeft alleen maar de witte oordopjes te zien om te weten dat je met dure producten rondloopt. Wees alert, sluit je deuren, en zoek de veiligheid bij vrienden en collega’s als je iets niet vertrouwt.

4. Don’t: Laat je leven niet aan het lot over

Veiligheid is dus van belang voor een onvergetelijke ervaring, maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er iets gestolen wordt of dat je je niet goed of niet veilig voelt. Zorg dan ook dat je tijdens je stage op Curaçao altijd de lokale hulpdiensten kan bereiken. Belangrijke telefoonnummers om altijd bij de hand te hebben zijn 911 voor politie en brandweer, 912 voor een ambulance, en 913 voor de kustwacht. Het toeristisch noodnummer is 917. Ook de nummers van je stagebegeleiding en collega’s kunnen van pas komen, net zoals het nummer van je verzekering. Schrijf daarnaast ook de contactgegevens van je bank op, zodat je jouw bankpassen gelijk kan blokkeren na diefstal.

Dit zijn nog lang niet alle voorbereidingen die je kan trekken voor je eigen veiligheid, dus lees ook alvast onze blog over de veiligheid op Curaçao.

5. Do: Maak kopieën

Je wilt belangrijke papieren natuurlijk niet kwijt raken, maar ook dit kan soms gebeuren tijdens je stage op Curaçao. Zorg er daarom voor dat je ook kopieen hebt van de belangrijkste documenten, zowel op papier als digitaal. Zo is het niet heel erg als je een document kwijt raakt. Kopieer onder andere je paspoort, rijbewijs, verzekeringspas en andere belangrijke bewijzen die je bij je hebt, zodat je deze ook na het verlies van het originele document nog kan laten zien.

6. Don’t: Ga je geen zorgen maken over geld

Of eigenlijk, ga je wel zorgen maken over geld, maar doe dit voordat je op het vliegtuig naar Curaçao stapt. Een van de laatste dingen die je wilt laten gebeuren is dat je zonder geld komt te zitten. Regel daarom voor je stage op Curaçao al je geldzaken en zorg ervoor dat je genoeg geld hebt. Ook wil je voor de zekerheid iets hebben om op terug te kunnen vallen. Dit kan een spaarpotje zijn waar je alleen in noodgevallen aan mag komen, maar misschien kan je wel iets met je ouders of andere familieleden regelen. Vergeet ook niet om een stagevergoeding aan te vragen en je studentenreisproduct om te zetten naar een ov-vergoeding . Lees ook even dit artikel waarin we de te verwachten kosten hebben beschreven, en kijk hier voor wat bespaartips. Zo heb je in ieder geval vast een idee wat je te wachten staat.

7. Do: Weet wat je te wachten staat

Voordat je vertrekt wil je jezelf ook inlezen in de cultuur van Curaçao, zodat je ook al vast een idee hebt over het eiland zelf. Ook wil je weten wat voor klimaat je kan verwachten, en wanneer de feestdagen zijn en wat er dan precies gevierd wordt. Daarnaast is de geschiedenis ook iets waar je iets vanaf wilt weten. Bovendien wordt het op prijs gesteld als je je een beetje verdiept in Papiaments, de officiele taal in Curaçao die naast Nederlands en Engels gesproken wordt. Neem lekker de tijd om onze informatie pagina door te bladeren en weet wat je te wachten staat op het eiland!

8. Don’t: Wees niet teruggetrokken

Wordt geen kluizenaar tijdens je verblijf, maar probeer nieuwe contacten te maken, binnen en buiten je stage. Een stage op Curaçao is naast een werkervaring ook een levenservaring, dus gebruik de gelegenheid om te netwerken! Ga in gesprek met andere mensen. Weet je niet wat je moet zeggen? Stel vragen over het land, de cultuur, hun ervaringen. Dit is altijd fijne gespreksstof, en zo leer je misschien nog wat nieuws ook!

9. Do: Geniet van Curaçao

Je zou zeggen dat deze tip van zichzelf sprekend is, maar omdat het toch een belangrijke tip is als je het beste uit je stagetijd wilt halen hebben we hem toch toegevoegd aan dit lijstje. Buiten je stage om wil je natuurlijk ook wat van het land zelf zien. Regel dus leuke uitstapjes in je vrije tijd! Er is genoeg te doen en te zien Curaçao, dus er zit voor iedereen wel iets bij. Ga er op uit in Christoffel National Park, of ga het water in voor de prachtige onderwaterwereld die er te vinden is. Ben je liever wat meer sportief bezig? Ook dat is volop te doen, beide op het land en in het water. Zo kan je de Christoffelberg beklimmen, of zelfs gaan duiken. Toch maar wat rustigers of cultureels? Aan musea is ook geen gebrek, en natuurlijk moet je ook zeker een aantal van de stranden bezoeken. Tevens kunnen nachtbrakers en feestbeesten ook hun geluk op. Er is dus zat te doen.

10. Do: Lees alle tips en praktische info op de website

Wij hebben alles voor je opgezocht om jouw stage op Curaçao een fantastische ervaring te maken. Op de site vindt je dus alle verdere informatie en tips die je nodig hebt voor een onvergetelijke stagetijd. Zo vindt je meer informatie over het land, de cultuur, en wat er te doen valt, maar helpen wij je ook in je voorbereidingen. Of het nou gaat om het aanvragen van je stagevergunning, of het huren van een verblijfplek of auto, wij hebben er voor gezorgd dat alle informatie makkelijk te vinden is. Lees dus vooral verder op de site om je zo goed mogelijk voor te bereiden!

Wij hopen dat je wat aan deze do’s en don’ts voor je stage op Curaçao hebt. Heb je zelf nog een do of don’t die je wilt delen met andere stagiairs? Laat het hieronder in een reactie weten!

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “10 do’s en don’ts voor je stage op Curaçao”