Do’s en don’ts stage Curacao | 10 tips die je moet weten vóór je op stage gaat

Do’s en don’ts stage Curacao | 10 tips die je moet weten vóór je op stage gaat

do's en don'ts stage Curacao

Hoe maak je jouw stage op Curacao onvergetelijk? Een goede voorbereiding is het halve werk. Er zijn namelijk een aantal do’s en don’ts voor je stage op Curacao die kunnen helpen om zorgeloos van je tijd op Curacao te kunnen genieten.

We hebben 10 tips in de vorm van do’s en don’ts voor je stage op Curacao op een rijtje gezet. Zo kan jij straks een geweldige stageperiode tegemoet gaan!

10 do’s en don’ts voor je stage op Curacao

  1. Do: Zorg dat alles geregeld is voor vertrek

De eerste van de 10 do’s en don’ts voor je stage op Curacao is misschien een inkoppertje, maar daardoor zeker niet minder belangrijk. Voor je naar Curacao vertrekt dien je het een en ander geregeld te hebben. Zorg dan ook dat alle benodigde documenten in huis zijn voor je aan je stage op Curacao begint.

Zorg dat je de benodigde stagevergunning in bezit hebt, en dat je paspoort geldig is tot aan je terugreis naar Nederland. Ook wil je jouw vliegtickets naar en van Curacao ruim van tevoren binnen hebben.

Voordat je vertrekt zou dus eigenlijk alles al vast moeten staan. Print de papieren uit en neem deze mee. In onze blog over het pakken van je koffer hebben we alle belangrijke documenten die je niet mag vergeten even voor je op een rijtje gezet.

  1. Don’t: Verwacht niet dat je zaken last-minute of op Curacao zelf geregeld kunnen worden

Stageauto CuracaoJe wilt niet op Curacao aankomen en nergens heen kunnen. Er komen jaarlijks zo’n 1200 stagiairs naar het eiland, waarnaast er ook veel toeristen zijn. Regel dus ruim op tijd een verblijfplaats. Ook wil je al een huurauto hebben geregeld.

Aangezien je niet elke verhuurder kan vertrouwen hebben wij je hier vast een handje geholpen en op de website het aanbod van betrouwbare stageverblijven en huurauto’s voor jou gepresenteerd.

Vind je het lastig om een studentenwoning te kiezen die bij jou past, of om een goede stageauto uit te zoeken? Geen zorgen! Stuur mij een berichtje en we kunnen samen kijken naar wat de beste keuzes zijn voor jou. Neem direct contact op en ontvang vandaag nog een reactie.

Help! Geef mij GRATIS advies over huisvesting en vervoer op Curacao!

Vergeet ook niet om van tevoren al wat geld te wisselen naar de lokale valuta. Je wilt niet na aankomst als eerste geld moeten pinnen!

  1. Do: Zorg voor je eigen veiligheid

Je wilt natuurlijk dat je stageperiode een fantastische ervaring wordt, en daarbij hoor je je veilig te kunnen voelen. Hiervoor is in ieder geval een kamer in een veilige omgeving heel belangrijk. Ook moet je echt een auto huren. Andere manieren van vervoer zijn namelijk niet altijd even betrouwbaar.

Je wilt niet ’s avonds laat nog over straat lopen, en zeker niet alleen! Ga dus altijd met z’n tweeën of in een grotere groep uit. Zorg ook voor een buddy, en let op elkaar. Vertrouwt de een het niet, ga er dan ook gelijk weer vandoor.

Zorg ook dat je niet te koop loopt met de nieuwste technologie om zo diefstal te voorkomen. Berg alles veilig op, en als je toch met bijvoorbeeld een iPhone over straat gaat, zorg dan dat je zwarte oordopjes hebt in plaats van de standaard witte. Iemand hoeft alleen maar de witte oordopjes te zien om te weten dat je met dure producten rondloopt.

Wees alert, sluit je deuren, en zoek de veiligheid bij vrienden en collega’s als je iets niet vertrouwt. Je bent zelf deels verantwoordelijk voor je eigen veiligheid.

  1. Don’t: Laat je leven niet aan het lot over

Veiligheid CuracaoVeiligheid is dus van belang voor een onvergetelijke ervaring. Toch kan het altijd gebeuren dat er iets gestolen wordt of dat je je niet goed of niet veilig voelt. Zorg dan ook dat je tijdens je stage op Curacao altijd de lokale hulpdiensten kan bereiken.

Belangrijke telefoonnummers om altijd bij de hand te hebben zijn 911 voor politie en brandweer, 912 voor een ambulance, en 913 voor de kustwacht. Het toeristisch noodnummer is 917.

Ook de nummers van je stagebegeleiding en collega’s kunnen van pas komen, net zoals het nummer van je verzekering. Schrijf daarnaast ook de contactgegevens van je bank op, zodat je jouw bankpassen gelijk kan blokkeren na diefstal.

Dit zijn nog lang niet alle voorbereidingen die je kan trekken voor je eigen veiligheid. We hebben een aparte blog gewijd aan de veiligheid op Curacao.

  1. Do: Maak kopieën

Je wilt belangrijke papieren natuurlijk niet kwijtraken. Helaas kan ook dit soms gebeuren tijdens je stage op Curacao. Zorg er daarom voor dat je kopieën hebt van de belangrijkste documenten, zowel op papier als digitaal.

Wanneer je kopieën hebt is het niet heel erg als je een document kwijtraakt. Kopieer onder andere je paspoort, rijbewijs, verzekeringspas en andere belangrijke bewijzen die je bij je hebt. Zo kan je deze ook na het verlies van het originele document nog kan laten zien terwijl je wacht op een vervangende pas.

Verder is het handig om kopieën te hebben van alles wat met je stage te maken heeft. Denk dus aan je stagecontract, je schoolbestanden en je logboek. Sla alles op op een extra USB, harde schijf of online cloud. Dit zijn nou eenmaal bestanden die je nodig zou kunnen hebben om je stage af te kunnen ronden.

  1. Don’t: Ga je geen zorgen maken over geld

stage kosten CuracaoOf eigenlijk, ga je wel zorgen maken over geld, maar doe dit voordat je op het vliegtuig naar Curacao stapt. Een van de laatste dingen die je wilt laten gebeuren is dat je tijdens je stage zonder geld komt te zitten. Regel daarom voor je stage op Curacao al je geldzaken en zorg ervoor dat je genoeg geld hebt.

Ook wil je voor de zekerheid iets hebben om op terug te kunnen vallen. Dit kan een spaarpotje zijn waar je alleen in noodgevallen aan mag komen, maar misschien kan je wel iets met je ouders of andere familieleden regelen.

Vergeet ook niet om een stagevergoeding aan te vragen en je studentenreisproduct om te zetten naar een ov-vergoeding. Lees ook even het artikel waarin we de te verwachten kosten hebben beschreven, en lees onze blog met bespaartips. Zo heb je in ieder geval vast een idee wat je te wachten staat.

  1. Do: Weet wat je te wachten staat

Voordat je vertrekt wil je jezelf ook inlezen in de cultuur van Curacao. Zo heb je alvast een idee over het eiland zelf. Ook wil je weten wat voor klimaat je kan verwachten, wanneer de feestdagen zijn en wat er dan precies gevierd wordt. Daarnaast is de geschiedenis ook iets waar je iets vanaf wilt weten.

Bovendien wordt het op prijs gesteld als je je een beetje verdiept in Papiaments. Dit is de officiële taal van Curacao die naast Nederlands en Engels gesproken wordt. Neem lekker de tijd om al onze informatieblogs door te lezen en weet wat je te wachten staat op het eiland!

  1. Don’t: Wees niet teruggetrokken

Stage op CuracaoWordt geen kluizenaar tijdens je verblijf, maar probeer nieuwe contacten te maken, binnen en buiten je stage. Een stage op Curacao is naast een werkervaring ook een levenservaring, dus gebruik de gelegenheid om te netwerken!

Ga er op uit met je huisgenoten, of kies er eens voor om met zijn allen te koken. Maak op je stage een praatje met je collega’s tijdens de lunch. Ga in gesprek met andere mensen. Weet je niet wat je moet zeggen? Stel vragen over het land, de cultuur, hun ervaringen. Dit is altijd fijne gespreksstof, en zo leer je misschien nog wat nieuws ook!

  1. Do: Geniet van Curacao

Je zou zeggen dat deze tip van zichzelf sprekend is. Toch is het belangrijk om nog even te melden bij deze do’s en don’ts voor je stage op Curacao. Je bent misschien wel op het eiland voor je stage, maar het is geen all work, no play. Vergeet zeker niet te genieten!

Buiten je stage om wil je natuurlijk ook wat van het land zelf zien. Regel dus leuke uitstapjes in je vrije tijd! Er is genoeg te doen en te zien Curacao, dus er zit voor iedereen wel iets bij. Ga er op uit in Christoffel National Park, of ga het water in voor de prachtige onderwaterwereld die er te vinden is.

Ben je liever wat meer sportief bezig? Ook dat is volop te doen, beide op het land en in het water. Zo kan je de Christoffelberg beklimmen, of zelfs gaan duiken. Toch maar wat rustigers of cultureels? Aan musea is ook geen gebrek, en natuurlijk moet je ook zeker een aantal van de stranden bezoeken. Tevens kunnen nachtbrakers en feestbeesten ook hun geluk op. Er is dus zat te doen.

  1. Do: Lees alle tips en praktische info op de website

Stage op CuracaoWij hebben alles voor je opgezocht om jouw stage op Curacao een fantastische ervaring te maken. Op de site vind je dan ook alle verdere informatie en tips die je nodig hebt voor een onvergetelijke stagetijd.

Zo vind je meer informatie over het land, de cultuur, en wat er te doen valt. Ook helpen wij je je met je voorbereidingen. Of het nou gaat om het aanvragen van je stagevergunning, of het huren van een verblijfplek of auto, wij hebben er voor gezorgd dat alle informatie makkelijk te vinden is. Lees dus vooral verder op de site om je zo goed mogelijk voor te bereiden!

Wij hopen dat je wat aan deze do’s en don’ts voor je stage op Curacao hebt. Heb je zelf nog een do of don’t die je wilt delen met andere stagiairs? Laat het hieronder in een reactie weten!

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Do’s en don’ts stage Curacao | 10 tips die je moet weten vóór je op stage gaat”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!