WeCreativez WhatsApp Support
Vraag wat je wilt vragen!
Hoe kan ik helpen?

8 tips voor je eerste week stage op Curacao

8 tips voor je eerste week stage op Curacao

De eerste week stage op Curacao zijn natuurlijk hartstikke spannend. Je begint met iets heel nieuws bij een voor jou nieuw bedrijf waar je waarschijnlijk nog niet heel veel over weet. Daarnaast ontmoet je allemaal nieuwe mensen op de eerste week stage en de namen onthouden is ook al een dingetje. Dit kan behoorlijk zenuwslopend zijn. Maar eigenlijk is er niet zo heel veel om je zorgen over te maken, want je loopt nou eenmaal stage om te leren. In de loop van de eerste week stage zul je merken dat je zenuwen verdwenen zijn. Om je vast wat gerust te stellen hebben we wat tips voor je om je eerste week stage op Curacao zo rustig mogelijk door te komen.

1. Je eerste dag stage op Curacao

Bij aankomst bij je stagebedrijf zal je jezelf moeten melden bij de receptie of bij een collega. Iemand zal je daarna mee op sleeptouw nemen. Hoogstwaarschijnlijk zal dit je stagebegeleider zijn, maar het kan ook een andere collega zijn. Je zal even met deze persoon kletsen, waarna je een rondleiding zal krijgen door het bedrijf. Je zal ter plekke begroet worden door nieuwe collega’s en een praatje met ze maken. Hiereen eerste tip: stel gelijk vragen! Vraag je nieuwe collega’s bijvoorbeeld wat zij precies doen. Zo leer je gelijk wat en je komt geïnteresseerd over. Je zal de eerste dagen een beetje zoeken naar je werk en je onderzoek. Je stagebegeleider of een andere collega zal je gaan inwerken en je een aantal taken geven die je tijdens je stage kan doen.

2. Kleed je representatief

Hoe kleed iedereen zich op je stagebedrijf? Zoek het bedrijf online op en bekijk de foto’s die op de website of op sociale media accounts van het bedrijf staan. Zo kom je erachter wat de sfeer en de look van het bedrijf is. Contacteer je stagebegeleider eventueel om te vragen wat de dresscode is. Kom je er nog steeds niet achter hoe iedereen zich kleed? Ga dan voor veilig en kleed je netjes maar toch een beetje casual.

3. Weet hoe je op tijd op je stage komt

Zoek voor je eerste dag alle mogelijke reisopties van je verblijf naar je stagebedrijf op. Mail je contactpersoon wat hij of zij je aan zou raden. Hoe kan je het beste naar het bedrijf rijden en welke weg zou je juist moeten vermijden? Wat zijn eventuele andere routes die je kan rijden als een weg afgezet is? Hoe lang rijd je er eigenlijk over? Zorg dat je wat extra tijd inplant, zodat een verkeerde afslag er niet gelijk voor zorgt dat je te laat op je stage verschijnt. Wil je een betrouwbare auto huren? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

4. Ga op tijd naar bed voor je eerste dag

Ga de avond voor je stage op Curacao begint op tijd naar bed, zodat je de volgende ochtend uitgerust aan je nieuwe stage kan beginnen. Ga dan ook deze avond niet uit, drink geen alcohol en maak er deze avond even geen feestje van. Neem neem in plaats daarvan een lekkere douche, leg je spullen voor de volgende dag vast klaar en duik lekker op tijd je bed in.

5. Onthoud dat je er bent om te leren

Maak je geen zorgen dat je dingen niet weet of niet gelijk begrijpt. Je doet nou eenmaal stage op Curacao om er van te leren en om nieuwe kennis op te doen. Stel dan ook altijd vragen als je iets niet snapt of extra informatie wilt en wees niet bang om fouten te maken. Je leert immers van je eigen fouten! Vraag aan collega’s hoe hun dag er uit ziet, wat zij in het begin moeilijk vonden en hoe je bepaalde dingen het beste aan kunt pakken. Maak eventueel van te voren al een vragenlijst met dingen die je zou willen vragen en schrijf nieuwe vragen op als je ze niet gelijk kan stellen.

6. Schrijf nieuwe informatie op

Neem een schrift, notitieblok of kladblok mee om alle nieuwe informatie op te kunnen schrijven. Misschien krijg je er wel eentje van je stagebedrijf, maar het is altijd handig om er één extra mee te hebben. Door alles op te schrijven onthoud je dingen niet alleen beter, je hebt ook nog dat wat je hebt opgeschreven om naar terug te kijken als je iets vergeet. Dit voorkomt dat je niet drie keer dezelfde vraag hoeft te stellen.

7. Neem initiatief

Mensen houden er van als je initiatief toont. Heb je dus even niks te doen, vraag dan aan je stagebegeleider of eventueel aan een andere collega of je ze ergens mee kan helpen. Zo hoef je niet stil te zitten en je toont gelijk een goede eigenschap. Weten je collega’s ook even niets voor je te verzinnen? Dan kan je altijd je werkruimte een beetje opruimen of schoonmaken terwijl je wacht op een nieuwe opdracht. Je kunt ook alvast beginnen met je stageopdracht of het uitwerken van je stageverslag. Er is altijd wel iets te doen.

8. Spreek je begeleider aan het einde van de dag

Is je dienst bijna voorbij en sta je op het punt om naar huis te gaan? Loop eerst nog even langs je stagebegeleider om een praatje te maken over de dag. Je hebt dan nog even de kans om wat extra vragen te stellen als er dingen zijn die die dag nog niet helemaal duidelijk waren geworden. Misschien heeft hij of zij wel wat feedback over hoe het die dag is gegaan en wat tips voor de volgende dag.

Hoe zijn jouw eerste weken stage op Curacao gegaan? En heb jij nog andere tips voor komende stagiaires? Laat hieronder een berichtje achter!

Tags:

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “8 tips voor je eerste week stage op Curacao”