Eerste week stage | 9 tips voor je eerste dagen stage op Curacao

Eerste week stage | 9 tips voor je eerste dagen stage op Curacao

Eerste week stage op Curacao

Hoe bereid je je voor op je eerste week stage op Curacao? De eerste dagen van je stage zijn natuurlijk hartstikke spannend. Je gaat nou eenmaal een nieuwe ervaring tegemoet.

Eigenlijk is er echter niet zo heel veel om je zorgen over te maken. Je loopt nou eenmaal stage om te leren. Om je te helpen de eerste week stage zo rustig mogelijk door te komen hebben we 9 tips voor je op een rijtje gezet.

9 tips voor je eerste week stage op Curacao

  1. Leer het bedrijf kennen op je eerste dag stage

Stage op CuracaoAangezien je begint met een geheel nieuwe ervaring zal een deel van je zenuwen komen doordat je niet weet wat je kan verwachten. Geen zorgen, want op je eerste dag van je stage op Curacao zal dat je allemaal verteld worden.

Bij aankomst bij je stagebedrijf zal je jezelf moeten melden bij de receptie of bij een collega. Iemand zal je daarna mee op sleeptouw nemen. Hoogstwaarschijnlijk zal dit je stagebegeleider zijn, maar het kan ook een andere collega zijn.

Je zal even met deze persoon kletsen, waarna je een rondleiding zal krijgen door het bedrijf. Je zal ter plekke begroet worden door nieuwe collega’s en een praatje met ze maken.

Hier een eerste tip: stel gelijk vragen! Vraag je nieuwe collega’s bijvoorbeeld wat zij precies doen. Zo leer je gelijk wat én je komt geïnteresseerd over.

Je zal de eerste dagen een beetje zoeken naar je werk en je onderzoek. Je stagebegeleider of een andere collega zal je gaan inwerken en je een aantal taken geven die je tijdens je stage kan doen.

  1. Kleed je representatief

Het is belangrijk om je tijdens je stage zoveel mogelijk aan te passen aan het bedrijf. Je bent nou eenmaal tijdelijk onderdeel van het bedrijf. Ook de manier waarop jij je kleed hoort hierbij.

Hoe kleedt iedereen zich op je stagebedrijf? Zoek het bedrijf online op en bekijk de foto’s die op de website of op de sociale media accounts van het bedrijf staan. Zo kom je erachter wat de sfeer en de look van het bedrijf is.

Contacteer je stagebegeleider eventueel om te vragen wat de dresscode is. Kom je er nog steeds niet achter hoe iedereen zich kleed? Ga dan voor veilig en kleed je netjes maar toch een beetje casual.

  1. Weet hoe je op tijd op je stage komt

verkeer op CuracaoJe wilt natuurlijk niet op je eerste dag stage gelijk te laat komen. Zoek daarom voor je eerste dag alle mogelijke reisopties van je verblijf naar je stagebedrijf op. Mail je contactpersoon wat hij of zij je aan zou raden.

Hoe kan je het beste naar het bedrijf rijden en welke weg zou je juist moeten vermijden? Wat zijn eventuele andere routes die je kan rijden als een weg afgezet is? Hoe lang rijd je er eigenlijk over? Zorg dat je wat extra tijd inplant, zodat een verkeerde afslag er niet gelijk voor zorgt dat je te laat op je stage verschijnt.

Heb je nog geen auto gehuurd voor je stage op Curacao? Vergeet niet om op tijd een stageauto te huren! Je vindt hier een mooi aanbod van betrouwbare verhuurders.

Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet welke auto jij het beste kan huren? Geen probleem! Ik kan je daar een handje bij helpen. Aan de hand van jouw wensen, eisen en budget kan ik GRATIS de beste huurauto voor jou aanraden. Ook kan ik je voorzien van advies en eventuele vragen beantwoorden. Neem direct contact op en ontvang vandaag nog een reactie!

Ja, ik wil graag GRATIS hulp bij het vinden van de perfecte auto voor mijn stage!
  1. Ga op tijd naar bed voor je eerste dag

Niets anders zorgt voor een slechtere eerste indruk dan wanneer je onuitgerust, nog halfdronken of met een kater op de eerste dag van je nieuwe stage verschijnt. Zeker in de eerste week wil je energiek overkomen en je vol op je werk kunnen richten.

Ga daarom de avond voor je stage op Curacao begint op tijd naar bed. Zo kan je de volgende ochtend uitgerust aan je nieuwe stage beginnen. Ga dan ook deze avond niet uit, drink geen alcohol en maak er deze avond even geen feestje van.

In plaats daarvan kan je de avond voor je eerste stagedag een lekkere douche nemen en op tijd je bed in duiken. Leg je spullen voor de volgende dag vast klaar en pak eventueel je tas alvast. Zo kan je de volgende dag uitgerust en voorbereid aan de slag!

  1. Onthoud dat je er bent om te leren

Maak je geen zorgen dat je dingen niet weet of niet gelijk begrijpt. Je doet nou eenmaal stage op Curacao om ervan te leren en om nieuwe kennis op te doen. Stel dan ook altijd vragen als je iets niet snapt of extra informatie wilt. Wees niet bang om fouten te maken. Je leert immers van je eigen fouten!

Vraag aan collega’s hoe hun dag er uit ziet, wat zij in het begin moeilijk vonden en hoe je bepaalde dingen het beste aan kunt pakken. Maak eventueel van tevoren al een vragenlijst met dingen die je zou willen vragen en schrijf nieuwe vragen op als je ze niet gelijk kan stellen.

  1. Schrijf nieuwe informatie op

info opschrijvenKoop voor je eerste week stage op Curacao vast een schrift, notitieblok of kladbok. Neem deze op je eerste dag mee om alle nieuwe informatie op te kunnen schrijven. Misschien krijg je wel een notitieblok van je stagebedrijf, maar dat weet je van tevoren niet. Daarom is het altijd handig om er 1 extra mee te hebben.

Door alles op te schrijven onthoud je over het algemeen dingen beter. Daarnaast heb je ook nog dat wat je hebt opgeschreven om naar terug te kijken als je iets vergeet. Dit voorkomt dat je niet drie keer dezelfde vraag hoeft te stellen. Verder komt het meenemen en gebruiken van een notitieblok ook geïnteresseerd en voorbereid over.

  1. Neem initiatief, ook tijdens je eerste week stage

Mensen houden ervan als je initiatief toont. Heb je even niks te doen? Vraag dan aan je stagebegeleider of eventueel aan een andere collega of je ze ergens mee kan helpen. Al is het maar even de koffie voor je collega’s (en jezelf natuurlijk!) halen. Zo hoef je niet stil te zitten en je toont gelijk een goede eigenschap.

Weten je collega’s ook even niets voor je te verzinnen? Dan kan je altijd je werkruimte een beetje opruimen of schoonmaken terwijl je wacht op een nieuwe opdracht. Je kunt ook alvast beginnen met je stageopdracht of het uitwerken van je stageverslag. Er is altijd wel iets te doen.

  1. Spreek je begeleider aan het einde van de dag

Is je dienst bijna voorbij en sta je op het punt om naar huis te gaan? Loop eerst nog even langs je stagebegeleider om een praatje te maken over de dag. Je hebt dan nog even de kans om wat extra vragen te stellen als er dingen zijn die die dag nog niet helemaal duidelijk waren geworden. Misschien heeft hij of zij wel wat feedback over hoe het die dag is gegaan of wat tips voor de volgende dag.

Natuurlijk hoef je dit niet elke dag te doen, maar het is aan te raden om dit zeker op je eerste dag en aan het eind van je eerste week stage te doen. Mogelijk zal je stagebegeleider zelf jou uitnodigen voor een gesprek, maar je kan natuurlijk ook altijd zelf een gesprek aanvragen.

  1. Meer tips voor je eerste week stage op Curacao?

Stage op CuracaoEen goede voorbereiding voor je eerste week stage is het halve werk. Lees daarom vooral ook nog onze andere artikelen over stage lopen op Curacao door. Zo kan je bijvoorbeeld voor je eerste dag stage vast wat woorden Papiaments leren. Of duik vast in de cultuur van Curacao, want die cultuur is natuurlijk ook gewoon te vinden op je stagewerk.

Ben je nog bezig met de voorbereiding voor je stage? Ook daar hebben we blogs over geschreven. Zo helpen we je bij het krijgen van jouw droomstageplek, en hebben we de zaken die je moet weten voor je naar Curacao gaat op een rijtje gezet.

Hoe zijn jouw eerste weken stage op Curacao gegaan? Heb jij nog andere tips voor komende stagiaires? Laat hieronder een berichtje achter!

Tags:,

Reacties

Plaats als eerste een reactie onder “Eerste week stage | 9 tips voor je eerste dagen stage op Curacao”

WeCreativez WhatsApp Support
Stage lopen op Curacao?
Stel hier al je vragen!